Zilele trecute am primit o invitatie frumoasa de a participa la concursul lansat de Danone pentru titlu de Blog Chef. Ce sa fac…sa particip?… sa nu particip? Dificila problema….
Sa fii Chef e tentant, chiar daca doar pentru cateva clipe, iar premiul e la fel de tentant :). Insa pe langa toate acestea sunt constienta ca miza e mare si ca lupta va fi pe masura. Ramane de vazut ce va fi…eu am ales sa particip pana la urma si pentru acest lucru m-am pregatit sufleteste.
Tortul l-am realizat cu mari emotii. L-am proiectat in minte intr-o noapte- l-am visat, mi l-am imaginat cum o sa arate, m-am trezit devreme pentru ca nu mai aveam stare in pat…si am purces la treaba. O treaba destul de lunga, dar rezultatul a fost spectaculos. Si nu ma refer doar la aspect (care mai lasa de dorit 😛 ) dar gustul a fost…mi-e greu sa-l descriu, dar stiu ca m-am emotionat in momentul in care am inghitit prima bucatica. A fost perfect, nu cred ca mi-as putea dori ceva mai mult de la un desert. Sincer va spun!
Blat
40 gr unt
30 gr zahar
100 gr ciocolata neagra 70%
2 oua mari
1/3 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr faina
10 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 lingura lapte
40 gr smantana grasa
Â
Mousse de iaurt cu crema de whisky
150 gr ciocolata alba
100 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina (se pot pune si 3 pentru siguranta)
2 linguri crema de whisky
1 lingurita esenta de vanilie
250 gr smantana grasa sau smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
Â
Mousse de zmeura
100 gr zmeura
10 gr zahar brun
50 gr ciocolata alba
50 gr iaurt Danone Nutriday
2 foi gelatina
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml smantana grasa de gatit sau pt frisca
Â
Glazura
60 gr ciocolata neagra 70%
25 gr de unt
1 lingura lapte
Â
Frisca
100 ml smantana grasa de gatit
1 lingurita zahar pudra
Â
Fundite de ciocolata
50 gr ciocolata neagra 70%
1 lingura smantana grasa
Â
Timp de preparare: 2-3 ore Timp de coacere: 40 min.
V-am spus ca e ceva de munca, nu? Deci pregatiti-va cu rabdare, si odihniti-va bine cu o seara inainte 😛 Nici chiar asa, doar ca tortul solicita putin timp
Â
Blat
Pregatim o forma de tort de diametru 16-18 cm. O ungem bine cu unt iar fundul il tapetam cu hartie de copt. Pe laterale presaram cacao.Â
Untul il topim impreuna cu ciocolata si zaharul pe foc mic. Lasam putin la racit. Adaugam ouale pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Smantana o diluam cu o lingura de lapte.
Â
Peste crema de unt si ciocolata punem smantana si amestecam bine, apoi adaugam ingredientele uscate si le incorporam usor folosindu-ne de un tel, acelasi tel pe care l-am folosit pe tot parcursul procesului.
Â
Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Turnam compozitia de tort in tava si nivelam apoi o dam la cuptor cand acesta este incins.
Â
Dupa 30 de minunte am redus focul la 140 de grade si am mai lasat 10 minute. Scoatem tava din cuptor si mai lasam tortul in tava inca 10-15 minute, dupa care putem sa-l transferam pe un gratar.
Â
Â
Blatul meu a crapat putin, dar nu a fost problema ca l-am nivelat eu, apoi l-am taiat in doua, asta binenteles dupa ce s-a racit.
Â
Buun, partea mai usoara a trecut. Acum trecem la crema – tot usoara, mai grea e asambalarea. Incepem cu mousse-ul de zmeura.
Â
Mousse de zmeura
Punem zmeura cu zaharul pe foc si o incalzim bine, fara a o fierbe, pana cand zaharul e topit complet. Pisam zmeura cu ajutorul unei furculite apoi o strecuram ca sa scapam de semintele mai putin placute.Â
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Ciocolata alba o topim la bain marie.Â
Â
Â
Punem sucul de zmeura rezultat din nou pe foc, adaugam ciocolata topita si omogenizam. Cand compozitia e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina scursa amestecand bine de tot. Lasa putin la racorit apoi adaugam esenta de vanilie si iaurtul si amestecam bine. Dam la rece.
