Mult le-am mai admirat eu cand le-am vazut la Teo, am salivat…am baut un pahar cu apa rece, iar am salivat si pana la urma tot la un pahar cu apa rece am ramas :)) A trecut ceva vreme de atunci, eu nu le-am putut uita…si iata ca ma prezint si eu cu batoane snickers homemade.
Ingrediente strat ciocolata 1
200 gr ciocolata cu lapte
50 gr unt de arahide
Nuga
40 gr unt
100 gr zahar
40 ml lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri miere
20 gr unt de arahide
100 gr marshmallows
140 gr arahide
Caramel
175 gr zahar
3 linguri apa
100 gr unt
50 mll frisca lichida
Ingrediente strat ciocolata 2
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt de arahide
Usor de tot merge operatiunea cu snickersul asta. Desi pare complicat – sigur asa o sa va para cand va uitati la lista de ingrediente – nu este deloc, unde s-a pomenit ca e greu sa amesteci niste ingrediente??
Eu am folosit o tava de dimensiuni 24/24cm pentru cantitatile date. Si daa…caramelul meu a fost cam moale, si n-a prea vrut el sa stea cuminte, nici macar la poze, insa sa stiti ca in reteta am scris cantitatile petru un caramel mai stabil, si nu asa ‘curgator’ ca al meu.
In primul si primul rand tapetam tava cu hartie de copt iar de cuptor uitam de tot de data asta, ca nici vorba sa avem nevoie de el.
Topim la bain marie ingredientele pentru primul strat de ciocolata si turnam ciocolata in tava, nivelam si dam la rece pentru jumatate de ora.
Pentru nuga – topim marshmallows cu mierea pe foc mic. Intr-o alta cratita punem pe foc untul, zaharul, laptele si vanilia. Le lasam sa fiarba cateva minute, maxim 5. Luam cratita de pe foc si adaugam crema de marshmallow – extrem de lipicioasa de altfel – si amestecam bine. Punem si untul de arahide si omogenizam.
Turnam stratul de nuga peste ciocolata si dam din nou la rece pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie neaderenta punem zaharul si apa si lasam pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba marim usor flacara si lasam asa pe foc, neatins, pana cand zaharul incepe sa devina auriu. In acel moment oprim focul si adaugam smantana apoi amestecam bine de tot, cu mare atentie la aburi. Adaugam si untul si omogenizam. Turnam caramelul peste stratul de nuga si din nou dam la rece.
Pentru ultimul strat, cel de ciocolata neagra, procedam exact ca si la primul. Topim pe bain marie ciocolata neagra impreuna cu untul de arahide apoi omogenizam. Turnam ciocolata in tava si dam la rece pana a doua zi. Se portioneaza apoi in patrate, dreptunghiuri sau ce forma doriti voi, gustul oricum va fi acelasi – adica foarte bun!! Multumesc mult Teo pentru reteta, a fost grozava!!!
Si sa va mai spun un lucru…chiar si dupa ce am facut-o, tot am mai avut nevoie de un pahar cu apa rece, chiar mai multe :)))
Enjoy!
Disturbingly Delicious says
Wow!!! Ce buuuuuun!!! Vreau si eu Paula
Paula Gafitescu says
Diana, vino sa-ti dau Pup
Bianca says
Tu vrei sa mor???? :)) vai am zis ca nu mai fac nimic dulce si fac cura:) of ce greu imi e. Acum nici nu pot posta ca s- a stricat leptopul, am cateva poze facute cu tel, printre care si biscuitii integrali,gasiti la tine…deci ne descurcam cum putem la noapte o sa am cosmaruri….ma duc sa beau apa si ma culc, sper sa uit de ce am vazut acum:)
Paula Gafitescu says
Bianca :))) CU siguranta nu vreau asta!! Ma bucur ca ai facut biscuitii mei, si ca-ti place snickerul asta nasol de tot, pe care nu poate sa-l viseze nimeni niciodata :))) Te pup
Delicious Flavours says
Arata demential!!! 😀
Pupici
Paula Gafitescu says
Multumesc Angi!! pup
Gabriela says
Pare usor de facut. Asadar, are unt de arahide in toate cele 3 straturi. Trebuie sa aiba un gust intens de arahide. Foare buna!
