Da, stiu ca a inceput postul insa eu am ramas in urma cu cateva postari Promit sa ma redresez repede, sa pun pe blog ce am de pus, iar apoi o sa plusez si la capitolul dulciuri/mancare de post. Prajiturica asta oricum merita incercata, in zilele cand nu aveti restrictii la mancare…e usor de facut si buna taare!
Baza
3 galbenusuri
100 gr unt moale
115 gr zahar
225 gr faina
120 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit de sare
Crema de branza
120 gr branza
80 gr smantana dulce
40 gr zahar
cateva picaturi esenta de trandafiri
Stratul de macarons
3 albusuri
1 praf de sare
100 gr zahar tos
100 gr cocos (dar e suficient 80)
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 40 min.
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute, pana ajunge la consistenta unei creme. Se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare.
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam.
Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.
Separat se amesteca faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se adauga jumatate din faina peste crema de oua si unt si se mixeaza bine pana la omogenizare. Adaugam si jumatate din cantitatea de lapte, omogenizam apoi procedam la fel cu restul de ingrediente. La final adaugam si esenta de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de dimensiuni 20-22cm. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Pregatim crema de branza. Punem in blender branza si smantana si mixam pana obtinem o pasta fina, apoi adaugam zaharul si esenta de trandafiri. Cu o lingura luam crema de branza, si punem din loc in loc peste blatul de prajitura din tava, apoi cu un cutit amestecam putin de tot cele doua compozitii.Albusurile la batem spuma tare cu un praf de sare. Incepem sa adaugam zaharul, cate o lingura si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu adaugam alta lingura decat dupa ce zaharul anterior a fost incorporat si topit complet. La final adaugam si nuca de cocos prin miscari de jos in sus. Eu am pus 100 gr de nuca de cocos, dar cred ca erau suficiente 80, pentru ca am obtinut o bezea destul de stufoasa :P. Punem bezeaua in tava peste restul compozitiei si nivelam.
Dam prajitura la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie la suprafata. O lasam la racit pentru 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa, apoi o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. In momentul servirii putem sa o pudram cu zahar.
O portionam in felii mari, se vede asta…nu?:P…si servim cu multa pofta, si fara mustrari de constiinta. Enjoy!
Simona says
Am venit fuguta ca sa fiu sigura ca prin o portie!
Pupici
Sara & Miki says
Pufoasa si cu cocos, care im place mult. Pup!
Dohotariu-Avram Alina says
Minunată prăjitura, Paula. Eu nu țin post așa că aș mânca o feliuță.
Buburuza Bubu says
Yuuumy! tare bine arata si cu siguranta delicios!Hugs
Nicoleta - Agenda di Nico says
Vai ce buna trebuie sa fie ! O pun pe lista…vreau sa o fac si eu.
mandala says
Off, ce pofta mi-ai facut asa noaptea pe la 12 :)))
Kyra says
Pufoasa si rumenita de prajitura!
… si tentanta!
… si delicioasa!
Eu de ce nu am?
ophelia1983 says
ce buna trebuie sa fie…aroma de cocos cred ca e grozava!
coco says
felia mica e a ta , da ? cealalta pentru mine :)))
Cristina says
Cat de bine arata!!! Tare as vrea o feliuta…
mirela says
Vreau si eu,,,,,,,naaaa,,,,,cum o imparti?arata excelent!!!!!pupp!!
Lilly says
Cocos, branza, vanile, un desert pe gustul meu.
catkitchen says
Eu sunt innebunita dupa nuca de cocos !!! Ce-mi faci tu mie acuma ? :((((
Flori says
Prajiturica e si pe gustul meu! Delicioasa!
Dana Cristea says
Ce bunatate si ce bine arata!!!! pup
Alina C. says
Delicioasa prajitura asta!Trebuie incercata reteta 😉
Andreea says
Vai de mine! Ma omori incet!
Mihaela Mihalache says
Cred ca este dementiala! Sigur o voi incerca Pupici
Haplea says
Wow ce bunatate de prajitura!
Ramona Alina says
Intrã pe lista favoritelor mele, ce bun!!!
Alina Vicu says
Grozava prajiturica! Imi place tare mult cum arata si deja ii simt aromele 😛
Pup
Alex says
Yummy yummy..ce bunatate!!
Inchiriere video wall says
Bine ca ai taiat-o sa iau si eu o bucatica :)) Dulciurile sunt pasiunea mea! asa ca voi trece in revista mai multe retete de pe aici, yammmmiiiii :))
Dana says
Numai bunataturi faci!
Daniela says
Dar oare pe unde am bintuit, de am pierdut buna(juma)tate de prajitura… Sigur nu mai e nici urma de ea… Te pupicesc dulce, poate totusi simt gustul dulce al prajiturii… Pupici si week-end placut !
Daniela says
Am trimis mesajul… si nu mai stiu daca am scris “gustul” sau “mirosul”, se vede ca e vineri si sint obosita… Pupici !
Mihaela says
ce aromata trebuie sa fie ! si ce poze frumoase ! ma intreb oare ce aparat ai ?
te pup,
Mihaela
Paula Gafitescu says
Dragilor multumesc mult pentru cuvintele frumoasa.
Va pup cu drag!
Paula Gafitescu says
Daniela, e gustul…trebuia sa fie mirosul? 😛 Pup
Paula Gafitescu says
Mihaela, daca spun…cred ca o sa ma fac de ras :)) Ca nu prea stiu sa-l folosesc 😛
Mirela Goleanu says
Felicitari ! Un desert extraordinar ! Gustos si aspectuos !
Mihaela says
Stii sa-l folosesti foarte bine !Poti sa-mi spui la ureche…………nu aude nimeni
Anamaria Cook says
Da bine mai arata prajiturica asta, de trecut la favorite de preparat cat de curand si de mancat repede repede sa nu mai apuce si altii :))
dian@ says
arata grozav! imi place prajitura ta!!!
Anonymous says
e buna, insa mie numi-a iesit prima data din cauza ca punand toate straturile din prima coca nu se coace, branza lasa zer si inmoaie coca de sub. Eu recomand de copt coca intai, eu am copt-o cam 35 de minute singura (cand am facut reteta a doua oara) si abia poi pus stratul de branza si bezea si lasat inca 20 de minute la cuptor. In rest e foarte buna, foarte bun melanjul de gusturi cocos, vanilie, branza si bezea.
Paula Gafitescu says
Buna. Eu nu am avut probleme de coacere cu prajitura, branza s-a integrat foarte bine in restul blatului, fara sa il inmoaie prea tare. Oricum e de dorit ca blatul sa fie usor umed, si nu uscat.
Eu ma bucur ca ai descoperit o modalitate de coacere din care sa rezulte si o prajitura pe placul vostru. Combinatia de arome intr-adevar e foarte buna si ma bucur ca v-a placut si voua. O zi frumoasa!