Mult le-am mai admirat eu cand le-am vazut la Teo, am salivat…am baut un pahar cu apa rece, iar am salivat si pana la urma tot la un pahar cu apa rece am ramas :)) A trecut ceva vreme de atunci, eu nu le-am putut uita…si iata ca ma prezint si eu cu batoane snickers homemade.
Ingrediente strat ciocolata 1
200 gr ciocolata cu lapte
50 gr unt de arahide
Nuga
40 gr unt
100 gr zahar
40 ml lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri miere
20 gr unt de arahide
100 gr marshmallows
140 gr arahide
Caramel
175 gr zahar
3 linguri apa
100 gr unt
50 mll frisca lichida
Ingrediente strat ciocolata 2
200 gr ciocolata neagra
50 gr unt de arahide
Usor de tot merge operatiunea cu snickersul asta. Desi pare complicat – sigur asa o sa va para cand va uitati la lista de ingrediente – nu este deloc, unde s-a pomenit ca e greu sa amesteci niste ingrediente??
Eu am folosit o tava de dimensiuni 24/24cm pentru cantitatile date. Si daa…caramelul meu a fost cam moale, si n-a prea vrut el sa stea cuminte, nici macar la poze, insa sa stiti ca in reteta am scris cantitatile petru un caramel mai stabil, si nu asa ‘curgator’ ca al meu.
In primul si primul rand tapetam tava cu hartie de copt iar de cuptor uitam de tot de data asta, ca nici vorba sa avem nevoie de el.
Topim la bain marie ingredientele pentru primul strat de ciocolata si turnam ciocolata in tava, nivelam si dam la rece pentru jumatate de ora.
Pentru nuga – topim marshmallows cu mierea pe foc mic. Intr-o alta cratita punem pe foc untul, zaharul, laptele si vanilia. Le lasam sa fiarba cateva minute, maxim 5. Luam cratita de pe foc si adaugam crema de marshmallow – extrem de lipicioasa de altfel – si amestecam bine. Punem si untul de arahide si omogenizam.
Turnam stratul de nuga peste ciocolata si dam din nou la rece pentru 30 de minute.
Intr-o tigaie neaderenta punem zaharul si apa si lasam pe foc mediu. In momentul in care incepe sa fiarba marim usor flacara si lasam asa pe foc, neatins, pana cand zaharul incepe sa devina auriu. In acel moment oprim focul si adaugam smantana apoi amestecam bine de tot, cu mare atentie la aburi. Adaugam si untul si omogenizam. Turnam caramelul peste stratul de nuga si din nou dam la rece.
Pentru ultimul strat, cel de ciocolata neagra, procedam exact ca si la primul. Topim pe bain marie ciocolata neagra impreuna cu untul de arahide apoi omogenizam. Turnam ciocolata in tava si dam la rece pana a doua zi. Se portioneaza apoi in patrate, dreptunghiuri sau ce forma doriti voi, gustul oricum va fi acelasi – adica foarte bun!! Multumesc mult Teo pentru reteta, a fost grozava!!!
Si sa va mai spun un lucru…chiar si dupa ce am facut-o, tot am mai avut nevoie de un pahar cu apa rece, chiar mai multe :)))
Enjoy!
Wow!!! Ce buuuuuun!!! Vreau si eu Paula
Diana, vino sa-ti dau
Pup
Tu vrei sa mor???? :)) vai am zis ca nu mai fac nimic dulce si fac cura:) of ce greu imi e. Acum nici nu pot posta ca s- a stricat leptopul, am cateva poze facute cu tel, printre care si biscuitii integrali,gasiti la tine…deci ne descurcam cum putem
la noapte o sa am cosmaruri….ma duc sa beau apa si ma culc, sper sa uit de ce am vazut acum:)
Bianca :))) CU siguranta nu vreau asta!! Ma bucur ca ai facut biscuitii mei, si ca-ti place snickerul asta nasol de tot, pe care nu poate sa-l viseze nimeni niciodata :))) Te pup
Arata demential!!! 😀
Pupici
Multumesc Angi!! pup
Pare usor de facut. Asadar, are unt de arahide in toate cele 3 straturi. Trebuie sa aiba un gust intens de arahide. Foare buna!
Gabriela, intr-adevar se face usor insa untul de arahide nu se simte foarte tare pentru ca nu e o cantitate mare. O zi frumoasa!!
Ce bine arata,o ciocolatoasa asa cum ne place noua.pup o zi buna.Gabriela
Gabriela, si noi suntem topiti dupa ciocolata
Pupici
Pfoai, ce bine arată! Mie nu-mi place snickers-ul din magazin dar batoanele astea cred că sunt super bune!
Laura, sunt bune de tot, mie mi-au placut la gust mai mult decat snickerul cumparat
Arata senzational!!!!!!!!! Trebuie sa o incerc si eu!
Lavi, ma bucur ca-ti place! Te pup!
Delicioase! Partea aia cu Nuga m-a dat gata :). Foarte tentant …
Daciana, iti multumesc mult! Te pup
Arata senzational :)!!!!!Pupici
multumesc Maria! :*
Du-te de aici drace ca mor!:))
Pot sa tin si eu cura de slabire, macar o luna?:)
M-a luat si durerea de cap,nu doar de stomac lesinat de pofta!
Salvez si reteta asta,trebuie s-o fac.
Adina :)) Cura de slabire nu pateste nimic dupa o bucatica 😉
Te pup
Caloroase dar delicioase… Yamiii, ce-as minca si eu un batonas la ora asta.
Daniela, clar sunt calorioase…dar rupem o bucatica mai mica 😉 Pup
Iamsiiiii! Eu trec printr-un soi de dorinta acerba si zilnica de ciocolata si cand vad din astea, ma ia cu tremurici. Ntz, ntz, ntz
Ioana, cam asa sunt si eu zilele astea :)) O zi frumoasa!!
ce bunatate ! iar pozele sunt de nota 10 !
Mihaela, multumesc mult!!
Delicios,delicios!!!!!pup!
Mirela, multumesc, multumesc
Pup
sigur este foarte buna 😉 Pupici
Mihaela, intr-adevar este buna de tot!! Pupici
Mie mi se pare puțin complicat de făcut, dar cred că merită efortul.
Alina, nu este complicata. Sunt mai multe ingrediente ce trebuie folosite, dar treaba merge usor
Of ce bunatate!!! Noroc ca tocmai am mancat cam multe felii de foi cu caramel si nuca :))) altfel muream aici de pofta.
Timea :))) ma bucur ca-ti place…dar putem face schimb daca vrei
Drooling…
Mihai
O daaaaaa sunt grozaveeee si eu le-am facut si cred ca le voi mai face ca sunt taareeee buneeeee!
Camy asa este, sunt grozav de bune!!
Cred ca au un gust nemaipomenit.Bravo!
Rocsy, multumesc mult. Sunt tare bune 😉 :*
Asta fantastic! Ma duc sa beau un pahar cu apa rece!
Maya :))) ma bucur ca-ti plac! Te pup
Ai salivat tu si ce ai zis………….hai sa salivam si noi,asa-i?………..apetisante!
Medi, cam aa m-am gandit 😀 Nu e bine? 😛
Wow, cat de apetisante sunt!!!!
Cristina, multumesc! :*
Interesanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate… Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână “Reteta fritters dovleac” şi săptămâna următoare “Mona Paşti din Valencia” ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.
Arata demential si sunt convinsa ca sunt extraordinar de bune!
Multumesc mult!! Sunt bune bune 😉
iamiiii ce bunatateee!!
Catau, ma bucur ca-ti plac! Pup