Acest tort l-am facut pentru jumatatea mea, cu ocazia unei zile speciale din viata lui si a noastra. L-am pregatit cu mare drag pentru el, asa cum pregatesc orice stiu ca ii face placere. Combinatia am ales-o impreuna si cred ca a fost una reusita deoarece s-a mancat cu pofta pana la ultima feliuta.
A fost un tort racoros, cu un mix de arome exotice care merg foarte bine impreuna: mango si cocos. Cremele fine au fost completate de un blat dens si ciocolatos realizat cu produse speciale fara gluten marca Dr Schar.
Dr. Schar mi-a oferit o gama intreaga de produse fara gluten. Am acceptat sa le testez si sa le folosesc in retetele mele la invitatia Ruxandrei si ii multumesc mult pentru acest lucru.
Ruxandra a lansat provocarea de a folosi ingrediente fara gluten mai multor bloggeri culinari si ma bucur ca am decis sa ma alatur si eu. Am descoperit produse grozave care se comporta foarte bine si in dulciuri. Acest tort este prima reteta la care am folosit ingrediente Dr. Schar si am fost foarte multumita de rezultat. A iesit un tort fara gluten cu mousse de mango si mousse de cocos minunat!
40 gr cacao
Mousse de mango
200 gr piure de mango
100 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
1 lingurita zahar vanilat
4 gr gelatina
Mousse de cocos
300 ml lapte de cocos
100 gr zahar
300 gr smantana pentru frisca
2 lingurita zahar vanilat
6 gr gelatina
Jeleu de mango
150 ml piure de mango
100 ml apa
5 gr gelatina
2 linguri zahar
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
P.S Cei care nu au intoleranta la gluten pot folosi faina normala in locul Mixului Patiserie Dr. Schar
Anonymous says
buna ff bine arata tortu si la gust trebuie safie ff bun ai retete minunte am o intrebare daca nu te superi se poate inlocui Mix Patiserie Dr. Schar cu faina in continuare si retete de nota 10
Paula Gafitescu says
Multumesc frumos pentru aprecieri! Se poate inlocui cu faina normala, sigur ca da. O zi frumoasa si te astept cu drag la mine pe blog!
Mihaela says
Buna ziua. Piureul de mango îl găsesc de cumpărat sau pur și simplu mizez pulpa de mango?
Am făcut tortul cu mouse caramel și oglinda ciocolata albă după rețeta Dvs . Foarte bun .
Iuliana says
Un tort foarte frumos! Parca ii si simt textura fina, numai cat ma uit la poze.
Indiferent de evenimentul serbat, va doresc sa va fie cu frumos si cu bucurie in toate!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase si pentru aprecieri Iuliana! Te pup!
Claudia says
E …perfect, ca de obicei
Si la cat de bine arata parca nu prea iti vine sa il mai mananci
Paula Gafitescu says
Multumesc Claudia! Il mananci cand te trezesti cu felia in fata 😛 Pup
Anonymous says
La multi ani sotului tau ! Tortul e minunat si fresh arata tare bine ! Gabriela.
Paula Gafitescu says
Multumim Gabriela! Te pup!
Cristina says
La multi ani! Tortul arata senzational!
Paula Gafitescu says
Multumim mult Cristina! :*
Mihaela says
Paula, ce-ai facut tu aici se numeste opera de arta ! N-am cuvinte !
Paula Gafitescu says
Mihaela, multumesc mult de apreciere! Mai am mult de lucrat insa ma straduiesc mereu sa fac totul bine 😉 Te pup!
Mihaela Cercel says
Cu siguranta este delicios .Chiar ma gandeam la un tort cu mousse de mango .
Paula Gafitescu says
Mihaela, a fost delicios, multumesc!
Anca B. says
Pare ireal dar din mana ta ies numai lucruri senzationale deci nu ma mai mir de nimic!
Danutza says
Wow, senzational!! Nu doar ca arata de vis, dar e chiar pe placul meu: mango, cocos …………mmmmm!! Perfect!
Pupici :*
Гергана Лазарова says
Fantastic, well done!
GelaDumi says
Minunat tort, dar la ce altceva sa ma stept de la o fata minunata ca tine?
Anonymous says
Minunat! Am totusi o intrebare…piureul de mango l-ai cumparat ca atare sau l-ai preparat tu din mango proaspat?
Paula Gafitescu says
Buna. Am folosit o conserva de mango. Am pus in blender feliile de mango din conserva impreuna cu putin suc si l-am transformat in piure
Elisa says
Ce gelatina fara gluten ati folosit?
Elena says
Oare as putea inlocui smantana normala cu smantana de cocos ?
Paula Gafitescu says
Buna Elena. Nu am folosit niciodata smantana de cocos pentru a face frisca. Insa din cate am mai auzit…merge si asa. Daca stii tu ca se comporta bine cand o bati, adica se face ca o frisca, atunci da….se poate inlocui. Zi frumoasa!
buzle bianca says
Buna ziua ! Tortul arata SENZATIONAL !! Doresc sa va adresez o intrebare legata de decoratinuile tortului,este ciocolata alba cu colorant alimentar -galben sau este altceva ? Multumesc.
Paula Gafitescu says
Buna, multumesc frumos! Decoratiunile sunt facute din ciocolata alba si pe alocuri colorata cu colorant alimentar, galben.