Pentru ca se apropie sarbatorile, asa cum v-am promis, o sa va aduc si cateva idei pentru masa de Paste. Aperitivul de astazi se face foarte usor, si daca sunteti iubitori de spanac (asa ca mine) cu siguranta o sa va placa. Daca nu va place spanacul puteti sa-l inlocuiti cu altceva gen leurda, stevie, brocolli, ceapa verde…sau alte legume care va plac voua (nu e musai sa fie verzi).
Cand m-am hotarat sa fac aceasta rulada aveam prea multe oua in frigider :P, spanac proaspat cumparat din piata si binenteles cas proaspat primit de la bunicii mei dragi. Iar cand eu am aceste ingrediente prin casa, nu se poate sa nu le combin in ceva bun, si mai mereu ma trezesc ca fac altceva
Rulada
6 oua
250 gr spanac
sare, piper
nucsoara
cateva fire marar
Umplutura
200 gr cas de casa/cascaval
100 gr branza telemea/branza de oi
2 linguri smantana
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 20-25 min.
Spanacul il spalam bine in 3 ape apoi il oparim in apa cu sare timp de 5 minute. Il lasam la scurs, iar cand este racit il scurgem cat putem de bine de apa apoi il tocam marunt. Tocam marunt si mararul.
Ouale le batem usor cu furculita, adaugam sare (cam jumatate de lingurita), putin piper si nucsoara rasa. Punem spanacul si mararul apoi omogenizam compozitia.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 25/35cm cu hartie de copt si turnam omleta in tava apoi nivelam frumos cu o spatula. Dam tava la cuptor. Sincera sa fiu nu mai stiu exact cat am copt-o, sa fi fost in jur de 20-25 de minute. Cert e ca am lasat-o la cuptor pana cand omleta a fost inchegata dar nu uscata. Cand e gata scoatam tava din cuptor si rasturnam omleta pe o foaie de copt, apoi rulam omleta cu tot cu foaie. O lasam asa pana cand e racita complet.
Pentru umplutura eu am ales ceva simplu, dar ca sa fie mai festiv puteti sa imbunatatiti umplutura cu bucatele de pastrama de pui/curcan/miel sau chiar somon afumat (ar fi o nebunie). Variante de umplutura sunt multe.
Revenind la ale noastre (mele )…casul il maruntim/razuim apoi il amestecam bine cu smantana si branza telemea rasa.
Desfasuram rulada, punem umplutura apoi rulam cat de strans posibil. Dam la rece pentru cel putin o ora, dupa care poate fi portionata fara probleme.
La noi a avut mare trecere la masa, pesemne ca a placut oamenilor. Usoara si aromata, rapida…si de efect!!
Pofta buna!
Mihaela Mihalache says
ai venit la fix cu aceasta idee super 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, ma bucur ca-ti place 😉
Daniela says
Cred ca doar cu o rulada ca a ta, as reusi sa pacalesc ploada din dotare, sa manince spanac… Hmmm, delicioasa…
Paula Gafitescu says
Daniela :))) Al meu inca nu face mofturi la spanac…deocamdata 😛
Liana@Transylvanian Kitchen says
Foarte bine arată rulada şi foarte bună ideea cu leurdă (având în vedere că soţul meu nu e amator de spanac). Mersi!
Te pup
Paula Gafitescu says
Liana, cu leurda cred ca ar iesi super gustoasa 😉 Pup
Ghiocel07 says
Vai ce bine arata….uite mi-ai dat o idee grozava. Multumesc, pupici.
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Ghiocel 😉 te pup
Diana says
Faina reteta! Me like ;). Pupici si o saptamana minunata!
Paula Gafitescu says
Diana, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Cătău says
bunuttttt, arata de vis!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Catau! :*
catkitchen says
Ce minunatie frumoasa si sanatoasa !!! 😉
Paula Gafitescu says
Magda, ma bucur mult ca-ti place! Pupici
Haplea says
Grozava reteta!!!Arata foarte bine!
Paula Gafitescu says
Haplea, multumesc mult!
Delicious Flavours says
Arata impecabil feliile de rulada si dau bine pe un platou festiv!
Pupici
Paula Gafitescu says
Angi asa este, sunt de mare efect! Te pup
Crisu Cris says
Arata minunaT, sigur am sa incerc sa o prepar si eu.