Β Da…m-am hotarat dupa lungi dezbateri sa-mi fac si eu un blog propriu si personal π
Ce a fost asa greu?Β
Probabil partea cu hotararea :))
Ce a fost asa greu?Β
Probabil partea cu hotararea :))
Trebuie sa recunosc ca am ceva emotii, sunt foaaaaarte incepatoare in ceea ce priveste blogging-ul, dar sunt convinsa ca pe parcurs le voi descoperi pe toate.
As putea sa spun ca sunt incepatoare si in ce priveste gatitul si pozatul (mai ales :P), dar cum am spus mai sus…e doar inceputul.
Ar trebui sa postez si o reteta, nu?
Da, m-am gandit sa incep cu o reteta simpla dar extrem de gustoasa si pe placul toturor ce iubesc branzica in deserturi.
Asadar…
Briose cu branza si iaurt
Β Pentru briose
–> 3 oua
50 gr unt
150 ml iaurt
150 gr zahar brun
250 gr branza
200 gr faina
2 lg pline cu amidon
1 lingurita zahar vanilat
1 praf de copt
4 lg lapte
Pentru frosting (optional)
200 gr branza vaci mai cremoasa
50 gr unt
75 gr zahar
Aluatul de briose:
Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si au consistenta unei creme fine. La mine operatiunea asta dureaza cam 10 minute pentru ca nu am rabdare sa tin mai mult mixerul in mana :P, dar voi puteti fi mai constiincioase si sa mixati chiar si 20 minute pentru a obtine o superba crema pufoasa si bine aerata.
Bun, in acest moment se poate adauga untul dar trebuie sa fie moale, nu topit ci la temperatura camerei, si se mai mixeaza putin. Se adauga iaurtul apoi laptele si se omogenizeaza bine cu mixerul la viteza cea mai mica sau chiar cu telul. Se adauga zaharul vanilat si un praf sare.
Branza de vaci (de casa am folosit eu ) se marunteste putin cu furculita si se adauga compozitiei de mai sus.
Intr-un bol separat se amesteca cu telul faina, amidonul si praful de copt, toate acestea cernute in prealabil.
Amestecul de faina se toarna peste compozitia cu ouale, si se omogenizeaza usor, nu energic, atat doar cat sa se obtina un aluat omogen.
Se pregatesc 12 forme de briose cu hartie de copt sau se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia in formele astfel pregatite.
Atentie, nu umpleti formele de briose decat 3/4 ca sa aiba loc sa creasca.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute, dar verificati dupa 25.
Cand sunt gata – suprafata e crapata usor si scobitoarea iese curata – se scot din cuptor si se mai lasa 10 minute in tava. Dupa 10 minute se aseaza pe un gratar si se lasa la racit.
Frosting:
In timp ce se coc briosele, se poate prepara frostingul. Cei care doresc, normal, si care mai au energie π
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, adica tot 10 minute in cazul meu :)) Apoi se adauga branza si se omogenizeaza.
Eu am folosit zahar brun pentru frosting care da o usoara culoare aurie, daca nu va place si-l doriti alb ca zapada :P, atunci folositi zahar alb.
Se decoreaza dupa preferinta si inspiratie (eu trebuie sa mai lucrez la capitolul asta :P)
Trebuie sa precizez ca sunt extrem de bune, au gust de papanasi copti si in varianta aceasta sunt mai sanatosi decat cei prajiti. Daca nu ma credeti va trebui sa incercati!Β Enjoy!
Miha says
Bine ai venit in blogosfera!
Delicioasa intrare ti-ai facut! π Multa bafta in continuare. :*
Poliana says
Multumesc frumos pentru vizita si pentru urari! Si sa nu mai spui la nimeni ca am emotii π
Pupici!
Rodica Dan says
Briosa asta e..cum sa zic…..ee…
E clar ca trebuie sa te vizitez mai des!!!
Licuta Marin says
Un adevarat deliciu briosele tale!!!
Bun venit in blogosfera!
Te pup si iti doresc o saptamana cat mai frumoasa!
Poliana says
Rodi, asa sa faci! Ma bucur ca ti-a placut briosa mea π in realitate e si mai buna:D
Poliana says
Licuta, multumesc pentru vizita si pentru urari, te mai astept pe la mine! O saptamana minunata iti doresc si eu. Pupici!
catkitchen says
Frumoasa decizie ai luat !!!! π Bine ai venit in lumea virtuala culinara !!! !! π
PS.Ador orice fel de briose !!!
Poliana says
Multumesc de urari, sper sa fie intr-un ceas bun Si eu ador briosele π
gaby_d says
Hmmmm.
Frumos blog, inspirat sablon.
Bafta multa! Te pup.
Delicious Flavours says
Bine ai venit in blogosfera culinara!
Ador briosele
Mult succesc, te pup!
Poliana says
Gabi, ma bucur ca-ti place. Mai am multe de lucru la el, dar toate pe rand Pupici
Poliana says
Delicious Flavours, ma bucur ca ai trecut pe aici si ca-ti plac briosele. Si eu sunt fan! Iar cu bloggingul, sa fie asa cum zici π :*
Emily says
bine ai venit draga mea! Ai facut niste cupcakes delicioase!
Poliana says
Multumesc Emily! >:D< Ma bucur sa primesc astfel de comentarii de la tine!
Simona says
Bine ai venit in blogosfera culinara! Mult succes iti doresc!
Reteta asta am salvat-o ca doar iubesc papanasii!!
Pupici
Poliana says
Simona, multumesc frumos pentru intampinare si urari >:D< Ma bucur ca-ti place reteta mea. Te pup!
yaya6 says
felicitari ca te-ai decis,pe mine m-a convins fetita mea de 12 ani sa imi fac un blog,si bine a facut,multe retete in continuare
Mirela Goleanu says
Bine ai venit in blogosfera culinara ! Cat mai multe retete delicioase Pupici !
Poliana says
Mirela, multumesc frumos! Sa fie asa cum zici! Pup
Adina says
Solidarizez cu tine, trebuia sa ne facem si noi aparitia ,nu ?:))
Nu vezi ce bucatarese extravagante zac in noi ? :))
Pupici si succes !:)
Poliana says
Adina, da :))) ai perfecta dreptate π Multumesc pentru urari, si mult succes iti doresc si eu tie!
Raluca Balogh says
Super!Sincer si eu as vrea blog….dar nujtiu…pana as scrie toate retetele…ar dura ceva:P Succes in bloggosfera!Pe mine una m-ai cucerit cu bunatatile tale!
Paula Gafitescu says
Raluca, multumesc frumos! Pup
olivia says
Eu va cred,doamna Paula,ca sunt delicoase,dar o sa si le incerc.Un an nou perfect,cu multe retete delicioase,va doresc!