Â
Smantana o mixam la viteza maxima timp de 1 minut, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana cand devine pufoasa si consistenta. Incorporam usor frisca in crema de zmeura si ciocolata racita.Â
Acum vom avea nevoie de ajutorul unei forme de prezentare de 8-10cm diametru, sau un inel detasabil…sau orice forma rotunda fara fund :P. Luam o farfurie intinsa, punem folie alimentara apoi forma rotunda peste folie. Umplem forma cu o parte din mousse-ul de zmeura si apoi o acoperim tot cu folie alimentara. Dam la congelator timp de jumatate de ora.
Â
Punem o parte din blat inapoi in tava in care am copt tortul – forma mea de tort avea peretii foarte inalti si m-au ajutat mult la asamblare, daca nu aveti astfel de forma va trebui sa folosi un inel ajustabil. Peste blat turnam restul de mousse de zmeura apoi punem cealalta jumatate de blat si dam la rece.
Â
Â
Mousse de iaurt si crema de whisky
Punem foile de gelatina la hidratat in apa foarte rece. Topim ciocolata alba la bain marie, adaugam iaurtul si amestecam bine, apoi reintoarcem compozitia pe foc pana cand se incalzeste suficient, fara a fierbe. Adaugam gelatina si amestecam bine de tot. Lasam putin la racorit apoi adaugam crema de whisky si esenta de vanilie si omogenizam.
Â
Smantana o mixam la viteza mare timp de 1 minut apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam pana devine pufoasa. Incorporam usor frisca cu miscari de jos in sus in crema de ciocolata rece.
Â
Â
Scoatem forma cu mousse-ul de zmeura din congelator si o rasturnam peste tort. A mea nu a iesit foarte usor din forma, dar pana la urma m-am descurcat eu si am pus-o unde trebuia De jur imprejurul mousse-ului de zmeura punem si mousse-ul de iaurt, daca avem compozitie suficienta putem pune si deasupra. Tortul il dam la rece pana a doua zi cand urmeaza finisajul
Â
Â
Decor
Pentru funditele de ciocolata nu am poze, din pacate eram prea obosita si nu am mai fost in stare sa le fac 😀
Taiem fasii din hartia de copt lungi de 10cm si late de 2cm. Topim ciocolata impreuna cu smantana pe bain marie, apoi intindem ciocolata pe fiecare fasie cu ajutorul linguritei. Dam la rece 10 minute, dupa care pliem fasiile astfel incat sa formam fundite si le dam din nou la rece.
Mixam 100 ml smantana cu o lingurita zahar vanilat pana cand obtinem o frisca ‘bat’. Dam la rece.
Â
Ciocolata neagra, untul si laptele le topim la bain marie. Lasam glazura 10-15 minute la temperatura camerei apoi o ‘turnam’ peste tort astfel incat sa curga usor pe laterale si dam din nou tortul la rece.
Cand glazura este intarita ornam tortul cu frisca, cu zmeura si cu funditele de ciocolata pe care le-am desprins usor de pe hartia de copt.
Â
Ahhh, cate emotii pentru acest tort. Nici nu vreau sa va spun ca m-au coplesit efectiv timp de doua zile pana in momentul in care l-am vazut gata, am vazut ca este asa cum voiam, si ca nu am reusit sa-l transform intr-o catastrofa :))) Iar momentul degustarii a fost ca ‘cireasa de pe tort’, a fost punctul culminant in care au explodat simturile….apoi m-am linistit Da, e bun, e extrem de bun….e perfect! Dulce, acrisor, ciocolatos!
Am scris mult, am pus poze multe…acum ne apropiem de final.
Sper sa va placa si voua si sper sa primeasca votul vostru aici in cadrul concursului. Â
O feliuta vrea cineva?
Gabriela says
Tortul este minunat, Paula! Mult succes la concurs!
Bianca says
Bafta, sper sa castigi, arata mortal:))))))
Anca Lasan says
Minunat tot ceea ce faci!!! j’adore:)
Dohotariu-Avram Alina says
Da, eu vreau o feliuță! E superb tortul tău! Baftă multă!
Nicol Alldaycooking says
E superb! Multă bafta!
