Nu stiu daca denumirea de ‘gogosele’ este cea mai buna, dar sincer va spun ca nu am stiut ce nume mai potrivit sa aleg 😛 Uite asa s-a facut ca am ramas la gogosele (sau nu) care de altfel sunt tare bune, usor de facut dar mai ales de mancat.Â
Ca imi plac cartofii cred ca am spus eu pe undeva, acum vin cu o confirmare (din nou ) insa cu o alta prezentare – am inceput sa fac si rime pare-se.
Ingrediente
300 gr cartofi
2 linguri smantana
2 oua
sare
nucsoara
4 linguri parmezan ras
susan
ulei de masline
Â
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.Â
Â
Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.
Â
Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de pui, peste sau porc. Enjoy!!
Frumoasă prezentare!
Multumesc Alina! Pup
Ho hooooo, ce bine arata!!!!!
Laura iti multumesc de vizita si ma bucur ca-ti plac
Te pup
Foarte bune! Am facut si eu acum ceva timp, dar n-am apucat sa postez reteta
Pup
Alina, asa este…sa nu uiti sa o postezi merita 😉
Nu conteaza cum se numesc,cu siguranta sunt delicioase!!!!
Mirela, asa este
Pana la urma am aflat ca sunt cartofi duchesse 😛 Pup
Delicioase gogosele! pup
Multumesc Loredana! Pup
Foarte faină reţeta ta!
Şi mie îmi plac foarte mult cartofii. Aş mânca numai cartofi dacă s-ar putea 😀
Liana, te inteleg…si eu as manca in fiecare zi
Te pup
Ineresanta reteta , de retinut !
Dorina, ma bucur mult ca-ti place!Te pup
Bune gogoselele tale. Aici se numesc “patate duchesse” dar cred ca sunt fara smantana. Le fac si eu des. Pupici si o primavara minunata!
Diana, daa…numele asta mi-a scapat, stiam eu ca le-am vazut pe undeva cu alta denumire
Multumesc mult, te pup!
Arata exceptional pentru niste gramajoare de cartofi! Ar fi podoaba mesei festive. Abia astept sa-i surprind pe ai mei cu frumusetile astea.
Multumesc mult Rita. De multe ori incerc sa scot din banalitate mancarea si ii dau alt aspect
Te pup
Frumusele!!! Iti doresc o primavara frumoasa!
Multumesc frumos Cristina, si eu iti doresc acelasi lucru! Te pup
Paula ,
Am inteles ca preiei provocarea pentru luna Martie.
Tare mi-ar placea sa o preiau eu pe cea din Aprilie .
Daca se poate bineinteles.
Daca nu se poate ,no problem.
Pup .
Lia draga, din pacate nu cred ca se poate, luna aprilie e data deja. Mai multe detalii afli aici: http://mihaelapd.blogspot.ro/p/dulce-romanie.html. Daca vrei sa fii si tu gazda provocarii va trebui sa-i scrii Mihaelei
super aceste gogosele
si pozele minunate 😉 Pupici
Multumesc mult Mihaela! Pup
mmm ce bine arata! si se fac asa usor…o idee f buna
Alina ma bucur ca-ti plac. Intr-adevar sunt tare usor de facut, dar si de efect 😉 :*
Multumesc pentru raspuns Paula .
Pup.
Lia, cu multa placere! Pupici
Ce bine arata…cred ca sunt o nebunie