Nu stiu daca denumirea de ‘gogosele’ este cea mai buna, dar sincer va spun ca nu am stiut ce nume mai potrivit sa aleg 😛 Uite asa s-a facut ca am ramas la gogosele (sau nu) care de altfel sunt tare bune, usor de facut dar mai ales de mancat.Â
Ca imi plac cartofii cred ca am spus eu pe undeva, acum vin cu o confirmare (din nou ) insa cu o alta prezentare – am inceput sa fac si rime pare-se.
Ingrediente
300 gr cartofi
2 linguri smantana
2 oua
sare
nucsoara
4 linguri parmezan ras
susan
ulei de masline
Â
Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.Â
Â
Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.
Â
Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de pui, peste sau porc. Enjoy!!
Dohotariu-Avram Alina says
Frumoasă prezentare!
Paula Gafitescu says
Multumesc Alina! Pup
Laura says
Ho hooooo, ce bine arata!!!!!
Paula Gafitescu says
Laura iti multumesc de vizita si ma bucur ca-ti plac Te pup
Alina Vicu says
Foarte bune! Am facut si eu acum ceva timp, dar n-am apucat sa postez reteta
Pup
Paula Gafitescu says
Alina, asa este…sa nu uiti sa o postezi merita 😉
mirela says
Nu conteaza cum se numesc,cu siguranta sunt delicioase!!!!
Paula Gafitescu says
Mirela, asa este Pana la urma am aflat ca sunt cartofi duchesse 😛 Pup
Buburuza Bubu says
Delicioase gogosele! pup
Paula Gafitescu says
Multumesc Loredana! Pup
Liana@Transylvanian Kitchen says
Foarte faină reţeta ta!
Şi mie îmi plac foarte mult cartofii. Aş mânca numai cartofi dacă s-ar putea 😀
Paula Gafitescu says
Liana, te inteleg…si eu as manca in fiecare zi Te pup
Dorina says
Ineresanta reteta , de retinut !
Paula Gafitescu says
Dorina, ma bucur mult ca-ti place!Te pup
Disturbingly Delicious says
Bune gogoselele tale. Aici se numesc “patate duchesse” dar cred ca sunt fara smantana. Le fac si eu des. Pupici si o primavara minunata!
Paula Gafitescu says
Diana, daa…numele asta mi-a scapat, stiam eu ca le-am vazut pe undeva cu alta denumire Multumesc mult, te pup!
Rita Oarga says
Arata exceptional pentru niste gramajoare de cartofi! Ar fi podoaba mesei festive. Abia astept sa-i surprind pe ai mei cu frumusetile astea.
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Rita. De multe ori incerc sa scot din banalitate mancarea si ii dau alt aspect Te pup
Cristina says
Frumusele!!! Iti doresc o primavara frumoasa!
Paula Gafitescu says
Multumesc frumos Cristina, si eu iti doresc acelasi lucru! Te pup
Lia says
Paula ,
Am inteles ca preiei provocarea pentru luna Martie.
Tare mi-ar placea sa o preiau eu pe cea din Aprilie .
Daca se poate bineinteles.
Daca nu se poate ,no problem.
Pup .
Paula Gafitescu says
Lia draga, din pacate nu cred ca se poate, luna aprilie e data deja. Mai multe detalii afli aici: http://mihaelapd.blogspot.ro/p/dulce-romanie.html. Daca vrei sa fii si tu gazda provocarii va trebui sa-i scrii Mihaelei
Mihaela Mihalache says
super aceste gogosele si pozele minunate 😉 Pupici
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mihaela! Pup
Bogdan Alina says
mmm ce bine arata! si se fac asa usor…o idee f buna
Paula Gafitescu says
Alina ma bucur ca-ti plac. Intr-adevar sunt tare usor de facut, dar si de efect 😉 :*
Lia says
Multumesc pentru raspuns Paula .
Pup.
Paula Gafitescu says
Lia, cu multa placere! Pupici
Anonymous says
Ce bine arata…cred ca sunt o nebunie