Verine cu piersici si crumble cu scortisoara – un desert rapid, proaspat si aromat.
Deserturile simple uneori parca sunt mai greu de facut, cel putin pentru mine. De multe ori mintea mea este setata pe deserturi mai complicate, si asta cred ca e involuntar. Insa, asa este. Ma trezesc visand la torturi cu straturi de creme felurite, texturi diferite, culori, glazura si cine stie ce fel de decoratiuni. Asa ca, desi pentru unii e foarte simplu, pentru mine nu e intotdeauna usor sa fac un desert simplu.
De data aceasta am avut un ajutor, am gasit in camara o cutie de piersici carnoase si aromate de la SunFood. Apoi m-am intrebat cu ce ar merge aceste piersici (pentru ca, un lucru e clar, pentru mine un fruct nu e un desert) si m-am gandit la niste biscuiti fragezi si aromati, sau mai bine, un crumble cu scortisoara. Si pentru ca totul sa fie complet, nu putea sa lipseasca si crema densa si fina de mascarpone, frisca si vanilie. Combinatia e fantastica, va invit sa o incercati.
Crumble
100 gr faina
50 gr zahar
50 gr unt
1/4 lingurita sare
1 lgta scortisoara
Crema mascarpone
200 gr mascarpone
2 linguri lapte
2 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
200 ml smantana pentru frisca
10 bucati de piersica din compot Sun Food
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 5
Preparare
Crumble.
Punem untul, faina, sarea, zaharul si scortisoara in robotul de bucatarie. Pulsam de cateva ori pana obtinem un aluat sfaramicios.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Luam aluatul sfaramicios din robot si il intindem cu grija. Foaia nu trebuie sa depaseasca 0.5cm grosime. Punem foaia de aluat in tava si o taiem in fasii late de 2cm.
Coacem aluatul sfaramicios timp de 13-15 minute, pana cand se rumeneste usor pe margini. Scoatem tava si il lasam la racit in tava.
Crema mascarpone.
Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine o crema fina. Adaugam laptele si extractul de vanilie si amestecam din nou.
Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu o lingurita zahar pudra. Mixam pana cand devine o spuma ferma. Incorporam frisca in crema mascarpone, cu miscari usoare, de jos in sus.
Asamblare
Taiem 5 bucati de piersica in fasii subtiri.
Pastram 5-8 felii de crumble intregi, restul le zdrobim usor, dar in bucati mari. Vrem un crumble crocant, bucati mari, nu bucati mici si fine.
Luam 5 pahare. Pe fundul fiecarui pahar punem cateva felii de piersica. Peste piersica presaram minunatul crumble aromat cu scortisoara. Peste crumble punem , cu grija, crema de mascarpone. Ne putem folosi de un pos pentru o mai buna precizie.
Peste crema mascarpone punem jumatatea de piersica si decoram cu fasii din aluat fraged.
Va fi un crumble minunat: crocant dar fin in acelasi timp. O crema fina, persica dulce si un crumble sfaramicios si plin de arome. Enjoy!
Leave a Reply