Nu se putea sa nu incerc si eu lemon curd-ul, si daca tot l-am incercat am zis sa fac si ceva bun cu el.
Am ales inghetata pentru ca e desertul cel mai bun pe caldurile astea. Si nu regret deloc, pentru ca a iesit o inghetata delicioasa!!! Printre cele mai bune inghetate facute de mine pana acum. Si se face atat de usor, doar lemon curd-ul ce mai dureaza, ca inghetata din 2-3 miscari e gata.
Lemon curd
cca 180 ml suc lamaie – sucul de la 2 lamai mari
coaja rasa de la doua lamai
180 gr zahar
90 gr unt 85%
3 oua medii
1/2 lingurita zahar vanilat
Lamaile se spala bine cu buretele de sarma, se storc de suc, apoi coaja se rade intr-un vas separat. Eu am avut doua lamai maaari, si a rezultat 180 ml de lichid.
Ouale le batem cu telul, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat, si mixam cateva minute pana cand ouale se deschid la culoare.
Punem pe foc sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie si ouale si amestecam bine ca sa nu obtinem omleta in loc de crema :P. Cand amestecul e omogen adaugam si untul si mai lasam pe foc 10 minute. Compozitia trebuie sa fie asemanatoarte unei budinci mai subtiri. La racire se va intari considerabil. Luam vasul de pe foc, il acoperim cu folie alimentara si lasam curdul la racit.
Iese in jur de 400-450 gr de lemon curd. Eu am oprit 200 gr din el, restul l-am dat la frigider pentru o alta delicatesa ce vine in curand.
Ingrediente inghetata
200 gr lemon curd
150 gr iaurt gras grecesc
300 ml smantana dulce grasa
100 gr afine
60 gr zahar pudra
Pentru inghetata procedeul este extrem de simplu.
Smantana o mixam 1-2 minute cu zaharul pana acesta din urma se dizolva, adaugam iaurtul, lemon curdul si omogenizam. La sfarsit incorporam afinele.
Pregatim o forma pentru congelator, o tapetam cu folie alimentara si turnam compozitia de inghetata.
Lasam la congelator pana la intarirea completa. La aceasta inghetata am sarit peste procedeul de amestecare, si cu toate acestea am obtinut o inghetata cremoasa si extrem de gustoasa.
Eu una m-am indragostit de inghetata asta!!! Mai mult de jumatate din cantitatea facuta am mancat-o eu singura.
Buburuza Bubu says
Woooe cat de bine arata!!!!!!Vreau si eu va rog! Hugs
Laura Nechita says
O deliciosenie maxima ! te pupacesc
DiaMar bucataria galbena says
Dar mai ai si pentru mine,nu-i asa?Ador inghetata.Pupici!
diamond says
lamaie… afine… combinatie ideala 😀
Mihaela Mihalache says
Arata demential!
Pot sa ma autoinvit la masa la tine in fiecare zi?
Pupici
Cristina says
Mama mia ce bine arata!!!!
Simona says
Demential arata!!!! O portie se poate??
Pupici
Adnia says
wow, ce minunatie! numai inghetata as manca pe caldurile astea!
Rita says
Arata excelent! Abia astept sa incerc si eu. Facem cura de slabire la toamna. :))
Poliana says
Buburuza, ma bucur ca-ti place! Te invit la o portie 😛
Poliana says
Laura, multumesc frumos! Pupici
Poliana says
Mihaela, pentru tine fac portie noua Pup
Poliana says
Diamond, ma bucur ca-ti place!Pup
Poliana says
Mihalea, ma bucur mult ca-ti place, binnenteles ca poti sa vii!! Pup
Poliana says
Cristina :)) multumesc!
Poliana says
Simona, normal ca se poate, mai intrebi? Pup
Poliana says
Adnia, asa si eu…dimineata, la pranz si seara Pupici
Poliana says
Rita, ce e aia cura de slabire? 😛 :))) Sa n-aud de ea nici la toamna 😛 Pup
Andreea says
Piei de aici cu ea, ce pofta mi-ai facut! Pup!
catkitchen says
Ce frumos se vad afinele in ea !!!! <3
Angelica says
Poliana arata de vis.Asocierea este foarte inspirata.Felicitari!
Pupicel:-)
N. says
Super! Arata tare bine si sunt convinsa ca e foarte buna!
The Wandering Oltean says
Printre cele mai aratoase deliciaose inghetate din ultima vreme
Anamaria says
Chiar astazi am realizat ca am un borcan cu lemon curd in dulap si niste afine de la o reteta anterioara si nu stiam ce sa fac cu ele. Acum am gasit reteta perfecta. Multumesc!!!
Cazacu Alexandra says
In primul rand, te felicit pentru toate retetele, pentru diversitate si pentru pozele superbe. Iti urmaresc site-ul de multa vreme si fara exagerare, il accesez zilnic. Te rog frumos sa imi spui ce fel de smantana ai folosit la aceasta reteta. Smantana pentru gatit sau pentru frisca? Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Alexandra. Iti multumesc tare, tare mult pentru aprecieri! Smantana pe care o folosesc eu de obicei ( cand nu e vorba de smantana pentru frisca ) este smantana grasa de gatit. De obicei smantana de la tara, sau smantana de separator care se ia din piata de la producatorii locali. Din magazin, sincer nu folosesc decat daca are cel putin 30% graisme. O zi frumoasa iti doresc!
Alexandra says
Multumesc frumos! Diseara fac tarta cu lemon curd si ciocolata alba si in weekend inghetata. Sa fii sanatoasa si numai bine iti doresc!
Alexandra says
Vreau sa o fac si eu, dar nu inteleg exact ce fel de smantana sa folosesc…ok, e smantana grasa, dar e din aceea lichida sau solida???
Paula Gafitescu says
Buna Alexandera. Pentru inghetata merge si smantana solida. Eu folosesc smantana grasa de casa, sau smantana de separator. Daca e lichida, va trebyi mixata putin pentru a prinde consistenta. O zi frumoasa!