Cine nu iubeste fursecurile? La noi in casa sunt la mare trecere, daca s-a putea ar tine loc si de supa, si de felul doi ca sa nu mai zic de desert Greu imi este sa-l conving pe cel mic ca fursecurile nu tin loc de mancare. Insa pentru ca le iubeste atat de mult, si pentru ca nu vreau sa-si gaseasca alinarea in cele din magazine, ii mai fac din cand in cand cate o portie de fursecuri/biscuiti de casa. Iar bucuria e mare, nu pot sa v-o descriu in cuvinte Aceste fursecuri (inimioare) cu nuca si scortisoara au fost facute special pentru el insa am mancat cu totii din ele pentru ca au fost prea bune.
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie care este gazduita in aceasta luna de Kadia iar propunerea ei este sa gatim cu scortisoara. Zis si facut!
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie care este gazduita in aceasta luna de Kadia iar propunerea ei este sa gatim cu scortisoara. Zis si facut!
Aluat
100 gr curmale
350 gr nuci
100 gr zahar pudra
2 oua
1 praf de sare
1/2 lingurita scortisoara
faina cat curpinde
Umplutura
Gem de capsune
Decor
100 gr ciocolata neagra
20 gr unt
o lingura lapte
fulgi de migdale
mini-marshmallows
Punem nucile si curmalele in robot. Le macinam pana obtinem o compozitie omogena. Oprim robotul si adaugam peste nuci zaharul, ouale, scortisoara si 2-3 linguri de faina. Incepem sa framantam un aluat omogen, adaugand faina treptat pana cand obtinem un aluat care poate fi intins. Nu este problema daca aluatul e putin lipicios, o sa iasa mai fraged asa. Daca punem prea multa faina fursecurile vor fi mai tari dupa coacere.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata foarte bine intr-o foaia de grosime 0.5cm. Din aluatul obtinut facem inimioare, sau orice alte forme avem prin casa.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Punem inimioarele in tava si coacem fursecurile timp de 13-15 minute pana cand incep sa prinda o usoara culoare. Nu trebuie coapte mult deoarece se vor intari prea tare. Le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute in tava apoi le transferam pe un gratar la racit.
Cand sunt reci fursecurile pot fi umplute cu gem de capsune (asa am folosit eu) sau orice alt gem va place. E bine de folosit un gem mai consistent. Lasam inimioarele umplute pana a doua zi cand vom putea sa le ornam.
Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe foc mic. Scufundam o latura a inimioarelor in glazura apoi le punem pe un gratar cu partea glazurata in sus. Procedam la fel cu toate inimioarele. Le ornam cu fulgi de migdale, nuca maruntita sau mini-marshmallows.
Enjoy!
Anca Bunea says
Foarte frumoase fursecurile dar si pozele :*
Simona says
Ce inimioare faine… Pup!
Ramona Alina says
Sunt superbe ! Pup
DiaMar bucataria galbena says
Ce frumoase sunt!
Cristina says
Tare frumusele. Cred si eu ca il atrag pe cel mic.
kintsch diana says
ce inimioare frumoase!!! foarte finute si elegante!
Adina says
Deosebite !:)
Alina Vicu says
Cat sunt de simpatice!
Daciana says
Imi place ca ai combinat curmale si nuci in fursecuri. Looks tasty! 😉
Liana10 says
Cat sunt de faine!! Vreau si eu, plus mini-marshmallows…unde le-ai gasit, te rog? puup
Cristina says
Ce frumusele sunt!!!
Haplea says
Superbe inimioare!!!
Laura M says
Ce dragute sunt!
coco says
super bune!
Liana, eu am gasit anul trecut pe pastaidevanilie.ro
TeoBcatar says
Mare prajitureasa mai esti, si inca una tare priceputa:)