Aceasta este o reteta pe care am pregatit-o rapid de sarbatorile de Craciun. Pentru ca am avut o cerinta de ceva dulce cu mult cocos, si pentru ca voiam sa fie o reteta usor diferita de cea a bomboanelor Rafaello am facut aceste trufe simple si delicioase. Cocosul merge de minune in combinatie cu ciocolata alba (si nu numai) deci rezultatul a fost unul asteptat de bun.
Ingrediente
120 gr nuca de cocos
90 gr unt
200 gr smantana
2 lingurite indulcitor (sau 120 gr zahar)
1 lingurita extract de vanilie
1 lingura lichior de cocos
Decor
150 gr ciocolata alba
fulgi de cocos
Timp de preparare: 30 min Timp de asteptare: 1 ora Nr trufe: 36
Punem untul la topit impreuna cu zaharul (sau indulcitorul). Cand amestecul este lichid oprim focul si lasam la racit. Separat amestecam nuca de cocos cu smantana, extractul de vanilie si lichiorul de cocos – pe care puteti sa-l omiteti daca nu-l aveti la indemana. Turnam untul topit si racit peste crema de cocos, omogenizam si lasam o ora la frigider.
Din amestecul obtinut formam bilute mici, pe care le rotunjim frumos cu ajutorul palmelor. Punem fiecare biluta pe hartie de copt. Mie mi-au iesit 36 de bucatele.
Ciocolata alba o topim la bain marie, apoi trecem fiecare biluta de cocos prin ciocolata topita, o acoperim bine si o scoatem pe hartie de copt. Eu m-am folosit de o furculita pentru a manevra trufele. Cand terminam cu toate bomboanele presaram fulgi de cocos deasupra apoi le lasam la rece pana cand se intareste suficient de bine ciocolata alba. Le transferam intr-un bol sau o bomboniera si servim cu pofta.
O reteta simpla si delicioasa.
Enjoy!
Kyra says
Uaaaa!
Fara numar, fara numar…
Le-as inghiti una dupa alta, pe nerasuflate.
M-as opri doar ca sa le simt gustul aromat.
Liana10 says
O duzina si pentru mine, te rog!! :*
ama says
arata spectaculos! <3
Haplea says
Ce minunatie!!!
Rocsy Ciobanu says
Un desert delicios!
hannahmiriam says
arata foarte bine
Daniela Addario says
Hmmm, delicioase… Vreau si eu una, doua, trei… cite vrei tu… Pupici !
Danutza says
Mmmm, o combinatie foarte buna…musai sa incerc si eu
GelaDumi says
rata minunat, Paula! Abia astept o ocazie potrivita sa le fac si eu!
alina says
ce fel de smanatana ai folosit de frisca cu 35% grasime sau de ciorbe aia cu 14% si mai acra ?
sunt f frumoase.
dulceiutesarat says
si eu tot trufe am preparat de Craciun, negre cu migdale dar n-am pozat decat pt concurs o fotografie
le voi incerca si pe astea odata, prea apetisant arata
Anonymous says
Ce frumusele sunt cum a vazut al meu baiat,a zis vreau si eu! Gabriela.
Anonymous says
Ce fel de indulcitor ai folosit?
Paula Gafitescu says
Buna. Diamant am folosit, asta il aveam la indemana
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va plac. Pupici tuturor!