De mult nu mai facusem biscuiti dar iata ca a venit momentul sa ne delectam cu o portie buna si serioasa de biscuiti.
Acesti biscuiti cu crema de ciocolata sunt destul de fragezi, merg bine cu orice fel de umplutura. Eu am ales sa-i umplu cu crema de ciocolata, care s-a pretat foarte bine. Pentru cel mic i-am umplut cu gem si pot sa va spun ca si el a fost la fel de incantat.
Ingrediente
100 gr unt
200 gr smantana grasa
100 gr zahar alb
100 gr zahar brut
2 oua
2 lingurite extract de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
500-550 gr faina
Crema
200 gr ciocolata neagra
100 gr smantana grasa
200 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra
Timp de preparare: 2 ore. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 30+
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu smantana, zaharul alb si cel brun pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa. Adaugam si vanilia si omogenizam.
Faina o amestecam separat cu sarea si cu bicarbonatul apoi o incorporam treptat in crema de oua si unt.
Formam o bila mare din aluat, il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Dupa o ora scoatem aluatul pentru biscuiti din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava mare cu hartie de copt. Formam bilute mici din aluat si le aplatizam usor intre palme. Punem biscuitii in tava lasand distanta intre ei pentru a avea loc sa creasca.
Coacem biscuitii timp de 13-15 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Scoatem biscuitii pe un gratar la racit si apoi continuam cu restul de aluat. Mie mi-au iesit doua ture de biscuiti.
Ciocolata o topim cu smantana la foc mic, omogenizam si dam la rece. Mixam crema de branza cu zaharul pudra timp de 2-3 minute pana cand devine cremoasa. Adaugam branza peste crema de ciocolata (cand aceasta e rece) si apoi mixam bine pana la omogenizare.
Cand biscuitii sunt complet raciti ii umplem cu aproximativ o lingura de crema de ciocolata. Pentru a-i pastra cat mai bine – si cat mai indelungat – trebuie sa-i tinem intr-o cutie inchisa ermetic in loc racoros. A doua zi sunt mult mai buni pentru ca sunt mai fragezi.
Sa aveti pofta!
DiaMar bucataria galbena says
Si eu fac deseori biscuiti,Diana este mare amatoare.
Acestia ai tai arata super bine!
Pup!
Paula Gafitescu says
Mihaela ma bucur ca-ti plac! Si eu ii fac in special pentru prichindelul meu Te pup
Haplea says
Cat de bine arata!!!!Yumyyy
Paula Gafitescu says
Haplea, multumesc mult!
Alice Kitchenette says
Primul venit primul servit;) Cautam de muult o astfel de reteta……multumesc! Arata delicios si am sa incerc 😉
Paula Gafitescu says
Alice, ma bucur ca-ti plac si ca vrei sa-i incerci, chiar merita!
Rocsy Ciobanu says
Sunt niste biscuitei foarte buni!
Paula Gafitescu says
Rocsy, iti multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici
Laura Nechita says
grozavi! mi-ai facut pofta! 😉
weekend frumos >:d<
Paula Gafitescu says
Laura ma bucur ca-ti plac, weekend frumos si voua! Pup
Anda says
Mmmmmm, arata demential !!!! Cu siguranta ii voi face si eu, am doar o nelamurire: smantana grasa din aluat este lichida, sau smantana obisnuita? Multumesc mult!
Paula Gafitescu says
Anda, iti multumesc de apreciere! Eu am folosit smantana grasa de tara, care e mai groasa decat cea lichida pentru frisca. Sper sa-ti placa biscuitii mei!
Liana10 says
Oo, ce-mi plac biscuitii cu ciocolata!! I-as rontai pana la ultimul ;-)))
Paula Gafitescu says
Liana, multumesc mult! Si eu as face la fel 😀
Oana says
Iata o idee buna si pentru musafirii ad-hoc de dupa amiaza si pentru pachetelul cu ceva de rontait la serviciu in pauza mare!
Duminica placuta!
Paula Gafitescu says
Oana, asa este! Copilasul meu e topit dupa asa ceva, ar manca non-stop
Mihaela Mihalache says
arata foarte bine! sigur sunt deliciosi!
Paula Gafitescu says
Multumesc Mihaela! Sunt tare buni sa stii 😉
Andreea Gabur says
Buna.
Te urmăresc de ceva vreme, faci bunatati minunate ?
O intrebare legata de reteta asta grozavă. Tie cam cati biscuiți ti-au iesit? Eu nu prea i-am aplatizat f bine si mi-au iesit cam babani ?
Dar i-am tăiat in 2 si sunt super ?
Paula Gafitescu says
Buna Andreea. Nu mai stiu exact cati au iesit. In reteta am scris 30 de bucati, deci probabil ca nu i-am taiat cu o forma mai mica in diametru. Important e ca sunt buni, si ca te saturi cu un biscuite 😀