Era si cazul sa vin cu reteta aceasta, pentru ca in multe retete anterioare (in special cele de cheesecake) am tot promis ca va aduc si o reteta de biscuiti integrali de casa pe care ii folosesc cu succes in alte preparate. A durat ceva pana sa le vina si lor vremea, dar uite ca mi-a facut timp sa-i si pozez
Ingrediente
200 gr faina integrala de grau
100 gr tarate de grau
75 gr zahar brun
1 lingura sirop de artar
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
150 gr unt
1 ou
2-3 linguri lapte rece
1 lingurita lichior amaretto
– faina integrala o amestecam cu taratele, sarea si praful de copt. Le cernem si le lasam deoparte. Daca taratele sunt prea mari, atunci nu le adaugam la cernut, ci doar dupa ce am cernut faina, si apoi amestecam bine cu telul.
– untul moale il mixam bine de tot cu zaharul, aproximativ 10 minute, pana cand obtinem o compozitie cu textura aerisita, ca a unei creme.
– oul il punem peste crema de unt si mixam bine, apoi adaugam siropul de artar si lichiorul amaretto
– incorporam faina in crema de unt cu ajutorul mainilor si formam un aluat omogen
– in functie de cat e de dens aluatul punem si laptele. Incepem cu 2 linguri, daca aluatul e prea tare si se lucreaza dificil cu el, atunci mai punem o lingura si framantam pana la incorporara completa
– dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp ne inarmam cu cele necesare pentru a forma biscuitii. Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt. Pregatim forme pentru biscuiti, eu i-am facut patrati si rotunzi, dar se pot face oricum. Pe langa toate acestea mai avem nevoie de faina pentru intins aluatul (in caz ca e necesara) si neaparat un sucitor!!!
Intindem cu grija aluatul, avand grija sa apasam mereu pe margini pentru a nu se rupe aluatul. Cand ajungem cu el la grosimea de 0.5mm ne oprim, formam biscuitii ii punem in tava si-i mai dam la rece pentru 20 de minute. Partea de aluat care a ramas ( mie mi-au iesit 2 ture) o dam din nou la rece, iar cand este cazul procedam la fel si cu ea.
Cuptorl il preincalzim la 180 de grade. Cand este incins introducem tava cu biscuitii si ii coacem pentru aproximativ 20 de minute. Dupa ce scoatem tava din cuptor, ii mai lasam 5 minute in tava, apoi ii transferam cu grija pe un gratar. Dupa ce s-au racit complet ii putem pastra in recipiente inchise ermetic.
Sunt deliciosi!! S pot consuma ca atare, cu o cana cu lape/ceai/cafea, sau oricand aveti chef de o rontaiala sanatoasa.
Enjoy!!!
Danutza says
Mmmm, ce bine arata, foarte frumusei
Simona says
Mmm.. astia-mi plac si mie rauuu!! Cu ce pot inlocui siropul de artar? Merge cu miere?? Si.. cata faina alba ai folosit?
Pupici si.. fur cativa biscuiti pana fac si eu!
Fuat Gencal says
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var.
Saygılar..
Liana10 says
Perfecti au iesit!Bravo! :*
FLORY says
Deliciosi si mai ales sanatosi facuti in casa!Pupici
Paula Gafitescu says
Danutza, ma bucur ca-ti plac! Pup
Paula Gafitescu says
Simona, exact, mierea e un inlocuitor foarte bun. Faina alba, hmmm…cred ca am scris eu acolo din greseala, ca n-am folosit :)) Am corectat si in reteta. Multumesc de atentionare. Pup…si o sa ma prezint la tine pe cand faci π
Paula Gafitescu says
Fuat, teşekkürler!
Paula Gafitescu says
Liana, multumesc mult! Pup
Paula Gafitescu says
Flory, asa este, eu rar mai cumpar din comert, doar cand n-am timp sa fac in casa Pup
Alex says
Ce misto sunt!Si eu musai sa fac!
Buburuza Bubu says
Mmmm 2-3 biscuti doresc si eu langa cafea va rog Hugs
Delicious Flavours says
Na, reteta asat clar trebuie incercata as soon as possible! :))
Pupici
alinutzika says
evident ca o sa-i fac cat de repede, pt ca mi-e dor. Am mai facut de cateva ori, dar acum o sa incerc cu cantitatile date de tine. Poate ies si mai buni. Pup
Dana Cristea says
Superb!!!! prezentarea de nota 10, imi place tare mult modul tau de a face fotografiile, pupici :*:*:*
Mihaela Mihalache says
Ce drăgălași sunt! Îmi plac foarte mult… Pupici
The Wandering Oltean says
Very nice si cu poze pe masura
Gabriela says
Biscuitii sunt preferatii mei. Ai tai sunt tare buni. Unde ai gasit sirop de artar? Eu am primit de la cineva esenta de artar.
Alina Vicu says
Imi plac la nebunie! Iau si eu unul π
Pup
maria mihalache says
Frumoasa prezentare!
Biscuitii acestia imi plac tare mult!
Pup!
ophelia1983 says
foarte buni! mi-a atras atentia reteta, dar si prezentarea e superba!
Cristina says
OMG cat de apetisanti sunt!!!!
Paula Gafitescu says
Alex, ma bucur ca-ti plac! Pupici
Paula Gafitescu says
Buburuza si mai multi am pentru tine! Pup
Paula Gafitescu says
Angi, ma bucur mult ca-ti face cu ochiul! Pup
Paula Gafitescu says
Alintzika, ma bucur ca vrei sa-i incerc, astept vesti π Pup
Paula Gafitescu says
Dana, multumesc frumos pentru aprecieri! Te pup
Paula Gafitescu says
Mihaela, multumesc! Pup
Paula Gafitescu says
Oltean, multumec frumos!
Paula Gafitescu says
Alina, ma bucur mult ca-ti plac, pupici!
Paula Gafitescu says
Medi, multumesc frumos! Pup
Paula Gafitescu says
Gabi, ma bucur ca-ti plac! Sirop de artar am luat de la un magazin naturist. Pup
Paula Gafitescu says
Ophelia, multumesc frumos de aprecieri! pup
Paula Gafitescu says
Cristina, ma bucur ca-ti plac!Pupici
catkitchen says
Ador ca a venit vremea biscuiteilor facuti in casa !! π
johanna says
Wow, cat de bine arata.Noi tot timpul cumparam biscuiti integrali,dar vazandu-i pe ai tai , yami, yami, chiar azi ii incerc.
Carol says
De azi voi incerca sa nu mai cumpar biscuiti din comert… imi placeau cei cu tarate … Continui sa ma suprinzi placut cu minunatele tale retete.
O toamna bogata si multe bucurii.