Tortul Hummingbird este foarte popular in America. Se spune ca numele lui vine de la sunetele de placere pe care le scoti la fiecare inghititura. Si pe buna dreptate. Blatul delicios este imbogatit cu banane, nuci si ananas. In completare vine o crema minunata de branza cu ciocolata alba. Este un tort bogat, perfect pentru zilele de iarna deoarece confera energie pentru intreaga zi. Se face destul de usor si va recomand cu caldura sa-l faceti, veti exclama de placere!
Blat
460 gr faina
260 gr zahar
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/3 lingurita sare
100 gr nuci
220 gr ananas din conserva Sun Food
2 banane mari si coapte
4 oua mari
120 ml ulei
1 lingurita extract de vanilie
Crema
200 gr ciocolata alba
200 gr unt
500 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Decor
flori de ananas ( reteta aici )
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere 25 min Nr portii: 20+
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mare de dimensiuni 30x40cm.
Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul.
Luam 220 grame de ananas din conserva Sun Food si-l facem piure la blender. Nucile le tocam marunt,
Bananele le facem piure cu o furculita sau cu blenderul. Peste banane punem ouale si le batem usor. Adaugam apoi uleiul, vanilia si piureul de ananas. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si omogenizam usor compozitia. La final adaugam si nucile tocate.
Turnam compozitia in tava, nivelam si introducem tava la cuptor. Coacem blatul timp de 25-27 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem tava din cuptor si mai lasam blatul 10 minute in tava apoi il punem pe un gratar la racit.
Topim ciocolata alba la bain marie si o lasam la racorit. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pudra pana cand devine o crema. Adaugam crema de branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Turnam si ciocolata alba ( ajunsa la temperatura camerei ) si omogenizam usor. Cand adaugam ciocolata alba putem sa renuntam la mixer si sa amestecam cu o spatula pentru a nu se taia crema. La final incorporam extractul de vanilie. Lasam crema la rece pentru minim o ora pana se intareste suficient pentru a decora tortul.
Taiem blatul in patru bucati de 15×20 cm. Punem o lingura de crema pe un platou si peste ea punem prima bucata de blat. In acest mod vom fixa tortul de platou si nu riscam sa alunece. Peste blat punem 2-3 linguri de crema si nivelam. Procedam la fel cu toate bucatile de blat. Imbracam tortul cu crema ramasa si-l dam la rece pentru 3-4 ore.
Pentru decor am folosit flori de ananas asa cum am folosit si la tortul cu ananas cocos si migdale, iar modul lor de preparare il puteti gasi bine explicat acolo. Decoram tortul cu florile de ananas dupa inspiratie.
Este un tort care se face destul de simplu, este spornic si are un gust excelent care va cuceri si impatimitii de ciocolata ( ca si mine ). Este un tort foarte bun atat pentru copii cat si pentru adulti. Mai simplu spus este un tort minunat!
Enjoy!
Anonymous says
Minunat , o explozie de gusturi, decorul splendid ,cu mare mare drag deschid pagina te in fiecare zi ! Gabriela .
Sidonia Toncean says
Doamneeeeeee cat de bine poate sa arate !!!
M-ai facut curioasa…scortisoara in blat ? Nu mi-a trecut prin cap niciodata !
Dar e asa de bun si de usor de facut, incat…fur reteta si promit sa-l si fac……
Te tzuc cu drag Paula !
Anonymous says
E superb. Am testat si eu ca scortisoara accentueaza gustul bananelor. deci….merita incercat. LIDIA
Iuliana says
Splendid! Sunt fara cuvinte de admiratie! Felicitari, Paula!
Rocsy Ciobanu says
Am ramas fara cuvinte. Felicitari si succes! :*
Dohotariu-Avram Alina says
Ești o artistă, Paula!
Andreea says
Arata senzational tortul! Iar florile de ananas sunt o idee trasnet! Chapeau, draga Paula!
coco says
nu pot sa nu admir ce ai facut aici!
adnia says
o adevarat simfonie tortul asta! stiam si eu de mult tehnica florilor de ananas, dar nu le-am facut pana acum…poate asta e impulsul de care aveam nevoie!