Acesti biscuiti fragezi cu lamaie si cocos i-am facut in mod special pentru baietelul meu. El este un mare fan al biscuitilor/fursecurilor si mereu incerc sa-i pregatesc cate o surpriza dulce. Au trecut ca painea calda, fiind pe placul tuturor celor din casa. Am pornit de la reteta de baza pentru biscuiti fragezi pe care am preluat-o din cartea lui Michel Roux, preferata mea in materie de retete de patiserie dulci sau sarate. La aceasta reteta am adaugat arome de cocos si lamaie si au iesit un deliciu.
Ingrediente
200 gr unt
350 gr faina
100 gr zahar
1 lingura suc de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
3-4 picaturi esenta de cocos
Decor
200 gr ciocolata alba
nuca de cocos
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 min/tava
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam sucul de lamaie, coaja rasa de la o lamaie si esenta de cocos. Incorporam usor si faina – este posibil sa nu mai fie nevoie de mixer in acest moment si putem sa ne folosim de o lingura sau chiar de maini. Aluatul va iesi putin moale si lipicios insa asa trebuie sa fie. Il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Dupa o ora scoatem aluatul de la frigider apoi il punem pe blatul de lucru bine infainat. Intindem usor aluatul presarand faina de fiecare data cand e nevoie pentru a nu se lipi. Foaia de aluat trebuie sa aiba in jur de 1cm grosime. Decupam biscuitii cu ajutorul unei forme rotunde bine infainate. Transferam cu grija biscuitii in tava.
Coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana incep sa se rumeneasca usor pe margini, fara insa a se colora deasupra. Cand sunt gata scoatem tava din cuptor si-i mai lasam 2-3 minute in tava apoi ii transferam pe un gratar la racit. Nu pot sa spun exact cati biscuiti vor iesi pentru ca nu i-am numarat, insa totul depinde si de marimea formei cu care ii veti decupa. Eu am folosit o forma de 7cm diametru, deci am facut biscuiti destul de mari.
Pentru decor topim ciocolata alba la bain marie. Cu ajutorul unei lingurite punem putina glazura alba in mijlocul fiecarui biscuite apoi o intindem usor. Deasupra presaram fulgi de cocos apoi lasam biscuitii la racit.
Sunt deliciosi in orice moment al zilei, cu siguranta va vor cuceri. Enjoy!
Alina Vicu says
Grozava combinatie! Cred si eu ca s-au “topit” imediat.
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur ca-ti plac! Pup