Am lipsit o perioada bunicica de aici, dar toata ‘vina’ se datoreaza escapadei pe care am facut-o in Grecia la frumoasa mare Egee. Si cand spun frumoasa nu glumesc, pentru ca mereu ma fascineaza limpezimea ei si culoarea de smarald. Am avut o vacanta frumoasa si relaxanta, dar odata ajunsa acasa am simtit o dorinta nimicitoare 😛 de a ma apropia de bucatarie. Si iata ce am pregatit: o bunatate de rulada de cascaval, cum nu se mananca decat acasa!
Ingrediente
100 gr unt
3 linguri pline cu varf de faina
500 ml lapte
5 oua
1 lingurita sare
350 gr cascaval
Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o de la mama mea. Asadar ne apucam de treaba cu ingredientele la temperatura camerei.
Untul il punem la topit intr-o cratita cu fundul gros. Adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase. Treptat adaugam laptele amestecand continuu si lasam pe foc pana ce compozitia se ingroasa, avand consistenta unei smantani. Luam cratita de pe foc si adaugam o lingurita de sare.
Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam pe rand in compozitia cu lapte, mixand bine dupa fiecare.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus, in compozitia cu galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava de dimensiuni 28/40 tapetata cu hartie de copt, si o dam la cuptor pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor deasupra.
Scoatem tava cu grija din cuptor si o lasam doua minute sa se odihneasca, apoi o acoperim cu hartie de copt si intoarcem tava cu fundul in sus printr-o miscare ferma. Rulam blatul ajutandu-ne de hartia de la baza si-l lasam la racit.
Pentru umplutura eu am folosit cascaval simplu combinat cu afumat, dar cred ca se pot face orice combinatii de branzeturi, inclusiv cu carne si legume. Asadar am dat cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, am desfacut rulada, am pus umplutura si am rulat din nou. Am mai introdus rulada la cuptor pentru 5 minute, tot la 180 de grade, pentru a se inchega umplutura.
Servim cu mare pofta ca aperitiv sau la micul dejun langa o cana mare de lapte (asta e pentru copii asa ca mine :P) sau o cana cu cafea petru cine prefera varianta asta.
Pofta buna!
DiaMar bucataria galbena says
Nemaipomenit de buna si aratoasa rulada.Te pup!
Paradis says
Foarte apetisanta!Salvat la aperitive!Pup.O zi faina
mirela says
Yamiii!!!tare bine arata!!!pupp!!
stefy says
o rulada care merge papata la orice ora din zi!!:)
FLORY says
Cu siguranta delicioasa,arata si foarte bine!Pupici
Danutza says
Mmmmm, delicioasa!! Arata super bine!!
Adina says
Cand am citit titlul am crezut ca este rulada din cascaval oparit dar asta este inedita!:)
O saptamana usoara!
Irina says
Excelenta ideea!
Maya says
Un deliciu! Arata excelent!
Angelica says
E beton reteta…si ce practica e!!!
Sa-ti fie memorabila vacanta!
Welcome back:-)
Zi faina sa ai.
Te pup:-)
Dorina says
Foarte faina
Top Cuisine avec Lavi says
Ce bine arata! Un aperitiv perfect pentru orice ocazie!
Cristina says
Super buna!
Rita Oarga says
Ma bucur ca ai avut o vacanta frumoasa. Sper ca ti-au ramas amintiri frumoase. Cat despre rulada, ti-a reusit de minune. Arata foarte bine. Te pup!
Sara & Miki says
Un aperitiv tare bun. O saptamana frumoasa!
Carol says
Imi palce mult rulada ta. Si mama mea obisnuia sa o faca cand eram mai mica. Pupici multi.
Mare Maria says
Apetisanta si delicioasa rulada:)! Pupici
alinutzika says
ff bine arata!
Simona says
Bine ai revenit din concediu!! O feliuta este a mea, nu?!
O saptamana faina, fata frumoasa!
Laura Nechita says
Ce dor mi-a fost de tine! Ma bucur ca ai fost pe meleaguri grecesti, superb!
Despre rulada, senzationala si frumoasa tare! O idee ingenioasa care cu siguranta este pe placul tuturor!
Te imbratisez cu drag si ma bucur ca ai revenit!
Mihaela - mykyduta says
arata tare delicios!
am pus-o pe listuta pentru urmatorul mic dejun!
Ma bucur pentru vacanta minunata pe care ai avut-o.
Si eu iubesc Grecia si marea Egee cu toti porii fiintei mele!!!!
Cred ca am trait pe acolo intr-o alta viata :))
Puup
Adela Zilahi says
Cu siguranta foarte buna, la cat de bine arata!!! Pupicei!
Corina Ureche says
ah, ce idee frumoasa! mi-ai dat tema sa ma gandesc la tot felul de umpluturi Merci de reteta!
Poliana says
Diamar, ma bucur tare mult ca-ti place, pupici!
Poliana says
Paradis, ma bucur ca-ti place! Pup
Poliana says
Mirela, multumesc!! :*
Poliana says
Stefy, asa este! Pup
Poliana says
Flory, multumesc frumos! Pupici
Poliana says
Danutza, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Poliana says
Adina, ma bucur ca te-am surprins Multumesc, la fel!
Poliana says
Irina, multumesc!
Maya, multumesc!
Angelica, ma bucur ca-ti place reteta mea, multumesc de urari! Pup
Dorina, multumesc!!
Lavi, ma bucur ca-ti place!
Cristina, multumesc!!
Rita, da, am avut o vacanta reusita si ff relaxanta! Te pup si eu
Sara ma bucur ca-ti place, o saptamana frumoasa si tie!
Carol, ma bucur ca-ti place! Pup
Maria, multumesc, pupici!
Poliana says
Alinutzika, multumesc frumos!
Simo, normal ca una (si nu numai) este pentru tine! Pupici
Poliana says
Laura draga, multumesc frumos pentru intampinare! A fost o vacanta frumoasa, dar ma bucur ca acum sunt alaturi de voi. Pupici!
Poliana says
Adela, ma bucur ca-ti place reteta mea, dar ma bucur ca si tu traiesti aceleasi sentimente pentru marea egee…e minunata! Pupici
Poliana says
Adela, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Corina, abia astept sa vad ce umplutura o sa-i faci tu! 😉 Pup
Claudia Mic says
O rulada aperitiv foarte buna si desigur cu multa imaginatie umplutura poate varia! Te pup!
Poliana says
Claudia, multumesc, cu siguranta se pot face o multime de umpluturi delicioase! Pup si eu
dulciuri si nu numai says
Un aperitiv minunat! A mai ramas o feliuta si pt mine?
Anonymous says
Puteti adauga chimen in compozitia de rulada, ii da o savoare deosebita!