Dragii mei, pentru ca maine e sarbatoare, azi vin cu o propunere delicioasa, un brownie cu crema de menta…dement nu alta 😉 Desi l-am facut inainte de Craciun, nu am avut ocazia sa-l postez mai repede, dar merge de minune pentru un desert de weekend racoros.Â
Â
Brownies
130 gr unt
130 gr ciocolata neagra (70%)
150 gr zahar brun
1 lingurita extract de vanilie
2 oua mari
1 praf sare
80 gr faina
Â
Crema
200 gr crema de branza
50 gr unt
80 gr zahar brun
1 lingurita esenta/sirop.lichior de menta
1 strop colorant alimentar verde (optional)
Â
Glazura
100 gr ciocolata neagra (70% cacao)
50 ml smantana grasa
8 bucati de ciocolata ‘After Eight’
Â
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min.
Ingredientele pentru brownies sa fie la temperatura camerei. Ciocolata si untul le topim la foc mic (sau bain marie). Cand sunt topite complet adaugam zaharul, omogenizam si lasam deoparte compozitia.
Â
Ouale le batem usor cu furculita si adaugam extractul de vanilie. Intr-un bol separat cernem faina cu sarea.Â
Â
Peste crema de ciocolata adaugam ouale si amestecam bine (putem folosi telul sau lingura de lemn) apoi adaugam si faina. Amestecam din nou, usor, pana la omogenizare.
Â
Tapetam o tava (24/24cm) cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 25-27 de minute, nu mai mult pentru ca se usuca. Lasam prajitura in tava la racit pentru cateva ore.
Â
Pregatim crema – pentru ca nu sunt un mare fan al cremelor de unt incerc pe cat posibil sa-l inlocuiesc, asa ca am ales o crema cu mai multa branza decat unt Â
Branza si untul la temperatura camerei se mixeaza pana la omogenizare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa. La final punem si esenta de menta si un strop de colorant (optional) pentru o mica pata de culoare.
Cand prajitura e rece complet o acoperim cu crema si dam la rece pentru 2-3 ore.Â
Â
Pentru glazura punem smantana si ciocolata la topit pe bain-marie si amestecam usor. Cu aceasta glazura acoperim uniform prajitura. Cele 8 bucati de ciocolata ‘After Eight’ le rupem in doua pe la jumatate si le punem peste glazura cu coltul in sus, astfel incat sa iasa 16 portii de prajitura. Dam la rece preferabil peste noapte. A doua zi o putem servi brownies cu menta cu mare pofta pentru ca e o combinatie dementa!!
Â
Enjoy!
stefy says
imi ploua in gura de pofta!!! arata tare bine!!!
Mihaela - mykyduta says
divina!!!!!!
trebuie sa o incec si eu .
puup
diamond says
cea mai draga culinareasa pt inima mea! Un An Nou bun iti urez!
Anamaria Cook says
Arata incredibil, trebuiesc incercate!!!
Disturbingly Delicious says
Yum!Yum!Yum! Combinatia menta si cioco e mortala!!!
Rocsy Ciobanu says
Deja salivez cand ma gandesc ce delicioasa este!
mirela says
Un an nou bun iti doresc si La multi ani!!!
Excelenta prajitura!!!
Alyson says
my translator failed me – so I have no idea what you have written – but I don’t mind – I am quite happy drooling over your photos – the brownies look amazing!!!!!!!!
maria mihalache says
Wow……………frumos si delicios!
Dohotariu-Avram Alina says
Apetisante rău de tot!
Kyra says
Un desert impecabil!
Ghiocel07 says
Ce-mi place…..daca este cu menta vreau si eu
adnia says
minunata prajitura asta! de fapt, tot ce e cu menta e perfect!
Danutza says
Wow, ce super arata!
GelaDumi says
Combinatia de menta si ciocolata e si preferata mea, n-am mai pus-o in practica de asta vara, ce pofta imi faci cu aratoasa ta! :))
Gabriela says
O bunatate de prajitura!
Simona says
Pana acum n-am folosit deloc menta in prajituri.. dar trebuie sa-i fac loc cumva
Liana10 says
Cred si eu ca e parfumat 😉
Corina Ureche says
combinatia perfecta, zic eu!
The Wandering Oltean says
Imi place combinatia! Like Like!
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va place, e o combinatie super asa cum am mai zis. Va imbratisez pe toti!
Diana Oana says
Yum, ce bunatate! Am facut-o si eu anul trecut, trebuie sa o refac!
Pupici :*
Anca Lasan says
Tare bine arata , de fapt tot ceea ce faci arata bine