Cand vine vorba de rontaieli, atat pe placul adultilor cat si pe placul copiilor, atunci nu poate fi vorba decat despre fursecuri. Daca mai au si o farama de ciocolata atunci clar au cucerit pe toata lumea. S-ar putea ca untul de arahide sa sperie pe cativa, insa tot trebuie sa guste aceasta combinatie inainte de a-si face o parere. Eu m-am ales cu o dependenta de aceste fursecuri cu unt de arahide si nutella, atat de bune, aromate si fragede. Sa le incercati si voi!
Ingrediente
260 gr faina alba
75 gr zahar alb
75 gr zahar brun
150 gr unt de arahide
100 gr unt
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou
1 lingurita extract de vanilie
150 gr nutella
Timp de preparare: 1h 30 min. Timp de coacere: 24 min. Nr fursecuri: 30
Tapetam o tava medie cu hartie de copt. Din loc in loc punem cate o lingurita de nutella astfel incat sa obtinem aproximativ 30 de gramajoare de nutella. Introducem tava la congelator si o lasam acolo timp de o ora.
Untul moale impreuna cu untul de arahide le mixam usor. Adaugam ambele tipuri de zahar si mixam pana cand obtinem un amestec cremos. Adaugam oul, extractul de vanilie si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Adaugam ingredientele uscate peste amestecul de unt si ou si continuam sa mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie omogena. Invelim aluatul de biscuiti in folie alimentara si-l dam la rece o jumatate de ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Luam cate o lingura din aluatul de biscuiti si invelim o gramajoara de nutella, astfel incat sa fie foarte bine acoperita. Procedam la fel si cu restul de aluat. Punem fursecurile in tava, lasand loc intre ele de 2-3cm ( va trebui sa coacem doua ture de fursecuri) si le apasam usor cu o furculita asa incat sa obtinem un model in zig-zag.
Coacem fursecurile timp de 12-14 minute pana cand se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar la racit. Putem sa le glazuram cu ciocolata sau sa le servim simple cu un pahar de lapte. Combinatia unt de arahide si nutella este grozava, gustul usor sarat al untului se imbina perfect cu dulcele nutellei iar noi putem sa ne bucuram de un desert minunat.
Enjoy!
Sursa de inspiratie: aici
Cristina says
Ce pofta mi-ai facut!!! Arata foarte bine!
Simona says
Sper ca mai ai si ptr mine cateva bucati… Nu de alta, dar am lipsit mult si tre` sa recuperez! O gramada de bunatati ai facut de cand nu ne-am mai “vazut”
Pup cu drag
Iuliana says
Unt de arahide si nutella, reteta asta direct la suflet mi-a mers! Nu mai spun cat de bine arata, ca ma topesc aici, in fata monitorului!
Andreea Denisa says
Paula ce bine arata , cred ca au o aroma tare buna de la untul de arahide !!
Oana D. says
Mmmm, pt rontait la serviciu – si nu numai – sunt excelente! Trebuie sa fie tare fine dupa reteta!
Danutza says
E o vreme numai buna de copt fursecuri Delicioase!!!
Pupici :*
stefy says
pentru cafelutza de astazi iau si eu doua fursecuri!
Elena says
Am facut si aceste fursecuri. Baietelului meu pretentios ii plac mult. Nutella tinuta la congelator este un pont si pentru alte fursecuri. Va multumesc mult!
Anonymous says
o reteta ma cucereste complet daca ajung sa o fac si a 2a oara..si a 3a…samd…Am facut aceasta reteta…este divina. in weekend o voi face iar. treceti si voi la treaba! Spor. Laura C
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur mult sa aud acest lucru. Adevarul este ca sunt foarte bune si cam duc la dependenta. Eu stiu pentru ca le-am dat gata aproape pe toate