Tortul Padurea Neagra este unul renumit si apreciat de multa lume. Eu l-am facut de cateva ori si cred ca de fiecare data am folosit alta reteta. Nu stiu exact care este reteta originala insa stiu ca se combina un blat de cacao cu o crema de frisca si visine. Pentru a rezulta un tort bun am ales sa fac un blat delicios, plin de cacao, dens si umed. La crema am adaugat si putina ciocolata alba pentru a o face mai ferma si consistenta, iar visinele le-am transformat intr-o crema delicioasa. A iesit ceva grozav de bun si pot sa spun ca de data aceasta ne-am delectat cu cel mai bun tort Padurea Neagra.
Blat
90 gr cacao
200 gr apa fierbinte
125 ml iaurt
3 oua mari
150 gr faina
100 gr faina de migdale
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
200 gr zahar
200 gr unt
1 lingurita extractde vanilie
Crema de visine
400 gr visine
3 linguri zahar
5 gr gelatina
50 ml apa rece
Crema alba
400 ml smantana pentru frisca
200 gr ciocolata alba
1 lingurita extract de vanilie
Decor
ciocolata rupta bucatele
visine
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12
Blat. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si lasam la racorit. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos si aerat. Adaugam crema de cacao racita apoi ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. Separat amestecam faina cu faina de migdale, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de unt si oua si mixam usor. Adaugam iaurtul, vanilia si restul de ingrediente uscate apoi omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de dimensiuni 18-20 cm. Impartim compozitia in mod egal intre cele doua tavi si coacem blaturile timp de 40-45 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Scoatem blaturile pe un gratar la racit.
Crema de visine. Spalam bine visinele apoi le scoatem samburii si coditele. Punem visinele intr-o oala pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute oprim focul si adaugam gelatina apoi amestecam bine. Lasam crema la rece pana cand capata consistenta.
Crema alba. Incalzim bine smantana pentru frisca apoi oprim focul si adaugam ciocolata alba rupta bucatele si vanilia. Dam crema la rece iar cand ajunge la temperatura camerei o punem la congelator pentru o ora. Dupa o ora o scoatem de la congelator si o mixam pana cand devine pufoasa si aerata.
Asamblare. Taiem blaturile in 2 pe orizontala. Luam o bucata de blat si o asezam pe un platou. Punem 2 linguri din crema de visine si nivelam. Adaugam 1/4 din crema alba iar apoi asezam o noua bucata de blat. Continuam cu restul de crema de visine apoi un nou blat si 1/4 din crema alba. Ornam tortul cu restul de crema alba si cu bucati de ciocolata alba, neagra si roz. Deasupra decoram tortul cu rozete din crema, visine si bucati de ciocolata. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore apoi servim cu pofta. Este grozav!
Enjoy!
simonacallas says
Superb tort, felicitari! Imi place mult combinatia de culori si felul cum il prezinti.
bia oana says
yummy:) ce bunatate atatea bunatati vad la tine:)
Didi says
perfect
M. Angi S. says
Mmm… arata superb!!
Liana10 says
Arata minunat si-mi place tare mult ciocolata roz 😉
Paula Gafitescu says
Multumesc mult fetelor! Pupici
Timea says
E minunat acest tort!
Laura C says
Am facut acest tort, mai sunt cateva felii in frigider, foarte bun. Recunosc ca am avut emotii cu crema deoarece nu se mixa suficient si am pus 2 plicuri de intaritor de frica. Recomand
Madalina Roman says
Vai! E Rai!
Paula Gafitescu says
Multumesc Mada! Stii tu ce e bun 😉 Pup