Limeta este sora mai mica a lamaii insa are un gust mai aromat si mai puternic. Imi place ca da preparatelor o nota mai exotica si incerc sa o folosesc cat mai des posibil. Cheesecake-ul cu limeta este foarte cunoscut in special in varianta fara coacere. Eu am ales sa fac un cheesecake la cuptor cu o aroma delicioasa de limeta si o bezea dulce, crocanta la exterior si moale in interior.
Crusta
100 gr faina
100 gr fulgi de ovaz
1 ou
100 gr unt
1 praf de sare
1 lingura zahar
Crema
400 gr crema de branza
250 gr mascarpone
1 ou
3 galbenusuri
100 ml smantana lichida
100 gr ciocolata alba
1 lingurita pudra de matcha
1 lingurita extract de vanilie
150 gr zahar
2 limete
Decor
3 albusuri
100 gr zahar
coaja rasa de lime
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 1h 15 min. Nr portii: 12
Crusta. Macinam fulgii de ovaz pana capata o consistenta fina. Amestecam fulgii de ovaz cu faina, sarea, zaharul si cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam oul si omogenizam compozitia prin cateva miscari.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/20cm sau o tava rotunda de 22-25cm diametru. Punem aluatul obtinut in tava si apasam usor. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta timp de 10 de minute. Scoatem crusta din cuptor si facem umplutura.
Diaconta says
Cred ca a fost un deliciu .
Paula Gafitescu says
A fost tare buna,multumesc Dia! Pup
Zilahi Adela says
MMmm numai bunatati de cand nu am mai trecut pe la tine!!! Cred ca o sa trec mai des, sper sa imi permita timpul!!! Pupici!
Paula Gafitescu says
Multumesc Adela! Te astept cu drag! Pup
Rocsy Ciobanu says
O bunatate aromata!