Iata ca luna se apropie de sfarsit, si cu asta se va incheia o noua provocare Dulce Romanie a carui gazda daca nu stiati, va spun acum…sunt chiar eu 😛 Ingredientele vedeta pe care le-am ales sunt nucile si cacaoa. Imi plac mult, dar mult de tot…iar un desert ce le contine nu ma poate lasa indiferenta.
A doua si ultima reteta a mea este acest cheesecake grozav de bun, ce combina nucile si cacaoa intr-un mod delicios, acompaniate de rauri de caramel. Nu v-am convins inca? Sa trecem la reteta si apoi mai vedem
Baza
200 gr biscuiti integrali
2 linguri cacao
70 gr unt
Umplutura
100 gr caramel
100 gr ciocolata neagra bucati
600 gr crema de branza
3 oua
1 cana smantana
1/4 cana cacao
1/3 cana zahar brun
1 praf de sare
1 lingurita esenta de vanilie
100 gr nuci prajite si tocate grob
Decor
300 ml smantana pt frisca
2 lingurite zahar vanilat
picaturi de ciocolata
Timp de preparare: 1 ora. Timp de coacere: 1ora. Nr. portii: 12
Biscuitii ii punem in robot si ii macinam fin. Peste ei adaugam untul topit si cacaoa si omogenizam. Tapetam o forma de tort cu peretii detasabili cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de diametru 21cm. Punem biscuitii la baza formei si apasam bine. Introducem crusta pentru 10 minute la 180 de grade. Scoatem tava din cuptor si o lasam putin la racorit.
Peste crusta punem caramelul, avand grija sa nu ajungem pana pe marginile tavii, iar peste caramel punem ciocolata taiata grob.
Crema de branza (la temperatura camerei) o mixam impreuna cu smantana, cacaoa, praful de sare si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare ou. La sfarsit incorporam nucile prajite si maruntite usor impreuna cu esenta de vanilie. Omogenizam apoi turnam crema peste crusta.
Coacem cheesecake-ul timp de o ora la 160 de grade. Daca vi se pare inca prea moale (centrul trebui sa se miste usor, dar sa nu fie lichid) mai lasati 10 minute.
Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa timp de doua ore dupa care il introducem la frigider preferabil peste noapte, sau minim 6 ore.
Pentru decor mixam smantana pentru frisca timp de 1 minut, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se intareste bine. Decoram cheesecake-ul cu frisca, picaturi de ciocolata si rauri de caramel 😀
A fost prea bun, l-am facut deja de doua ori pentru ca prima oara nu a apucat sa fie pozat.
Enjoy!
Dohotariu-Avram Alina says
Arată foarte festiv cheesecake-ul tău. Îmi cer scuze că nu am pregătit nimic pentru provocarea ta, Paula. Să știi că te apreciez foarte mult chiar dacă nu pot participa luna aceasta la provocarea aleasă de tine.
mirela says
Tare bine arata!!!!!pupp!
Cristina says
Adata delicios.
Anonymous says
Ce bine arata mor de pofta stiam eu ca o sa pregatesti ceva bun.pupcei .Gabriela
Zilahi Adela says
Pe mine mai convins!!! Te pup!!!
diamond says
vreau si eu o feliutza! arata minunat! pup!:D
Eniko Ostafi says
delicios! nuci si cacao, o combinatie care mi place f mult, am folosit o de curand..de ziua mea 😉
un salut
Rocsy Ciobanu says
Un desert foarte potrivit pentru week-end.Bravo si seara placuta!
daniela64 says
Bella e golosa la tua torta. Un abbraccio, buona Pasqua Daniela.
Laura@Transylvanian Kitchen says
Wow! Arata senzational! Nu as refuza niciodata un astfel de desert
Liana10 says
Ce deliciu!! Imi place caramelul ala de moor 😛
Rita Oarga says
Caramelul e preferatul meu. Asa ca m-as servi cu mare placere din bunatatea asta.
ophelia1983 says
saptamana faina iti urez! am vazut ca m-ai vizitat si am venit si eu sa iti mai admir o data cheesecake-ul desi am salivat si l-am admirat indelung si pe facebook!
DisturbinglyDelicious says
Reteta aceasta m-a cucerit, Paula! Cu siguranta o voi face si eu cat de curand. Revin cu feedback 😉 Te pup, draga mea.
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va place si va multumesc tuturor pentru vizita si aprecieri! Va doresc o zi frumoasa!
Anonymous says
Paula te rog frumos ajuta-ma ca nu inteleg, caramel 100 grame ???? Care sunt cantitatile sa obtin 100 grame ?? Multumesc mult !!!!
Paula Gafitescu says
Buna, nu stiu exact sa-ti spun, eu mereu fac o portie intreaga. Dar incearca sa imparti cantitatile trecute pentru caramel (din link) la 3, si cu aproximatie vei ajunge la 100 de grame O seara frumoasa!