Paula Gafitescu says
Gabriela, intr-adevar se face usor insa untul de arahide nu se simte foarte tare pentru ca nu e o cantitate mare. O zi frumoasa!!
Anonymous says
Ce bine arata,o ciocolatoasa asa cum ne place noua.pup o zi buna.Gabriela
Paula Gafitescu says
Gabriela, si noi suntem topiti dupa ciocolata Pupici
Liana@Transylvanian Kitchen says
Pfoai, ce bine arată! Mie nu-mi place snickers-ul din magazin dar batoanele astea cred că sunt super bune!
Paula Gafitescu says
Laura, sunt bune de tot, mie mi-au placut la gust mai mult decat snickerul cumparat
Top Cuisine avec Lavi says
Arata senzational!!!!!!!!! Trebuie sa o incerc si eu!
Paula Gafitescu says
Lavi, ma bucur ca-ti place! Te pup!
Daciana says
Delicioase! Partea aia cu Nuga m-a dat gata :). Foarte tentant …
Paula Gafitescu says
Daciana, iti multumesc mult! Te pup
Mare Maria says
Arata senzational :)!!!!!Pupici
Paula Gafitescu says
multumesc Maria! :*
Adina says
Du-te de aici drace ca mor!:))
Pot sa tin si eu cura de slabire, macar o luna?:)
M-a luat si durerea de cap,nu doar de stomac lesinat de pofta!
Salvez si reteta asta,trebuie s-o fac.
Paula Gafitescu says
Adina :)) Cura de slabire nu pateste nimic dupa o bucatica 😉
Te pup
Daniela says
Caloroase dar delicioase… Yamiii, ce-as minca si eu un batonas la ora asta.
Paula Gafitescu says
Daniela, clar sunt calorioase…dar rupem o bucatica mai mica 😉 Pup
Ioana says
Iamsiiiii! Eu trec printr-un soi de dorinta acerba si zilnica de ciocolata si cand vad din astea, ma ia cu tremurici. Ntz, ntz, ntz
Paula Gafitescu says
Ioana, cam asa sunt si eu zilele astea :)) O zi frumoasa!!
Mihaela says
ce bunatate ! iar pozele sunt de nota 10 !
Paula Gafitescu says
Mihaela, multumesc mult!!
mirela says
Delicios,delicios!!!!!pup!
Paula Gafitescu says
Mirela, multumesc, multumesc Pup
Mihaela Mihalache says
sigur este foarte buna 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, intr-adevar este buna de tot!! Pupici
Dohotariu-Avram Alina says
Mie mi se pare puțin complicat de făcut, dar cred că merită efortul.
Paula Gafitescu says
Alina, nu este complicata. Sunt mai multe ingrediente ce trebuie folosite, dar treaba merge usor
Timea says
Of ce bunatate!!! Noroc ca tocmai am mancat cam multe felii de foi cu caramel si nuca :))) altfel muream aici de pofta.
Paula Gafitescu says
Timea :))) ma bucur ca-ti place…dar putem face schimb daca vrei
Mihai says
Drooling…
Paula Gafitescu says
Mihai
Camy Sweet says
O daaaaaa sunt grozaveeee si eu le-am facut si cred ca le voi mai face ca sunt taareeee buneeeee!
Paula Gafitescu says
Camy asa este, sunt grozav de bune!!
Rocsy Ciobanu says
Cred ca au un gust nemaipomenit.Bravo!
Paula Gafitescu says
Rocsy, multumesc mult. Sunt tare bune 😉 :*
Maya says
Asta fantastic! Ma duc sa beau un pahar cu apa rece!
Paula Gafitescu says
Maya :))) ma bucur ca-ti plac! Te pup
maria mihalache says
Ai salivat tu si ce ai zis………….hai sa salivam si noi,asa-i?………..apetisante!
Paula Gafitescu says
Medi, cam aa m-am gandit 😀 Nu e bine? 😛
Cristina says
Wow, cat de apetisante sunt!!!!
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc! :*
chef Gonin says
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână “Reteta fritters dovleac” şi săptămâna următoare “Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
Gurmandino says
Arata demential si sunt convinsa ca sunt extraordinar de bune!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult!! Sunt bune bune 😉
Cătău says
iamiiii ce bunatateee!!
Paula Gafitescu says
Catau, ma bucur ca-ti plac! Pup