Daca zilele trecute, mai exact la ‘inceputul’ primaverii va aratam o poza de martisor in cadrul postarii ce anunta ingredientele pentru provocarea Dulce Romanie, azi vin si cu reteta pentru aceste bombonele colorate. Presupunand ca avem deja blatul de vanilie gata facut treaba merge foarte simplu. Eu recunosc ca am folosit ‘resturi’ de la doua blaturi folosite in alte scopuri. Fiindca nu am vrut sa arunc nimic m-am hotarat sa fac cheesecake pops. Ce blaturi am folosit? Este vorba de o parte din cel de la tortul cu mousse de ciocolata si de la tortul cu mango curd. Voi puteti sa folositi ce blat doriti, oricand aveti ramasite de la alte dulciuri prin casa.
Ingrediente
1 blat de prajitura, de vanilie ar fi ideal (3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar, 1 praf sare, 1 lingura ulei)
200 gr crema de branza
2 linguri smantana
1-2 linguri lapte
100 gr unt
50 gr nuca de cocos
2 linguri zahar
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr merisoare uscate
Glazura
200 gr ciocolata alba
2 linguri ulei
Timp de preparare: 30 min. Nr bucati: 30
Blatul de vanilie il sfaramam/framantam bine de tot…asa fara mila.
Crema de branza o amestecam cu smantana si untul moale ajutandu-ne de o lingura/mana apoi adaugam blatul sfaramat si din nou ‘framantam’ bine. Adaugam nuca de cocos, zaharul si merisoarele uscate iar la final esenta de vanilie si o lingura lapte. Daca amestecul e prea tare, mai putem adauga inca o lingura de lapte. El se va intari in frigider, insa nu trebuie sa fie foarte moale pentru a putea fi modelat si pentru a-si putea pastra forma ulterior.
Crema de branza o amestecam cu smantana si untul moale ajutandu-ne de o lingura/mana apoi adaugam blatul sfaramat si din nou ‘framantam’ bine. Adaugam nuca de cocos, zaharul si merisoarele uscate iar la final esenta de vanilie si o lingura lapte. Daca amestecul e prea tare, mai putem adauga inca o lingura de lapte. El se va intari in frigider, insa nu trebuie sa fie foarte moale pentru a putea fi modelat si pentru a-si putea pastra forma ulterior.
Amestecam bine si dam la rece pana pregatim glazura.
Pentru glazura topim pe bain marie ciocolata alba impreuna cu uleiul. Mare atentie la ciocolata alba pentru ca e destul de sensibila si riscul de a se arde e mare, mai ales daca ramane nesupravegheata. Cand ciocolata e complet topita oprim focul, dar lasam vasul deasupra celui cu aburi – asta pentru a pastra glazura lichida.
Scoatem bombonelele din frigider si le tavalim prin ciocolata alba astfel incat sa le acoperim bine pe toate partile. Le scoatem pe hartie de copt si deasupra presaram bombonele colorate. Le dam la rece pana cand glazura e complet intarita apoi putem sa servim/daruim cu incredere
Enjoy!
Daniela says
Ce simpatice sint cu inimioare rosii… parca ar fi pentru ziua indragostitilor. De fapt merg si in luna martisorului, alb-rosu… Un mic cheesecake pops, mai ai si pentru mine ?!
Paula Gafitescu says
Daniela, ma bucur ca-ti plac! Mai am, cum sa nu 😉 Pup
Gabriela says
Foarte frumusele si bune, dar nu am inteles unde pui blatul de vanilie. Trebuie sa incerc si eu pentru fetele mele.
Paula Gafitescu says
Gabriela, am corectat intre timp 😀 Multumesc de atentionare Pup
Oana D. says
Mmm, ce ochioase sunt! Pupici!
Paula Gafitescu says
Oana, sunt sunt :)) Pup
adnia says
ce frumoase!
Paula Gafitescu says
Adnia, multumesc frumos!
Daciana says
Place, place, place :). Cand am vazut poza prima data la postarea cu Provocarea, am sperat sa urmeaze si reteta. Muaah 😉
Paula Gafitescu says
Daciana, ma bucur ca-ti place 😉 Trebuia sa vin si cu retet, nu? Pup
Dohotariu-Avram Alina says
Ce drăguțe sunt! Cred că ăla mic al tău le adoră.
Cristina says
Foarte dragalase si pe placul copiilor. Trebuie sa fac si eu asa ceva.
Alina Vicu says
Cat sunt de frumoase!
Pup
Delicious Flavours says
De mult ma pregatesc si eu sa fac, dar in ultimul timp nu prea mai am ramasite de blaturi 😛
Foarte dragute si cu siguranta si delicioase! Pupici
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Sunt foarte dragute! Voi face si eu cu o ocazie mai speciala.
mirela says
Woauuu,cata rabdare ai avut,arata excelent,,,,,sunt delicioase!!!pupp!
Irina (Bucataria Irinei) says
Ce dragi imi sunt… Mi se par atat de gingase… dar tot as strivi una pentru a o gusta!
Lia says
Atata-s de draguti ca eu i-as tine in glastra .:)
Pup.
Gabriela says
Ce bine arata!!
Rita Oarga says
Tare dragalase sunt popsurile astea cu inimioare rosii. Imi place ca ai pus si merisoare pe langa restul ingredientelor dulci. E placut sa te surprinda cate o bucatica de fruct acrisor. Pupici!
Cristina says
Delicate si frumoase! Cred ca mie nu mi-ar ramen nimic, le-ar confisca fiul meu pe toate…
Liana10 says
Cat sunt de frumoase!! Mai ales cand vin asa in manunchi 😉
Gabriela says
Acum am inteles. Tare bune!
johanna says
cat de simpatice sunt.Le-am tot vazut in diverse variante si tot zic ca o sa le incerc si eu odata.Merg de minune mai ales la o petrecere cu copii
ophelia1983 says
si mie imi plac tare mult!
GelaDumi says
Eu comentez la greu pe aici si vad ca nu-mi apar cmentariile, nu stiu de ce e asa greu de pe wordpress pe bolgspot…am admirat popsurile tale de saptamana trecuta, dar ce pacat ca nu s-a consemnat, asta nu inseamna ca nu pot sa le mai admir o data.Frumoase, ce mai si in ton cu specificul lunii!
Eniko Ostafi says
De mult vreau sa fac cheesecake pops,dar mereu aman…e timpul hehe.
Ale tale au iesit f bine,sunt super faine si apetisante
Un salut