Kyra says
Minunat tort!
Aromat, elegant, elaborat!
Reusit!
Succes pentru obtinerea titlului.
Anonymous says
Mult mult succes la concurs, tortul minunat ca de altfel tot ce faci.Gabriela
Anca B. says
SUPERB! Spectacol in toata regula…cum ne-ai obisnuit! Mult succes!
Cristina says
Bafta Poliana! Tortul arata foarte apetisant!
Anonymous says
Un tort superb ca de fiecare data,mult succes si sa ne mai incanti cu asemenea minunatii.Spune-mi unde ai gasit forma aia inalta de tort.Te sarut si-ti tin pumnii.
Buburuza Bubu says
Wow ce bunatate!!!!Un tort pe gustul meu! Mult Succes! Hugs
Cristina says
Eleganta si rafinament . Succes la concurs.
Cretu Veronica says
Arata intr-adevar de nota 10.Mie imi place foarte mult! Mult noroc in concurs!
Andie says
Foarte misto tortul, e unul din preferatele mele la concurs. Bafta!
Dorina says
Arata criminal , bafta , meriti premiul si titlul!
Alina Vicu says
Arata demential tortul! Succes la concurs! Pup
Diana Oana says
Sper sa fii printre favoriti, e chiar minunat tortul! Mult succes!
O saptamana frumoasa :*
Adina says
Gata, pana aici,nu mai vorbesc cu tine!:))
Ce inseamna capodopera asta ametitoare?:)))
MORTAL!!!!!!!!!!!!!!
gaby bucataras says
Doamne cum arata!!!
Bafta Paula!
monica dan says
nu imi vine sa imi iau ochii de la poze! e minunat!!!!
Paula Gafitescu says
Gabriela, multumesc frumos! Te pup
Paula Gafitescu says
Bianca multumesc frumos! Vedem noi ce va fi Pupici
Paula Gafitescu says
Anca, iti multumesc pentru aprecierei, esti prea draguta Te pup
Paula Gafitescu says
Alina, cu drag te servesc. Multumesc, bafta si tie! Pup
Paula Gafitescu says
Multumesc Nicol, bafta si tie!! Pupici
Paula Gafitescu says
Kyra, multumesc frumos pentru cuvintele tale Te pup
Paula Gafitescu says
Gabriela, iti multumesc frumos! Tu esti o draguta, ca de obicei! Pupici
Paula Gafitescu says
Anca multumesc, ma bucur mult ca-ti place Sper sa fie cu noroc 😛 Pupici
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc frumos! Sa fie 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Anonim, iti multumesc pentru sustinere si pentru cuvintele frumoase! Forma de tort am luat-o de aici: http://www.pretulverde.ro/produse/317-pentru-bucatarie/320–tavi-si-forme-pentru-gatit/
Paula Gafitescu says
Buburuza, ma bucur mult ca-ti place si multumesc pentru incurajari!
Paula Gafitescu says
Cristina, iti multumesc frumos! Te pup
Paula Gafitescu says
Veronica, esti tare draguta si-ti multumesc pentru aprecieri Pup
Paula Gafitescu says
Andie, cat ma bucur sa aud asta! Multumesc mult, te pup!
Paula Gafitescu says
Dorina, multumesc frumos Pana la titlu mai este cale lunga, dar iti multumesc pentru incredere! Pupici
Paula Gafitescu says
Alina, iti multumesc! Bafta multa si tie! Pup
Paula Gafitescu says
Diana, multumesc mult de tot! Sa vedem ce reusesc cu votarea asta Te pup
Paula Gafitescu says
Adina, esti tare simpatica!! ma bucur mult ca-ti place tortul meu, te servesc cu o felie…ca sa am certitudinea ca mai vorbesti cu mine
Paula Gafitescu says
Gaby, iti multumesc mult! Te pup
Paula Gafitescu says
Monica, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Arina says
Paula, arata minunat! Multa bafta la concurs, te voi sustine :).
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Arina! Pup
Alice says
bafta1 sa-mi aduci aminte sa te votez si cand! pup
Paula Gafitescu says
Alice, iti multumesc. O sa te trag de maneca 😛
mirela says
Foarte frumos!!!!BAFTAAAAA!!!!!!PUPPP!!!
