Zilele de iarna nu au venit cu mana goala la mine in casa ci au adus un suc minunat, un suc natural 100% cu un gust desavarsit de mere proaspete romanesti. Acest lucru a fost posibil datorita Santerra Natural care prin metode traditionale ne aduc in casa suc de mere proaspat stors cu un gust veritabil care te face sa-ti doresti un pahar si inca un pahar, si inca unul.
M-am bucurat enorm ca am avut ocazia sa descopar acest suc minunat, si pentru asta trebuie sa le multumesc celor de la Santerra Natural care au facut posibil acest lucru. Va invit si pe voi sa degustati acest suc si cu siguranta nu veti fi dezamagiti.
Cu ajutorul acestui delicios suc de mere am reusit sa fac o prajitura grozava, care pur si simplu se topeste in gura. E o prajitura cu blat aromat de vanilie, crema de caramel cu suc de mere si bezea delicioasa.
Blat
3 oua
100 gr unt
125 gr zahar
1/2 lingurita de sare
1 lingurita praf de copt
250 gr faina
70 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
Crema
200 ml suc de mere
1 mar razuit fin
3 galbenusuri
100 gr zahar
30 ml apa
10 gr gelatina
1/2 lingurita scortisoara
200 gr crema de branza
1 lingura zahar pudra
Bezea
3 albusuri
120 gr zahar
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 16
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana devine cremos si aerat. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Separat amestecam faina cu sarea si praful de copt. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si mixam usor, apoi adaugam laptele si restul de ingrediente uscate si mai mixam pana la omogenizare. Adaugam si extractul de vanilie si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 24/24cm sau 20/30cm. Turnam compozitia de blat in tava, nivelam si dam la cuptor. Coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand e rumenita frumos si trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar la racit.
Pentru crema de mere si facem mai intai caramelul. Punem zaharul si apa intr-o tigaie neaderenta pe foc mediu. In momentul in care incepe sa faca bule marim usor focul si lasam pana se caramelizeaza.
Separat amestecam gelatina cu 2 linguri de suc de mere rece. Galbenusurile le batem usor cu un praf de sare.
Cand zaharul e caramelizat il luam de pe foc si adaugam usor sucul de mere – atentie mare la aburi! Amestecam repede pentru a evita intarirea caramelului. Punem din nou tigaia pe foc mic, foarte mic si adaugam treptat galbenusurile. Tinem crema pe foc pana cand incepe sa se ingroase -aproximativ 10 minute. La final adaugam marul razuit fin si scortisoara si omogenizam. Luam amestecul de pe foc si lasam 2-3 minute la racorit apoi adaugam gelatina hidratata si din nou amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si lasam la racorit pentru o ora pana cand ajunge la temperatura camerei.
Separat mixam crema de branza cu zaharul pudra pana cand devine cremoasa. Incorporam treptat crema caramel cu suc de mere (dupa ce a ajuns la temperatura camerei) si dam la rece pentru jumatate de ora.
Intindem crema caramel peste blatul de prajitura si nivelam. Dam la rece si trecem repede la bezea.
Punem o oala mica cu apa pe foc. Pregatim un bol metalic pentru albusuri – trebuie sa fie curat si degresat.
Incepem sa mixam albusurile la temperatura camerei la viteza medie cu un praf de sare. Dupa ce s-au transformat intr-o spuma frumoasa incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Dupa ce am incorporat tot zaharul mutam vasul deasupra oalei pentru a continua mixarea la ‘abur’ . Continuam mixarea aproximativ 5-10 minute pana cand tot zaharul este topit si bezeaua devine consistenta.
Intindem bezeaua peste crema si dam din nou la rece.
Prajitura se felieaza foarte bine a doua zi, iar in momentul servirii putem sa pudra cu scortisoara. Este un deliciu! Enjoy!
Rocsy Ciobanu says
Vreau si eu o patratica!
Paula Gafitescu says
Rocsy ma bucur ca-ti place! :*
coco says
mere si scortisoara…au venit sarbatorile!
Paula Gafitescu says
Coco, cam asa ceva…sunt foaaarte aproape 😉
adnia says
miroase a Craciun deja!
Paula Gafitescu says
Adnia, bine zici tu. Oricum e foarte aproape 😉
Simona says
O combinatie dementiala!!!!
Paula Gafitescu says
Simona, ma bucur ca-ti place. Pupici!
Licuta Marin says
Nu refuz o bucatica, ca arata tare apetisant! Yummy! Pupici!
Paula Gafitescu says
Licuta, multumesc frumos! Pup