Cantuccini sunt biscuiti originari din Italia, mai exact din Prato. Numele lor original este ‘biscotti di Prato’ si una din caracteristicile lor este ca sunt biscuiti copti de doua ori. De altfel, biscotti vine din latinul ‘biscoctus’ care inseamna copt de doua ori. Daca mai adaugam si migdale delicioase in compozitia de biscotti ajungem la acesti cantuccini deliciosi, care merg perfect langa o cana de ceai/lapte/cafea.
Ingrediente
300 gr faina + extra pentru presarat
3 oua + 1 ou pt uns
100 gr migdale
1/2 plic praf de copt
150 gr zahar
1 lingurita pudra de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita amaretto
1/2 lingurita sare
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 15 min.
Modul de preparare al acestor biscuiti este destul de simplu.
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Punem migdalele intr-o tava neaderenta si dam la cuptor pentru 10 minute. Scoatem tava din cuptor si lasam migdalele deoparte.
Mixam ouale cu zaharul bine de tot, pana cand compozitia se deschide la culoare. Adaugam esenta de vanilie si lingurita de amaretto apoi omogenizam.
Separat amestecam faina cu sarea, pudra de portocale si praful de copt. Punem faina peste amestecul de oua si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat destul de moale pe care il punem pe blatul de lucru infainat bine si mai framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.
Adaugam migdalele asa intregi si le incorporam in aluat. Impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-un sul de lungime 10-15cm. Punem fiecare sul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul la 200 de grade. Ungem fiecare sul de aluat cu oul batut. Cand cuptorul este incins introducem tava si o lasam acolo pentru 15 minute. Scoatem tava din cuptor si oprim focul, lasand usa cuptorului inchisa.
Fiecare sul il taiem cu un cutit (zimtat ar fi bine, dar eu n-am avut) pe diagonala in felii de aproximativ 2cm grosime. Punem fiecare biscuite inapoi in tava cu taietura in sus.
Dam inapoi tava la cuptor si o lasam acolo timp de 10 minute ca sa se usuce biscuitii.
Sunt deliciosi acesti cantuccini iar eu sunt foarte bucuroasa ca am gasit reteta pe blogul unei mari gospodine Laura Laurentiu. Pana nu demult mancasem doar cumparati, si chiar imi doream sa-i fac si in bucataria mea
Acum am reusit si va invit si pe voi sa-i incercati, merita!! Enjoy!

Arata grozav !
Mandala, multumesc mult! Pup
O Da!!!Cateva felii langa o cana de cacao cu lapte!!!!Delicios!!!
Loredana asta este….sunt un deliciu cu lapte!! Pup
am auzit de acesti biscuiti, cred ca sunt tare buuuni! Pupici
Miahela, intr-adevra sunt deliciosi, ma bucur ca am gasit reteta pentru ei
Te pup
Am facut si eu o data dar cu cacao si nuci..Sunt grozavi.Foarte frumosi sunt.Seara frumoasa!
Rocsi, multumesc mult! Pup
Ce bine arata! SUnt foarte interesanti:)
Gabriela ma bucur mult ca-ti plac! Pup
Cat de buni sunt!! Am mancat si eu originali, de la mama lor, din Italia, numai ca italienii ii inmuiau intr-un vin licoros, Santa Maria, parca, de m-au luat niste dureri de cap de la el, de numa’numa. 😛 Ii am si eu pe lista, dar nu stiu cand le vine randu’ …puup
Liana, sunt tare buni cei originali…cu vin nu i-am incercat 😀 Abia astept sa-i vad si la tine 😉 Pup
Yumyum lînga o cafeluta!
Paradis, asa este 😉 Pup
Buni!!! ce as rontai si eu unul…
Cristina, te astept la o cafea 😉 Pup