Paula Gafitescu says
Mirela, multumesc! Sa fie! :*
Ile says
Arată demențial!!! Felicitări!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult! Pup
Top Cuisine avec Lavi says
Paula, m-ai omorat! Sunt in drum spre tine, sper sa mai ai o feliuta!
Paula Gafitescu says
Lavi, ma bucur mult ca-ti place Feliuta nu mai am 😛
Sara & Miki says
Minunat…. bafta!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult!
Alex says
Minunat tort tau! arata super! :*
Mult noroc in concurs!
Paula Gafitescu says
Alex, iti multumesc. Sa fie;) Pup
Disturbingly Delicious says
E minunat, Paula!!! Mmmm…ce-as manca si eu o felie! Trebuia sa il fi publicat mai devreme ca ajungea si asta la apropo 😉
Paula Gafitescu says
Diana :))) Da, cum nu m-am gandit mai devreme 😛 Oricum…ma bucur ca-ti place! Pup
Disturbingly Delicious says
Ah! Bafta la concurs <3
Paula Gafitescu says
Multumesc Diana
Mihaela Mihalache says
Sigur vei castiga Arata de nota 20+
Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, multumesc mult…dar asta e doar o etapa din concurs Pup
Mihaela says
Mama mia, ce frumusete ! Si cata crema ! Exceptional !
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca-ti place Mihaela!
Daniela says
Superb… nu am cuvinte sa exprim cum arata tortul… Bafta la concurs !!!
Paula Gafitescu says
Daniela, iti multumesc! Sa fie 😉 Pup
diamond says
dna, sunteti terorista? :)) valei, mama! arata fantastic! :*
Paula Gafitescu says
Diamond :)) esti simpatica! Ma bucur ca-ti place!
Rocsy Ciobanu says
Sincer este senzational.Multa bafta!
Paula Gafitescu says
Rocsi, multumesc mult! Pup
Rita Oarga says
Felicitari, Chef Paula! Nu ma indoiesc nici un pic ca vei castiga concursul. Reteta e excelenta, iar pozele de-a dreptul fabuloase! Chiar si suportul de tort se asorteaza la perfectiune. E clar ca ai fost foarte inspirata. Nici nu e de mirare daca ai adormit planificandu-l. Vad ca semanam destul de mult. :)))
Ce avem de facut? Trebuie sa te votam? Sa ma tragi de maneca! Serios! Trebuie sa castigi neaparat.
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Rita, cuvintele tale imi ajung direct la suflet Insa aceasta e doar e etapa a concursului, nici nu se stie daca voi ajunge in finala Iti multumesc mult pentru sustinere. Te pup!
Rita Oarga says
De-abia acum am observat unde trebuie sa votez. Done! M-am uitat la toate. Trtul tau e cu mult peste restul concurentilor. Bafta multa!
Paula Gafitescu says
Rita, esti prea draguta, multumesc! Insa am o concurenta serioasa 😀
Licuta Marin says
Minunat arata tortuletul si e tare apetisant!!!Te pup si bafta!
Paula Gafitescu says
Multumesc Licuta, bafta si tie!!! Pupici
The Wandering Oltean says
WOW! Extraordinar de bine arata. Am ramas fara cuvinte.
Felicitari!
Succes la concurs!
Paula Gafitescu says
Oltean, iti multumesc mult pentru aprecieri! Sa fie 😉
Disturbingly Delicious says
Ce imprastiata sunt! Abia acum am vazut ca trebuia sa si votam! Done!!! Bafta!!!
Paula Gafitescu says
:)) Diana, multumesc mult! Pup
Delicious Flavours says
Fata draga, tortul este…AMAZING! 😀
Multa multa bafta sa ai, te pup!
Paula Gafitescu says
Angela draga, iti multumesc mult pentru sustinere! Te pup
Carol says
O minunatie. Sper sa fii castigatoare si sa trimiti tuturor o feliuta din tortul tau delucios. Felicitari si succes!
Paula Gafitescu says
Carol ce bine ar fi sa fie asa Multumesc mult! Pup
Anonymous says
Bafta multa! Arata foarte…delicios
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Anonim!
Miha says
Super tort! De senzatie! 😉
Bafta multa!
