
Ingrediente
500 gr piept de curcan
1 lgta boabe piper verde
1 lingurita boabe de coriandru
1/2 lingurtita ienibahar
6 catei usturoi
1/2 cana apa
2 lg ulei
Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul, coriandrul, ienibaharul, si uleiul. Turnam amestecul peste pieptul de curcan, punem cateii de usturoi taiati in doua (ca sa iasa mai bine aroma), punem capac sau folie de aluminiu si-l lasam la macerat la rece pentru 2 ore.
Dupa ce s-au scurs cel putin 2 ore, introducem vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 45 de minute.
Pentru uns
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura sos de soia
1 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
Pregatim sosul din toate ingredientele de mai sus, amestecam bine. Dupa cele 45 de minute, scoatem carnea de la cuptor. Cu grija o tavalim prin sosul pregatit, si o ungem bine, incercand sa acoperim toate partile.
Micsoram focul la 150 de grade, si dam carnea la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, dar fara capac de data aceasta.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet, dupa care o punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Este bine sa fie servita dupa ce a stat la rece.
Pentru sosul pregatit la urma puteti sa faceti ce combinatii doriti, in functie de aromele care va plac. Eu am facut un amestec simplu, pentru ca nu toata lumea de la mine din casa iubeste semintele si condimentele de tot felul 😛
Servim cu mare pofta, pentru ca este delicioasa treaba asta!! Daca va intrebati ce este acolo in poza pe scandurica langa pastrama…va spun eu: ceapa!!! Da, da, asa am servit-o eu…cu rosii, ceapa si paine de secara, un adevarat festin!
Pofta buna!
Minunata pastrama ai facut! As manca si eu mai ales ca de ceva vreme nu mai cumpar nici un mezel din comert :).
Felicitari!O reteta pe gustu’ meu! hugs
E asta da idee, arata delicios si cu siguranta este tare gustoasa si sanatoasa caci e facuta in casa…buna idee, am sa incerc!
O bunatate pastrama aceasta a ta.Te pup!
Super ultra buna!!! Am poftit asa de tare, trebuie sa fug sa-mi fac un sandvis…ce bine era sa am niste pastrama din asta buna sa pun in el
Pup!
Ce frumos ti-a iesit! Nu a scazut mai deloc la fiert. Eu adaug si vin alb la fiert
Intr-adevar ce este facut in casa este mult mai bun si mai sanatos!
Excelent a iesit! Mi-asi face un sandwich acum pe loc
Timea, multumesc!! Si noi la fel, am renuntat la produsele din magazine! Pup
Buburuza, multumesc! Ma bucur ca-ti place! :*
Alice, ma bucur ca-ti place! E foarte buna, o alternativa sanatoasa, sa o faci daca ai timp! Pup
Mihaela, multumesc! :* Merge de minune cu painea ta cu ceapa! 😉
Danutza, :)) ma bucur tare mult ca-ti place, insa imi pare rau ca nu te pot servi cu pastrama. Daca stateai mai aproape de mine, alta era treaba 😛
Carol, multumesc! Normal, se poate pune si vin, si orice alt ingredient preferat!
haplea, da asa este, chiar daca efortul este putin mai mare…merita!
@The Wandering Oltean Eu cred ca asta am sa fac dupa ce ajung acasa :))) Nah, ca ti-am facut pofta 😛
Intradevar este o alternativa mult mai sanatoasa! Si eu sunt adepta gatitului in casa(mai ales de cand au venit copii,treptat,treptat, am inceput sa iubesc bucataria)!Pupici si spor la treaba:)!
Am si eu pe lista reteta asta!! Si ai dreptate, produsele pregatite in casa sunt mult mai gustoase!
Pupici
Este ademenitoare bunatatea asta de pastrama! O salvez !:)
Esti un adevarat chef !:)
Maria, asa este…efortul e putin mai mare, dar copilasii merita tot ce e mai bun! :*
Simona, trebuie facuta, ai sa vezi ca dup-aia nu te mai atingi de cele din magazin 😛 Pup
Adina, multumesc pentru aprecieri. Mai am putin pana sa ajung un mare chef…dar numai putin 😛 :))
Intradevar foarte sanatoasa si fara 100 si 1000 de chimicale !
Imi place mult ce am gasit la tine pe blog !
Te tzuc cu drag !
Super arata.Cu sigutanta o sa fac si eu.Dar spune-mi si mie de unde se cumpara ata alimentara?merci mult
Pot face si cu piept de pui??
Sigur ca da, iese la fel de buna 😉
Foarte buna! daaar, unde ati gasit ata alimentara????