Cantuccini sunt biscuiti originari din Italia, mai exact din Prato. Numele lor original este ‘biscotti di Prato’ si una din caracteristicile lor este ca sunt biscuiti copti de doua ori. De altfel, biscotti vine din latinul ‘biscoctus’ care inseamna copt de doua ori. Daca mai adaugam si migdale delicioase in compozitia de biscotti ajungem la acesti cantuccini deliciosi, care merg perfect langa o cana de ceai/lapte/cafea.
Ingrediente
300 gr faina + extra pentru presarat
3 oua + 1 ou pt uns
100 gr migdale
1/2 plic praf de copt
150 gr zahar
1 lingurita pudra de portocale
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita amaretto
1/2 lingurita sare
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 15 min.
Modul de preparare al acestor biscuiti este destul de simplu.
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Punem migdalele intr-o tava neaderenta si dam la cuptor pentru 10 minute. Scoatem tava din cuptor si lasam migdalele deoparte.
Mixam ouale cu zaharul bine de tot, pana cand compozitia se deschide la culoare. Adaugam esenta de vanilie si lingurita de amaretto apoi omogenizam.
Separat amestecam faina cu sarea, pudra de portocale si praful de copt. Punem faina peste amestecul de oua si incepem sa framantam. Vom obtine un aluat destul de moale pe care il punem pe blatul de lucru infainat bine si mai framantam pana obtinem un aluat nelipicios. La nevoie se mai adauga faina.
Adaugam migdalele asa intregi si le incorporam in aluat. Impartim aluatul in 4 parti egale. Fiecare bucata o intindem intr-un sul de lungime 10-15cm. Punem fiecare sul rezultat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Incingem cuptorul la 200 de grade. Ungem fiecare sul de aluat cu oul batut. Cand cuptorul este incins introducem tava si o lasam acolo pentru 15 minute. Scoatem tava din cuptor si oprim focul, lasand usa cuptorului inchisa.
Fiecare sul il taiem cu un cutit (zimtat ar fi bine, dar eu n-am avut) pe diagonala in felii de aproximativ 2cm grosime. Punem fiecare biscuite inapoi in tava cu taietura in sus.
Dam inapoi tava la cuptor si o lasam acolo timp de 10 minute ca sa se usuce biscuitii.
Sunt deliciosi acesti cantuccini iar eu sunt foarte bucuroasa ca am gasit reteta pe blogul unei mari gospodine Laura Laurentiu. Pana nu demult mancasem doar cumparati, si chiar imi doream sa-i fac si in bucataria mea Acum am reusit si va invit si pe voi sa-i incercati, merita!! Enjoy!
mandala says
Arata grozav !
Paula Gafitescu says
Mandala, multumesc mult! Pup
Buburuza Bubu says
O Da!!!Cateva felii langa o cana de cacao cu lapte!!!!Delicios!!!
Paula Gafitescu says
Loredana asta este….sunt un deliciu cu lapte!! Pup
Mihaela Mihalache says
am auzit de acesti biscuiti, cred ca sunt tare buuuni! Pupici
Paula Gafitescu says
Miahela, intr-adevra sunt deliciosi, ma bucur ca am gasit reteta pentru ei Te pup
Rocsy Ciobanu says
Am facut si eu o data dar cu cacao si nuci..Sunt grozavi.Foarte frumosi sunt.Seara frumoasa!
Paula Gafitescu says
Rocsi, multumesc mult! Pup
Gabriela says
Ce bine arata! SUnt foarte interesanti:)
Paula Gafitescu says
Gabriela ma bucur mult ca-ti plac! Pup
Liana10 says
Cat de buni sunt!! Am mancat si eu originali, de la mama lor, din Italia, numai ca italienii ii inmuiau intr-un vin licoros, Santa Maria, parca, de m-au luat niste dureri de cap de la el, de numa’numa. 😛 Ii am si eu pe lista, dar nu stiu cand le vine randu’ …puup
Paula Gafitescu says
Liana, sunt tare buni cei originali…cu vin nu i-am incercat 😀 Abia astept sa-i vad si la tine 😉 Pup
Paradis says
Yumyum lînga o cafeluta!
Paula Gafitescu says
Paradis, asa este 😉 Pup
Cristina says
Buni!!! ce as rontai si eu unul…
Paula Gafitescu says
Cristina, te astept la o cafea 😉 Pup