Paula Gafitescu says
Miha, iti multumesc,. Bafta si tie, nici al tau nu e mai prejos! Pup
dulciuri si nu numai says
F frumos arata atat tortul cat si feliuta! Dupa parerea mea pana acum tortul tau este in top 3 la Nutriday Blog Chef. Multa bafta!
Paula Gafitescu says
Alina iti multumesc pentru incredere Te pup
raluka says
super!te sustin pe nutriday!
Paula Gafitescu says
Ralucka, iti multumesc frumos!
Micuta bucatarie says
Wow… din partea mea deja ai castigat! Arata minunat, cat despre gust, sunt sigura ca nu este mai prejos. Multa bafta!
Paula Gafitescu says
Ramona, esti tare draguta. Acum incepe batalia, vom vedea ce va fi Multumesc!
Mihai says
Prevad o bataie mare la concurs… dar tu ai sanse mari.
Paula Gafitescu says
Mihai, multumesc Cu preparatul tau, nici nu e de mirare ca va fi bataie
Timea says
Arata perfect tortul!!! Bravo din nou Paula pentru un aspect de nota 10. Bafta la concurs.
Paula Gafitescu says
Timea, iti multumesc frumos! Sa fie 😉
Ghiocel07 says
Arata superb! Gustul sigur este pe masura. Ai avut ceva de muncit dar sigur a meritat. Bafta la concurs.
Paula Gafitescu says
Ghiocel iti multumesc, sper sa fie!
catkitchen says
Si eu am primit minunata invitatie :), insa nu mai pot face fata provocarilor … Ma bucur in schimb ptr voi toate cele care puteti participa .Multa bafta , draga mea !!!! Tortul arata extraordinar de bine , iar munca ta sper sa fie frumos rasplatita !!
Te imbratisez !!
Paula Gafitescu says
Magda, era frumos sa fi participat si tu, sigur erai printre favoriti!
Dar, iti multumesc pentru urari si incurajari 😉 Sper sa fie totul bine. Te pup
Anonymous says
Multa bafta la concurs!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult!!
speranta says
off,nu mai zic nimica.deja imi ploua in gura.succes pop week.placut
simplu si bun says
Felicitari, arata de milioane, sper sa gasesc timp sa-l incerc si eu, ca tare mai stam rau la acest capitol…
Muuulta bafta la concurs, trebuie votat in fiecare zi?
Pupici, Daiana
Mihaela Cercel says
Superb tort ! Bafta !
Daciana says
Paula, tortul tau este de senzatie!
Sper sa castigi. Meriti!
Pup, Daciana
Corina Ureche says
Paula, ce superbitate de tooort. Succes!!! :***
Antoaneta Moga says
Tortul arata excelent. Felicitari si la cat mai multe articole cu torturi si prajituri. Sunt preferatele mele.
Paradis says
Wow ce bine arata! Sigur am sa-l incerc cit de curind!Minunat! Pup..
Gabriela says
Tortul tau e demential!!!
geta says
bunA!
PLEASE HELP!AM INCERCAT DE-A LUNUL TIMPULUI CATEVA RETETE DE CREMA ASEMANATOARE CU A DUMNEAVOASTRA;CHIAR SAMBATA L-AM FACUT PE ACESTA.dar am o rpoblema in momentul in care incorporez ciocolata in frisca m-i se taie.:( stiti cumva care e motivul?cred ca am patiti-o de vreo 4 ori!ne-a placut mult tortul acesta,e minunat!si as vrea sa il refac sambata pt o prietena.ma puteti ajuta cu niste sfaturi legate de incorporarea ciocolatei in frisca,va rog?multumesc mult!
BARZA LICENTIATA says
Salut! Imi pare rau ca nu am dat de comentariul tau azi dimineata, inainte de a pati ce ai patit si tu… si am stricat un rand de crema, pe cel cu crema de whisky, in conditiile in care cea de zmeura mi-a iesit din prima perfect… m-am lamurit intre timp: norocul incepatorului…dar la cea cu whisky… Si ca tot patitul, dupa aceea m-am priceput: am bagat pt 15 min in congelator crema cu ciocolata… cam facuse pojghita de gelatina deasupra,am omogenizat-o cu mixerul si apoi am amestecat-o tot cu mixerul impreuna cu frisca batuta bine,la temperatura camerei. Rezultatul : o minunatie de crema ! Mult succes data viitoare!!!
