Azi e Dragobete, si pentru multi dintre noi (mai nou) este o zi minunata in care putem sa ne manifestam/exprimam iubirea. Sunt convinsa ca multi sarbatoriti iubirea fara un motiv anume, si acest lucru este minunat…insa pentru ca azi e o zi speciala, dedicata ei, eu va aduc un tort pe care sper sa-l ‘savurati’ cu placere.
Intamplarea a facut ca acest tort sa fie misiunea mea in cadrul Provocarii Secrete gazduita luna aceasta de Diana. Sursa secreta a fost Mihaela care m-a tentat cu acest tort delicios.
Blat
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
1 praf sare
1 lingurita esenta de vanilie
Mousse de ciocolata
200 gr ciocolata neagra 70% cacao
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
10 gr gelatina
3 linguri visinata
Crema de visine
100 gr visine congelate
2 linguri zahar
2 linguri amidon
Decor
fulgi de migdale
visine din visinata
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 6
Pentru blat pregatim o tava de copt de diametru 24cm. O ungem cu unt si o tapetam cu faina. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana la topirea completa si abia apoi adaugam urmatoarea lingura. Adaugam galbenusurile si esenta de vanilie si incorporam usor. Faina o incorporam in blat cu miscari usoare de jos in sus. Punem coca in tava si nivelam, apoi introducem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 20, daca nu iese curata mai lasam 5 minute.
Scoatem usor blatul din tava si-l lasam la racit, apoi trecem la crema de visine care este un ‘plus’ de la mine pentru reteta. Imi plac multe visinele in combinatie cu ciocolata, si nu am putut rezista tentatiei.
Punem visinele pe foc, asa inghetate cum sunt, adaugam zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute. Amidonul il desfacem cu 1-2 linguri din sucul lasat de visine, si-l punem apoi peste ele. Fierbem 2-3 minute pana se ingroasa, apoi dam la rece.
Pentru mousse-ul de ciocolata topim ciocolata neagra pe foc mic impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Gelatina o punem la inmuiat in 3 linguri visinata rece, o lasam asa 5 minute apoi o adaugam peste crema de ciocolata si mixam bine. O dam la rece.
Mixam restul de smantana cu cele doua linguri de zahar pudra pana obtinem o frisca intarita bine. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari usoare de jos in sus.
Pentru asamblare am folosit o tava de tort detasabila cu diametrul de 16cm. Ce am facut cu restul de blat? O sa aflati in curand
Taiem din blatul nostru de tort un cerc de diametru 16cm. Punem blatul pe fundul tavii, apoi punem crema de visine si nivelam. Peste visine punem mousse-ul de ciocolata si dam la rece peste noapte.
A doua zi trecem varful unui cutit de jur-imprejurul cremei, apoi detasam usor peretii tavii. Pe laterale ornam cu fulgi de migdale, iar deasupra – eu nu am mai pus ciocolata – am ornat cu cateva visine din visinata. A fost un deliciu!! Pentru mine chiar a fost un rasfat, deoarece ciocolata + visine = love!!
Sectiune nu am pentru ca n-am mai apucat sa-i fac poze. Dar va dedic acest tort voua, si sa doresc sa va iubiti mult!
Buburuza Bubu says
Delicios!Multa Iubire iti doresc!Pup
Oana D. says
Arata foarte bine tortul tau! O seara frumoasa!
mirela says
Foarte,foarte bun!!!!cum ieri am fost ocupata,astazi tanjim dupa ceva,asa ca venim la tine!!!!!pupp!!
Haplea says
Un tort absolut divin!!!
Olguta says
Superb arata… Bravo!
ania says
I love your blog! It’s great Feel free to my blog :)) Maybe, you follow my blog ? ♥ (If you like it)
Gabriela says
Vai de mine, ce bunatate de tort! Mai ales ca ai folosit visine din visinata!
Rocsy Ciobanu says
Ai pregatit un tort frumos si foarte gustos.Bravo!
Daniela says
La multi ani si sa fii iubita !!!
O feliuta de tort pentru o pofticioasa, mai ai ?!
Anca Lasan says
Minunat :)))
Mihaela says
Arata super!
Anonymous says
Ma gandeam ca tort o sa avem azi,deci ciocolata si visine o combinatie reusita deci mor de pofta.o zi frumoasa sa ai.Gabriela.
Gabriela says
WOW! Mereu intru si savurez din priviri torturile tale. Arata super!
Mihaela Mihalache says
ca de obicei, arata minunat si sunt convinsa ca si gustul este sublim Pupici
Alina Vicu says
Arata imbatator! Vreau si eu o felie. 😉
Pup!
Top Cuisine avec Lavi says
Senzational!
dian@ says
Foarte frumos tortul, imi place combinatia visine-ciocolata!!
mandala says
Arata super !!!
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Arata demential tortul tau! Si mousse-ul de ciocolata e super-bun.
Cristina says
Minunat!!!! Cu visine cred ca este o nebunie!
Mirela Goleanu says
Foarte frumos tortul !
Simona says
MMmm… cat de bine arata!!! Dai o portie?!
Pupici
Timea says
Ce frumuete de tort ai facut. Si e o bunatate, vreau si eu o felie!
Liana10 says
Mmm, un tort imbatat! 😉 Imi place o felie mai generoasa, te rog 😉 puup
Camy Sweet says
Myyaaaamy arata grozav de delicios!Servesc si eu o feliuta,doar una mica :d,te pup si iti doresc o zi cat mai superba!
Antonina says
Doamne, a trecut o vesnicie de cand nu m-am mai uitat pe bloguri. Ce frumos arata tortuletul !! felicitari ! Poli, te rog mult sa te uiti pe mail.. ti-am transmis niste ganduri Te imbratisez cu drag ! pe toate de fapt! Va pup fetelor !!
Licuta Marin says
Mmm,e o nebunie tortuletul!!!Arata super bine!Pup!
Miha says
arata grozav! 😉
Sara & Miki says
Minunat, acum l-am descoperit!
speranta says
off.nu mai zic nimic:)) multumim.Paste fericit.pop
Anonymous says
dar nu am inteles ce s-a intamplat cu restul de blat?
szablyar says
ce s-a intamplat cu restul de blat?