De mult nu mai facusem biscuiti dar iata ca a venit momentul sa ne delectam cu o portie buna si serioasa de biscuiti.
Acesti biscuiti cu crema de ciocolata sunt destul de fragezi, merg bine cu orice fel de umplutura. Eu am ales sa-i umplu cu crema de ciocolata, care s-a pretat foarte bine. Pentru cel mic i-am umplut cu gem si pot sa va spun ca si el a fost la fel de incantat.
Ingrediente
100 gr unt
200 gr smantana grasa
100 gr zahar alb
100 gr zahar brut
2 oua
2 lingurite extract de vanilie
1 praf de sare
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
500-550 gr faina
Crema
200 gr ciocolata neagra
100 gr smantana grasa
200 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra
Timp de preparare: 2 ore. Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 30+
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu smantana, zaharul alb si cel brun pana devine cremos. Adaugam ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa. Adaugam si vanilia si omogenizam.
Faina o amestecam separat cu sarea si cu bicarbonatul apoi o incorporam treptat in crema de oua si unt.
Formam o bila mare din aluat, il acoperim cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Dupa o ora scoatem aluatul pentru biscuiti din frigider. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava mare cu hartie de copt. Formam bilute mici din aluat si le aplatizam usor intre palme. Punem biscuitii in tava lasand distanta intre ei pentru a avea loc sa creasca.
Coacem biscuitii timp de 13-15 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor pe margini. Scoatem biscuitii pe un gratar la racit si apoi continuam cu restul de aluat. Mie mi-au iesit doua ture de biscuiti.
Ciocolata o topim cu smantana la foc mic, omogenizam si dam la rece. Mixam crema de branza cu zaharul pudra timp de 2-3 minute pana cand devine cremoasa. Adaugam branza peste crema de ciocolata (cand aceasta e rece) si apoi mixam bine pana la omogenizare.
Cand biscuitii sunt complet raciti ii umplem cu aproximativ o lingura de crema de ciocolata. Pentru a-i pastra cat mai bine – si cat mai indelungat – trebuie sa-i tinem intr-o cutie inchisa ermetic in loc racoros. A doua zi sunt mult mai buni pentru ca sunt mai fragezi.
Sa aveti pofta!
Si eu fac deseori biscuiti,Diana este mare amatoare.
Acestia ai tai arata super bine!
Pup!
Mihaela ma bucur ca-ti plac! Si eu ii fac in special pentru prichindelul meu
Te pup
Cat de bine arata!!!!Yumyyy
Haplea, multumesc mult!
Primul venit primul servit;) Cautam de muult o astfel de reteta……multumesc! Arata delicios si am sa incerc 😉
Alice, ma bucur ca-ti plac si ca vrei sa-i incerci, chiar merita!
Sunt niste biscuitei foarte buni!
Rocsy, iti multumesc frumos pentru aprecieri! Pupici
grozavi! mi-ai facut pofta! 😉
weekend frumos >:d<
Laura ma bucur ca-ti plac, weekend frumos si voua! Pup
Mmmmmm, arata demential !!!! Cu siguranta ii voi face si eu, am doar o nelamurire: smantana grasa din aluat este lichida, sau smantana obisnuita? Multumesc mult!
Anda, iti multumesc de apreciere! Eu am folosit smantana grasa de tara, care e mai groasa decat cea lichida pentru frisca. Sper sa-ti placa biscuitii mei!
Oo, ce-mi plac biscuitii cu ciocolata!! I-as rontai pana la ultimul ;-)))
Liana, multumesc mult! Si eu as face la fel 😀
Iata o idee buna si pentru musafirii ad-hoc de dupa amiaza si pentru pachetelul cu ceva de rontait la serviciu in pauza mare!
Duminica placuta!
Oana, asa este! Copilasul meu e topit dupa asa ceva, ar manca non-stop
arata foarte bine! sigur sunt deliciosi!
Multumesc Mihaela! Sunt tare buni sa stii 😉
Buna.
Te urmăresc de ceva vreme, faci bunatati minunate ?
O intrebare legata de reteta asta grozavă. Tie cam cati biscuiți ti-au iesit? Eu nu prea i-am aplatizat f bine si mi-au iesit cam babani ?
Dar i-am tăiat in 2 si sunt super ?
Buna Andreea. Nu mai stiu exact cati au iesit. In reteta am scris 30 de bucati, deci probabil ca nu i-am taiat cu o forma mai mica in diametru. Important e ca sunt buni, si ca te saturi cu un biscuite 😀