Ingrediente
500 gr piept de curcan
1 lgta boabe piper verde
1 lingurita boabe de coriandru
1/2 lingurtita ienibahar
6 catei usturoi
1/2 cana apa
2 lg ulei
Pregatim pieptul de curcan asa ca in poza. Il legam strans cu ata alimentara, daca puteti chiar mai strans decat mine, eu n-am reusit dar a fost bine si asa, si-l punem intr-un vas termorezistent. Intr-un castrom amestecam ingredientele: apa, piperul, coriandrul, ienibaharul, si uleiul. Turnam amestecul peste pieptul de curcan, punem cateii de usturoi taiati in doua (ca sa iasa mai bine aroma), punem capac sau folie de aluminiu si-l lasam la macerat la rece pentru 2 ore.
Dupa ce s-au scurs cel putin 2 ore, introducem vasul la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 45 de minute.
Pentru uns
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura sos de soia
1 lingurita boia dulce
2 linguri ulei
Pregatim sosul din toate ingredientele de mai sus, amestecam bine. Dupa cele 45 de minute, scoatem carnea de la cuptor. Cu grija o tavalim prin sosul pregatit, si o ungem bine, incercand sa acoperim toate partile.
Micsoram focul la 150 de grade, si dam carnea la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute, dar fara capac de data aceasta.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca complet, dupa care o punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Este bine sa fie servita dupa ce a stat la rece.
Pentru sosul pregatit la urma puteti sa faceti ce combinatii doriti, in functie de aromele care va plac. Eu am facut un amestec simplu, pentru ca nu toata lumea de la mine din casa iubeste semintele si condimentele de tot felul 😛
Servim cu mare pofta, pentru ca este delicioasa treaba asta!! Daca va intrebati ce este acolo in poza pe scandurica langa pastrama…va spun eu: ceapa!!! Da, da, asa am servit-o eu…cu rosii, ceapa si paine de secara, un adevarat festin!
Pofta buna!
Timea says
Minunata pastrama ai facut! As manca si eu mai ales ca de ceva vreme nu mai cumpar nici un mezel din comert :).
Buburuza Bubu says
Felicitari!O reteta pe gustu’ meu! hugs
Alice Kitchenette says
E asta da idee, arata delicios si cu siguranta este tare gustoasa si sanatoasa caci e facuta in casa…buna idee, am sa incerc!
DiaMar bucataria galbena says
O bunatate pastrama aceasta a ta.Te pup!
Danutza says
Super ultra buna!!! Am poftit asa de tare, trebuie sa fug sa-mi fac un sandvis…ce bine era sa am niste pastrama din asta buna sa pun in el
Pup!
Carol says
Ce frumos ti-a iesit! Nu a scazut mai deloc la fiert. Eu adaug si vin alb la fiert
Haplea says
Intr-adevar ce este facut in casa este mult mai bun si mai sanatos!
The Wandering Oltean says
Excelent a iesit! Mi-asi face un sandwich acum pe loc
Poliana says
Timea, multumesc!! Si noi la fel, am renuntat la produsele din magazine! Pup
Poliana says
Buburuza, multumesc! Ma bucur ca-ti place! :*
Poliana says
Alice, ma bucur ca-ti place! E foarte buna, o alternativa sanatoasa, sa o faci daca ai timp! Pup
Poliana says
Mihaela, multumesc! :* Merge de minune cu painea ta cu ceapa! 😉
Poliana says
Danutza, :)) ma bucur tare mult ca-ti place, insa imi pare rau ca nu te pot servi cu pastrama. Daca stateai mai aproape de mine, alta era treaba 😛
Poliana says
Carol, multumesc! Normal, se poate pune si vin, si orice alt ingredient preferat!
Poliana says
haplea, da asa este, chiar daca efortul este putin mai mare…merita!
Poliana says
@The Wandering Oltean Eu cred ca asta am sa fac dupa ce ajung acasa :))) Nah, ca ti-am facut pofta 😛
Mare Maria says
Intradevar este o alternativa mult mai sanatoasa! Si eu sunt adepta gatitului in casa(mai ales de cand au venit copii,treptat,treptat, am inceput sa iubesc bucataria)!Pupici si spor la treaba:)!
Simona says
Am si eu pe lista reteta asta!! Si ai dreptate, produsele pregatite in casa sunt mult mai gustoase!
Pupici
Adina says
Este ademenitoare bunatatea asta de pastrama! O salvez !:)
Esti un adevarat chef !:)
Poliana says
Maria, asa este…efortul e putin mai mare, dar copilasii merita tot ce e mai bun! :*
Poliana says
Simona, trebuie facuta, ai sa vezi ca dup-aia nu te mai atingi de cele din magazin 😛 Pup
Poliana says
Adina, multumesc pentru aprecieri. Mai am putin pana sa ajung un mare chef…dar numai putin 😛 :))
Sidy says
Intradevar foarte sanatoasa si fara 100 si 1000 de chimicale !
Imi place mult ce am gasit la tine pe blog !
Te tzuc cu drag !
violeta says
Super arata.Cu sigutanta o sa fac si eu.Dar spune-mi si mie de unde se cumpara ata alimentara?merci mult
Anonymous says
Pot face si cu piept de pui??
Paula Gafitescu says
Sigur ca da, iese la fel de buna 😉
Rodici says
Foarte buna! daaar, unde ati gasit ata alimentara????