Paula Gafitescu says
Buna Geta, imi pare rau ca ai avut experiente neplacute cu crema. Uite ce sfaturi iti pot da eu:
– ciocolata trebuie sa fie rece, de la frigider
– frisca nu trebuie batuta bat, doar pana cand capata consistenta. Eu folosesc mereu smantana dulce pentru frisca, nu stiu daca asta e un avantaj sau nu. La fel, frisca trebuie sa fie rece de la frigider in momentul incorporarii.
– la incorporare se pun prima data 2-3 linguri de frisca in ciocolata si se amesteca usor pana la incorporare. Apoi se pune restul de frisca si se incorporeaza usor cu miscari de jos in sus cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, in nici un caz nu mixerul. Nu se exagereaza cu amestecatul, asta poate duce la taierea cremei.
Sper sa fie de ajutor explicatiile mele, si chiar sper sa va iasa crema data viitoare
Anonymous says
La crema de zmeura nu ati spus cata gelatina?as vrea sa fac crema si vreau sa fie bine.
Paula Gafitescu says
Imi cer scuze, se pare ca am omis
Tot doua foi de gelatina, am corectat si in reteta.
Multumesc pentru atentionare!
Gina R says
Esti o minunatie dimpreuna cu tortul tau excelent! Postarea ta e de nota maxima, fotografiile prinse din cat mai multe unghiuri, in intregime te situeaza in topul concursului. Felicitari pentru realizare si succes deplin in final!!
Adriana Bradley Photography says
Exceptional!!!!Vai ce pofta !!Foarte frumoasa si prezentarea!!!!
BARZA LICENTIATA says
ESTE DEMENTIAL!!! Ma bucur ca “ai aparut” in calea mea! L-am facut pentru ziua de PASTI… maine ai mei o sa fie in delir, de cand o sa il vada si pana o sa il termine!!!!! Fotografiile m-au convins sa il aleg din zeci, sute de torturi si ma bucur ca am facut alegerea asta! ITI MULTUMESC DIN SUFLET!
EsmeraldaZeSmakiem says
Está precioso! Muy laborioso pero merece la pena.Enhorabuena!
EsmeraldaZeSmakiem says
Precioso!
Anonymous says
L-am facut si eu azi ..maine sunt curioasa sa vad daca mi-a iesit …eu tot zic ca mai trebuie inchegata crema cea din jurul celei roze ..mi se pare cam moale si totusi am pus 3 plicuri de gelatina … nu e inchegata cum ar trebuii sa fie , sper sa imi iasa k am musafiri azi de Sf Ion :p .. felicitari ptr tortul asta minunat .bravo !
Paula Gafitescu says
Buna. Eu nu sunt o adepta a gelatinei in general, de aceea prefer sa folosesc cantitatea minima necesara. Cand am facut tortul am folosit exact cantitatile scrise si totul s-a inchegat. In mod normal asa ar trebui sa se intample atata timp cat se respecta instructiunile de preparare si se folosesc ingrediente de calitate, si aici ma refer in primul rand la frisca si la ciocolata alba.
Eu chiar sper sa iti iasa, si sa fie totul bine. Iar crema, chiar daca la inceput pare moale, sa stii ca ea se incheaga in timp. De obicei ii trebuie o noapte intreaga ca sa ajunga la consistenta finala. Petrecere frumoasa azi!
Anonymous says
Buna , vreau sa zic ca mi-a iesittttttttttttt …wow ce bunatare de tort , ma bucur mult ca l-am facut …am impresionat pe toata lumea …multumesc din suflet ! Esti minunata cu retetele tale impecabile …. pacat k nu pot sa pun si poza …. te pup :*
Dina says
Buna, acum fac si eu acest tort demential si nu ai scis ce cantitate de zahar pudra se pune la frisca de la crema de zmeura. Oricum, cred ca pun dupa gust. Minunat tortul!!!
Paula Gafitescu says
Buna Dina, Intr-adevar am omis, se pune tot o lingurita de zahar vanilat. Mult spor si sper sa-ti iasa!
Anonymous says
Ce diametru are forma de tort, imi puteti spune , va rog frumos?
