Asa s-a facut ca intr-o saptamana puiul meu mi-a cerut insistent – chiar in fiecare zi – sa-i dau sa manance cozonac. Dar de unde cozonac?? Ca n-aveam nici macar o urma prin casa 😀 Intr-un final am cedat (nu e treaba usoara cu cozonacul asta) si am zis sa-i fac eu lui un cozonacel, asa de pofta
M-am pus si am framanat aluatul – daca vreti reteta o puteti lua de aici – doar ca am cam omis zaharul :)) Mai face omul si greseli, nu? 😀Â
Nu-i nimic, mi-am zis, ca doar compensam la umplutura. Zis si facut! Am indulcit umplutura cu o portie zdravana de caramel
Dar…aluatul a fost prea mult pentru ‘cozonacelul’ meu asa ca m-am tot gandit eu ce sa fac cu aluatul ramas. Si am gasit o solutie salvatoare, mereu e asa cand am spanac si branzeturi in frigider. Si pe langa aceastea, mai aveam si niste oua de prepelita frumusele foc, numai bune de pus in placinta asta. Si acum va prezint ce a iesit.
Â
Ingrediente
300 gr aluat de cozonac – fara zahar
14 oua prepelita
300 gr spanac
100 gr branza de vaca
14 oua prepelita
14 cuburi de telemea/cas
sare
piper
marar/patrunjel
Â
Timp de preparare:15 min (fara aluat) Timp de coacere:40 min. Nr portii: 7
Â
Daca aveti aluatul de cozonac gata preparat (slabe sanse, stiu) treaba merge struna. Daca nu, va trebui sa va puneti sa framantati frumos un aluat, nu neaparat cel prezentat de mine, cred ca merge si cu ceva mai simplu.Â
Â
Spanacul – cred ca al meu era congelat- daca e proaspat trebuie oparit 5 minute in apa cu sare, dar asta dupa ce l-ati spalat bine in 3 ape. Se lasa la scurs, apoi se taie marunt.
Â
Bun…amestecam spanacul cu branza de vaca faramitata, cu patrunjel si marar tocate, apoi punem sare si piper dupa gust.
Â
Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Ungem aluatul cu spanacul, apoi luam 7 oua de prepelita si le punem in linie (pe lungimea aluatului), procedam la fel si cu telemeaua lasand putin spatiul intre randul de oua si cel de telemea. Urmeaza un nou rand de oua si apoi terminam cu unul de telemea. Rulam cu grija, cat mai strans posibil. Punem placinta intr-o tava mare de cozonac si o ungem cu galbenus de ou.Â
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Cand este incins introducem tava cu placinta. Dupa 10 minute miscoram focul la 180 de grade si mai coacem pentru 25-30 de minute, pana placinta noastra e bine rumenita.
Â
Lasam la racit, apoi portionam dupa preferinta. Stiti ce incantat a fost strumful meu? Cel mai mult l-au fermecat ouale de prepelita, si facea el ce facea ca le fura de la fiecare din farfurie :)))
Â
Pofta buna!
Alina Vicu says
Arata fenomenal “cozonacul” cu spanac! Cred ca-i tare bun.
Camy Sweet says
Arata tare bine placinta ta,servesc si eu o portie mai ales ca mie imi place foarte mult spanacul!O zi buna!
Cristina says
Ma primesti la masa? Imi place cum arata!!!
mandala says
Cred ca e vremea spanacului eu am facut trifoi cu spanac, buna ideea cu cozonacul !
Daniela says
Delicioasa placintuta… stii ca n-am mincat niciodata oua de prepelita ?! De la tine servesc cu placere, doua felii, ca sa simt gustul delicios… Pupici !
fantezie in bucatarie says
Foarte interesant,uite ca asa “gresind” descoperim retete noi si noi :D. Arata super!!!O zi buna!!!
mirela says
Woauuuuu,spanac,,,,,,am plecat la tine!!!!!!pupp!!
Zilahi Adela says
Asta da placinta!!! Ador spanacul!! Pupici!
daniela64 says
Che bella idea, la crosta di pane è perfetta. Buona giornata Daniela.
Dohotariu-Avram Alina says
Eu nu prea mă împac cu spanacul. Bag de seamă că ție îți place foarte mult. Tare scumpel puiul tău!
Nicol says
Cat de bine arata!!! Ma autoinvit la o bucatica!
Lilly says
Puiutul tau stie ce vrea!Eu vad bine placinta ta pe masa de Pasti!
Kyra says
Zici ca ai gresit reteta, ai?
Atunci, bine ai mai gresit-o, s-a potrivit perfect pe spanacul acela.
Alex says
Arata super!!! Imi dai si mie o feliuta?!
Gabriela says
Imi imaginez ce buna a iesit, daca-i din aluat de cozonac! Arata foarte frumos!
Teobucatar says
Imi place spanacul! Arata super!
Rocsy Ciobanu says
Imi place foarte mult aspectul!
Licuta Marin says
Mmm, arata tare bine si cred ca e tare buuuna!Pupici!
Mihaela Mihalache says
Super ideea cu ouale de prepelita! Imi place
Pupici
Top Cuisine avec Lavi says
Arata senzational! super reteta!
Liana10 says
Faina de tot placinta!! Dar chiar trebuie 28 de oua de prepelita??
Paula Gafitescu says
Alina, multumesc mult! Pup
Camy, ma bucur ca-ti place! Si eu ador spanacul! Pup
Cristina, binenteles! Cu mare drag!
Mandala, spanacul e mereu la moda 😉 Pup
Daniela, sunt bune tare, eu nu am observat o diferenta f mare intre gustul lor si cele de gaina! Hai la mine la o portie 😉
fantezie in bucatarie, asa este…din greseli invata omul Pup
Mirela, te astept! :*
Adela, multumesc mult! Pup
Daniela, grazie molto!! Bacci
Alina, mie imi place tare mult, e grozav 😉 Pup
Nicol, te astept cu drag! :*
Lilly, asa este….s-ar potrivi de minune! Pupici
Kyra, da…am cam ‘omis’ unele ingrediente :)) Dar a fost buna tare asa! :*
Alex, cu drag te servesc! Pup
Gabriela, tare buna a fost…aluatul a fost baza 😉 Pup
Teo, ma bucur mult! Pup
Rocsy, ma bucur ca-ti place! :*
Multumesc de aprecieri Licuta! Te pup
Mihaela, multumesc mult! Pup
Lavi, multumesc…desi nu am facut mare lucru, am combinat ce aveam prin casa
Liana, au fost doar 14…pentru ca atatea aveam eu in casa 😛 Dar sigur numarul poate varia
catkitchen says
Si eu fac placinta cu spanac si oua de prepelita , ador combinatia !!! 😉