Nu, azi nu e dulce…e un chec aperitiv delicios, cu somon afumat, ardei si branza sarata, mmmm, o combinatie chiar reusita care s-a consumat foarte repede. Si sa nu va spun ce miros a facut in toata casa dupa ce l-am scos din cuptor 😀
Sa trecem repede la reteta ca azi nu vreau sa zabovesc prea mult la povesti.
Â
Ingrediente
3 oua mari
170 gr faina
1 lingurita sare
1 lingurita boia dulce
un praf nuscoara rasa
1/4 lingurita piper
50 ml smantana
25 ml ulei
80 ml lapte
1/2 ardei gras rosu
100 gr somon afumat
100 gr cas de oaie/telemea/cascaval
cateva fire patrunjel
Â
Timp de preparare:25 min. Timp de coacere: 60 min.
Ouale si un praf de sare le mixam cu mixerul pana devin spumoase si isi dubleaza volumul.
Ardeiul, de fapt jumatatea de ardei, ca al meu era destul de mare si mi s-a parut ca ar fi prea mult sa pun unul intreg, il spalam si il taiem in fasii mai micute. Somonul la randul lui il taiem marunt, la fel si patrunjelul.
Â
Casul de oaie (asa am folosit eu) il maruntim sau il dam pe razatoare, la fel procedati si cu telemeaua daca folositi dintr-aia. Daca folositi cascaval il treceti pe razatoarea cu gauri mari.
Â
Intr-un bol amestecam faina cu sarea, boiaua dulce, nuscoara rasa si piperul. In alt vas amestecam smantana cu uleiul si laptele. Turnam jumatate din cantitatea de faina peste oua si mixam usor cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza compozitia si nu mai raman cocoloase. Punem si jumatate din compozitia lichida, cealalta jumatate de faina si mixam din nou usor. La sfarsit turnam restul de compozitie lichida. Ardeiul, somonul,  casul/cascavalul  si patrunjelul le incorporam usor cu miscari de jos in sus.
Â
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, Tapetam o forma mai maica de chec, de 17cm lungime, cu hartie de copt si turnam compozitia de chec, nivelam suprafata si dam la cuptor pentru 50-60 de minute, sau pana cand este bine rumenit deasupra. Al meu s-a rumenit bine dupa cum se vede in poza, a fost la bronzat, dar s-a si ales cu o mica crapatura…putin inestetica.
Â
Este tare bun, merge de minune cu smantana proaspata si cu o salata – eu am renuntat la salata in favoarea rosiilor, preferatele mele 😉
Â
Pofta buna!
Â
Daciana says
Ce harnica esti
Emily says
superb, rapid si delicios – adica perfect! te pup
Irina (Bucataria Irinei) says
Nu am incercat niciodata un chec aperitiv cu somon. Cred ca ar fi timpul….
dian@ says
foarte fain checul, un aperitiv foarte bun.
Ramona Alina says
Cu sigurantã delicios, personal imi place mult somonul:)
Nicoleta - Agenda di Nico says
Delicios…imi place combinatia somon si ardei! Super prezentarea!
o zi buna..pa!
Liana10 says
Nu pot sa refuz nicio feliuta, plus ca e cu somon 😉 puup
Dohotariu-Avram Alina says
Excelent, mai ales dacă e cu somon, preferatul meu.
Lia says
Super arata !
Iar combinatia cu somon ,e fina si parfumata .
mirela says
Trebuie sa fie tare bun!!!!
Top Cuisine avec Lavi says
Ce bine arata! Combinatia trebuie sa fi fost delicioasa!
coco says
ardei…legumu meu preferat…somon…ce sa mai zic…furat reteta !
DiaMar bucataria galbena says
Nu refuz o feliuta din bunatatea asta!Pup!
Mihaela Mihalache says
nu poate fi decat super bun! Pupici
Simona says
Nu stiu cum sa zic.. dar faci niste poze de-mi vine sa rod monitorul!
Preparatul trebuie incercat cu siguranta, mai ales ca-s fan peste afumat!
Claudia Mic says
Checul tau e super, ce imi place la checurile astea e ca poti “jongla” cu ingredientul principal.
Laura Adamache says
Arata pur si simplu delicios!!
Draga mea, toate retetele tale sunt impecabile. Dupa ce termin dieta, sigur o sa incerc si eu ceva de la tine.
Pup cu drag!
Sara & Miki says
Checurile aperitiv sunt preferatele mele. Arata super si e si tare bun. Pup!
Mirela Goleanu says
Cat de bine poate arata !
Dorina says
Ce-mi plac mie checurile sarate , foarte fain ti-a iesit
Paula Gafitescu says
Va multumesc frumos pentru toate aprecierile (prea dragute) ce mi le-ati facut! Va pup si va doresc un weekend minunat!
The Wandering Oltean says
Asta da aperitiv. Cum poate sa arate de apetisant! … Si de pufos