Am facut zilele trecute o terina de pui grozav de buna. Am mancat din ea cateva zile fara sa ma plictisesc. Recunosc, imi plac mancarile de genul asta…si alaturi de o garnitura buna de legume a fost minunata! Si da, merge grozav si ca aperitiv pe masa de sarbatori. Eu v-o recomand, se face usor si e gustoasa foc.
Ingrediente
400 gr piept de pui
200 gr pastrama de pui
3 felii paine inmuiata in apa si stoarsa bine
3 oua medii sau 2 mari
1 ceapa mare
1 legatura marar
1 praz mare
2 linguri ulei
unt pt uns tava
sare
piper
oregano
Timp de preparare: 25 min. Timp de coacere: 1 ora
Pentru inceput luam prazul, care trebuie sa fie destul de maricel si cu tulpina lunga, si desprindem usor foile de praz cu grija, fara sa le rupem. Punem 2l de apa intr-o oala la fiert. Cand apa da in clocot punem pe rand cate doua foi de praz si la lasam 1-2 minunte in apa. Le scoatem pe o farfurie si le rulam. Procedam asa pana cand terminam toate foile de praz. Eu pe cele mai groase le-am rupt in doua pe lungime, dar asta dupa ce le-am fiert. Le lasam deoparte si trecem la umplutura.
Pieptul de pui si ceapa curatata le dam prin masina de tocat carne, sau le bagam la robot. Pastrama de pui o taiem marunt, la fel procedam si cu mararul.
Amestecam carnea tocata cu pastrama si mararul, adaugam ouale batute usor, uleiul, painea scursa bine de apa si amestecam bine. Punem si condimentele dupa gust, daca nu va place oregano puteti renunta la el.
Pregatim o tava mica de chec (17.5cm lungime) o ungem bine cu unt apoi o tapetam cu fasiile de praz ( puse pe latimea tavii, usor suprapuse si lasate sa cada peste marginea tavii ) Turnam umplutura in tava, si o acoperim cu portiunile din fasii lasate peste margini. Incalzim cuptorul la foc mediu (180 grade) si lasam terina la cuptor pentru o ora. Eu am acoperit-o cu folie de aluminiu dupa 20 de minute pentru ca prazul se ‘rumenea’ prea tare.
O lasam la racit in tava dupa care o rasturnam pe un platou, si o servim cu mare pofta in portii taiate dupa preferinta.
Pofta buna!
Disturbingly Delicious says
Yum! Ce bine arata! Imi place prazul tare mult…eu si cu Nea’ Marin . :))
mandala says
Ce bunatate!
Dohotariu-Avram Alina says
Ce bunătate ai pregătit tu aici?!
FLORY says
Si arata si bine,as adauga! :)Minunata,Paula!Pupici
Oana D. says
Arata foarte bine, e o retetea de incercat! Zi frumoasa!
mirela says
woa,woa,woaaaaa,ce bine arata!!!!!
Corina Ureche says
vreau la tine la masa!
Nicol says
Ce bine arata!
GelaDumi says
E criminal sa privesti la asa ceva dupa cateva zile de post…dar mai e putin, trece si se face!
DiaMar bucataria galbena says
Ce bunatate!Pup!
Simona says
Mmm.. delicios!!! Mai ai si ptr mine?!
Emily says
arata fantastic de bine! trebuie incercata!
Te pup draga mea! Sarbatori fericite!
Gabriela says
Trebuie sa fie tare buna!
Ramona Alina says
Te cred, asa cã mã servesc:)
The Wandering Oltean says
O bunatate! Si mie imi plac tipurile astea de mancare!
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult pentru toate cuvintele voastre (prea bune si frumoase)! Nu prea le merit, dar apreciez mult!