Paula Gafitescu says
Buna. Forma de tort are 17cm diametru.
Anonymous says
Salut! Poti sa imi mai dai cateva detalii te rog, Paula? Cum anume trebuie sa fac daca nu am tava atat de inalta? pot doar sa mut partea detasabila mai sus? Atata tot?
Si inca ceva: eu stiam ca gelatina nu se adauga in crema fierbinte, ci trebuie sa fie doar calduta. Asa e? Sau am inteles eu gresit?
Multumesc mult de tot!
Paula Gafitescu says
Daca nu ai tava asa inalta poti sa faci tortul putin mai mic, intr-o tava cu diametru mai mare. Sau, pe langa tava sa apelezi si la ajutorul unui inel reglabil pentru torturi, pe care il pui deasupra tavii.
Gelatina intr-adevar nu trebuie sa fie adaugata in lichidul fierbinte, insa poate sa fie cat de cat cald, nu doar caldut, pentru a se putea topi gelatina si distribui uniform.
Sper sa-ti fie de ajutor raspunsurile mele
Anonymous says
Multumesc frumos! It’s currently in the making! Iti trimit poza daca imi iasa ceva prezentabil :))
Mihaela Sava says
Am facut acest minuat tort. Astazi asteptam pareri. Intr-adevar, nu mentionasei de zahar pudra in frisca, am pus dupa gust. Acum vreau sa incerc si o varianta inspirata tot de minunatia asta. Multuemsc Paula. Esti geniala!
Clara Epure says
Arata senzational, trebuie sa il fac si pe acesta :))
Anonymous says
super ideea cu interiorul!!!
Elena says
Buna ziua! Saptamana trecuta, am facut acest tort de doua ori. Unul l-am facut in tava de 18 cm iar celalalt in tava de 26 cm. Au iesit impecabile, atat ca aspect cat si ca gust. Glazura este foarte buna, perfecta.
Sunt pasionata de arta culinara si vreau sa va spun ca blogul dumneavoastra este o sursa de inspiratie in ceea ce priveste dulciurile. Va multumesc si va doresc numai bine!
Paula Gafitescu says
Va multumesc frumos pentru cuvintele dumneavoastra. Ma bucur ca ati incercat retetele mele si va mai astept cu drag! Sarbatori fericite va doresc!
Elena Madalina says
Buna seara.Am incercat si eu aceasta reteta de ziua sotului meu pe 27.12 si a iesit excelent.Multumesc si asteptam noi retete la fel de bune.
Paula Gafitescu says
Buna Elena. Ma bucur mult ca a iesit bine tortul si ca v-a fost pe plac. Multumesc si eu de urari si va doresc sarbatori fericite!
Elena Madalina says
Sarbatori fericite si la multi ani :*
Anonymous says
Buna seara imi spui te rog ce ciocolata ai folosit pentru galzura.multumesc
Paula Gafitescu says
Buna. Folosesc ciocolata neagra Heidi sau Nestle cu procent de cacao > 60%
szablyar says
Buna.Pot folosi zmeura congelata?
Paula Gafitescu says
Buna, Cu siguranta merge si cu zmeura congelata. O zi frumoasa!
cristina says
Buna. Caut un tort senzational, cu care sa impresionez musafirii. Mi-a atras atentia aceasta reteta. Ma puteti ajuta? Sa pregatesc acest tort sau imi sugerati o reteta mai spectaculoasa? Va multumesc !
Paula Gafitescu says
Buna Cristina. Acest tort este unul foarte bun si apreciat de multa lume care l-a incercat. Eu cred ca ai putea sa faci acest tort.
Daca iti place ciocolata, poti incerca unul cu mai multa ciocolata, gen Chocolate Mud Cake. Sau chiar acest tort care este foarte bun insa mai complicat: https://www.enjoy-dessert.ro/2015/05/tort-cu-ciocolata-portocale-si-caramel-fara-gluten.html
Spor la treaba iti doresc!
cristina says
Multumesc frumos pentru raspuns. Ma voi opri atunci la acest tort Ce-i drept, unul sa arate mai spectaculos, nu am vazut inca felicitari
Adry says
Pt forma de 24cm ajunge sa dublez cantitatile?
Multumesc
Paula Gafitescu says
Da Adriana, cred ca este suficient.