Comments
Trackbacks
-
[…] Aluat 130 gr faina 50 gr unt 40 gr zahar pudra 1 ou 1 praf sare Crema de ciocolata 3 galbenusuri 80 gr zahar brun + 2 linguri 50 ml lapte 80 gr ciocolata neagra 100 gr unt Bezea de nuci 3 albusuri 120 gr zahar alb fin 100 gr nuci Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Pentru aluat: Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si oul si framantam putin (nu exageram cu framantatul) pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6 forme mici de tarta, pe care le vom unge bine cu unt. O sa mai avem nevoie si de hartie de copt si de boabe de fasole. Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2 mm si decupam cercuri cu diametru putin mai mare decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele timp de 20 de minute. Dupa 15 minute le scoatem din cuptor si renuntam la hartia de copt si boabele de fasole, apoi le reintroducem in cuptor pentru 5 minute timp in care se vor rumeni usor. Lasam tartele sa se raceasca complet, apoi le scoatem din forma. Pentru crema punem laptele pe foc mic-mic impreuna cu 2 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam spuma cu restul de 80 gr de zahar. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine de tot. Punem crema de galbenusuri pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroase. Crema nu trebuie neaparat sa fiarba, important este ca focul sa fie mic sa permita cremei sa sa ingroase. Cand crema s-a ingrosat punem si ciocolata rupta bucati apoi omogenizam. Luam de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Umplem pe jumatate fiecare forma de tarta cu crema de ciocolata. Le dam la rece apoi trecem la bezea. Nucile le punem la cuptor pentru 10 minute la 180 de grade. Dupa ce s-au racit le frecam usor ca sa scapam de coaja, apoi le macinam. Albusurile (la temperatura camerei) le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam cate o lingura de zahar si mixam bine pana cand zaharul e topit, abia pe urma adaugam urmatoarea lingura de zahar. La final incorporam usor si nuca macinata, cu ajutorul unei spatule – fara mixer de data asta. Peste ciocolata punem cate o portie generoasa de bezea, ii dam forma dorita apoi introducem tartele la cuptor, la foc mediu, pe nivelul cel mai de sus, timp de 5-7 minute, pana se rumenesc usor. Se dau la rece, si apoi se pot consuma in orice moment al zilei…cand e pofta mai mare. Sursa: enjoy-desert […]
Dohotariu-Avram Alina says
Nu-ți face probleme, Paula. Eu nu postesc așa că pot să mănânc una.
Paula Gafitescu says
Alina, atunci e ok
Kyra says
Buuune tarte!
Cit despre post….
Paula Gafitescu says
Kyra, ma bucur ca-ti plac
mirela says
Nici eu nu postesc,asa ca nu stiu cu ce mai ramai,,,,ca ma abonez si eu!!!
Paula Gafitescu says
Mirela, nu e problema…ca mai fac daca nu-mi mai ramane nici una 😛
Rocsy Ciobanu says
Ioiii ce deliciosenii..Super bunatati ne-ai adus..Seara frumoasa!
Paula Gafitescu says
Rocsy, ma bucur mult ca-ti plac! :*
Carol says
Trecuta la favorite. Dupa pasti neparata sa fac si eu. Ce pofta mi-ai facut
Paula Gafitescu says
Carol, sunt tare bune…chiar trebuie sa le incerci 😉
Bogdan Alina says
poza cu sectiunea e interzisa pofticiosilor! arata mult prea delicios!
Paula Gafitescu says
Alina, cam asa este :))
Oana D. says
Bune de tot!
Paula, mi-am schimbat adresa blogului , acum este retete-vechi-si-noi.blogspot.ro te rog mult sa schimbi la tine in blogroll. Multumesc!
Paula Gafitescu says
Oana, multumesc! Am schimbat si eu
mandala says
Ma servesc cu una pentru cafea :)))
Paula Gafitescu says
Mandala, ma bucur 😉
Oana D. says
Ce bine mai pot sa arate!
Paula, te rog schimba numele blogului meu http://caietul-cu-retete.blogspot.ro/
in http://retete-vechi-si-noi.blogspot.ro/ prima adresa nu mai exista.
Multumesc mult!
Rita Oarga says
Post, nepost, tartele astea sunt delicioase si arata minunat. Duminica frumoasa iti doresc!
Paula Gafitescu says
Rita, ma bcuur mult ca-ti plac. Au fost mai mult decat delicioase…nu ma puteam satura de ele :)) Te pup
Simona says
Vai cum arataaaa sectiunea aia!?! Imi ploua in guraaa!
Pupici
Paula Gafitescu says
Simo, ma bucur ca-ti plac! Pup
Corina Ureche says
Avand in vedere cat de mult imi plac bezelele cu nuca, dar si ciocolata ce pot sa mai zic?! Exceptional, Paula. Sper doar sa am vreme in viata asta sa fac toate retetele frumoase pe care mi le-am propus sa le incerc. sper…
O dupa-masa placuta.
Paula Gafitescu says
Corina, crede-ma ca si eu mi-as dori sa fac o multime de reteta, numai timp sa am – dupa cum ai zis si tu O zi frumoasa!
FLORY says
Sectiunea aia ma omoara, arata super-apetisant!Pupici
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Flory! Pup
Cristina says
Superbe ti-au iesit. Sectiunea e periculoasa rau de tot.
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc mult
Ramona Alina says
Mortale!!!
Paula Gafitescu says
Ramona, ma bucur ca-ti plac!
dian@ says
ce bune sunt tartele tale!!!
Paula Gafitescu says
Diana, asa este 😉 pe cuvant
Mihaela Mihalache says
waw, arata minunat!
cat despre gust, nu ma pot pronunta – pana nu pap una 😉
Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, dupa ce le gusti n-o sa te mai poti opri Pup
Irina (Bucataria Irinei) says
Pauala arata minunat! Sunt sigura ca si gustul este pe masura!
Gaby_d says
Ce frumoase sunt!!!
Ma gandeam la ceva de gen pentru concursul de pe bucataras, dar numa’ sa fac rost de branzica miez de lapte ;;).
Cătău says
arata criminallll de bine, mi-ai facut o poftaaaaaa!!
daniela64 says
Sfiziossime le tue tortine. Un abbraccio, buona giornata Daniela.
Laura Coltuc says
Mi-am cumparat forme pentru mini tarte SPECIAL pentru aceasta reteta. Dar mereu se ivea ceva si nu le faceam, ba nu aveam nuci, ba nu aveam ciocolata. Si ieri mi-am luat inima in dinti si le-am facut, cu toate ca nu aveam nuci (asa ca am pus alune de padure). O minunatie. La inceput am avut impresia ca cei 50 ml de lapt pentru crema sunt insuficienti, asa ca am pus mai mult. crema a iesit ok, dar erau suficienti cei 50 ml mentionati de tine. Sotul meu a pus stapanire pe aceste mini tarte delicioase
Paula Gafitescu says
Daaa, sunt tartele mele preferate. E greu sa te abtii in preajma lor. Ma bucur ca le-ai incercat. Sa va fie de bine!
Denisa says
Cate buc. iasa dintr-o portie? Nu stiu daca a fost specificat pe undeva, poate mi-a scapat. Iertati!
Paula Gafitescu says
Buna Denisa. Asa cum e specificat si in reteta, ies 6 portii Zi frumoasa!