Pentru ca a venit vara am dat din nou startul la sezonul de inghetata. Asa fac in fiecare an si pot sa va spun ca pe tot parcursul verii am cel putin un tip de inghetata in congelator, si aici ma refer la inghetata de casa nu la altceva. Si pentru ca imi place sa combin si sa experimentez azi am alaturat niste arome grozave: capsunele, laptele de cocos si apa de trandafiri. Asadar poftiti la inghetata!
Stratul alb
200 ml smantana dulce
100 ml lapte de cocos
2-3 picaturi esenta de cocos
10 gr zahar pudra vanilat
30 gr zahar pudra
30 gr nuca de cocos
Stratul roz
150 ml smantana dulce
50 ml lapte de cocos
200 gr piure de capsune
2-3 picaturi apa de trandafiri
10 gr zahar pudra vanilat
30 gr zahar pudra
Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 2 ore Nr portii: 6
Prea mult de lucru nu avem la aceasta inghetata, tot ce ne trebuie sunt doua boluri unde sa amestecam ingredientele iar la final formele de inimioara unde vom pune inghetata. Daca nu aveti forme de inimioara puteti sa faceti intr-o caserola normala, sau in orice forme de silicon aveti acasa.
Stratul alb. Amestecam smantana cu laptele de cocos si zaharul pudra (ambele tipuri). Dupa ce zaharul e complet topit adaugam nuca de cocos si esenta de cocos sau lichiorul de cocos ( e optional, insa daca aveti ii va da un plus de aroma ). Turnam amestecul in formele de inimioara, sase la numar am avut eu, si dam inghetata la congelator pentru o ora. Nu este nevoie sa amestecati in ea deoarece va iesi foarte cremoasa de la laptele de cocos.
Stratul roz. Pentru a obtine 200 gr de piure de capsune avem nevoie cam de 250-300 gr capsune pe care le spalam bine, le rupem coditele si indepartam partile mai putin bune. Punem capsunele in vas si le zdrobim cu furculita, sau pentru o pasta mai fina se pot pune chiar si la blender. Peste piureul de capsune punem laptele de cocos si smantana dulce apoi zaharul pudra (ambele tipuri) si amestecam bine pana e topit zaharul. La final adaugam si apa de trandafiri – care e optionala – si omogenizam. Turnam stratul roz peste cel alb si dam din nou la congelator pana cand inimioarele sunt inghetate complet.
Servim cu pofta intr-o zi calduroasa de vara. Enjoy!
Andreea Denisa says
Frumoase si gustoase!!
Paula Gafitescu says
Multumesc Andreea!
Rocsy Ciobanu says
Mmm ce deliciu de sezon!
Paula Gafitescu says
Rocsy, ma bucur ca-ti place! Pup
Anonymous says
Pare f buna si rapida reteta aceasta de inghetata. As vrea sa o incerc si eu dar am niste neduemriri. Laptele de cocos cum l-ai obtinut? Cumparat sau din nuci de cocos(daca da de cate e nevoie pt a obtine laptele din aceasta reteta?) Mi se pare f interesant ca folosesti apa de trandafiri, o prepari in casa sau de unde o iei.
Merci,
Liana
Paula Gafitescu says
Buna Liana. Laptele de cocos il iau de obicei de la hypermarket gata ambalat. Se poate si din nuci de cocos dar nu stiu de cate ar fi nevoie pentru inghetata asta, probabil de mai mult 3-4, nu stiu sa-ti spun exact. Apa de trandafiri am cumparat-o de pe site-ul http://www.pastaidevanilie.ro . Nu stiu daca mai au acum pentru ca anul trecut am cumparat-o. E foarte puternic aromata, o recomand. Ma bucur ca vrei sa incerci inghetata, sper sa-ti placa!
Didi says
prea corect
Paula Gafitescu says
:)) Si nu e bine? 😛