Despre trufe cu ghimbir si ciocolata alba – un desert grozav
Trufele sunt un desert elegant si mereu imbietor. Trufele facute in casa, pe langa placerea de a le manca, iti confera si placerea de a le pregati, placerea de a alege ingredientele, aromele si de a le imbina dupa bunul plac. Aceste trufe cu ghimbir si ciocolata alba contin arome pe care mi le-am dorit de mult sa le combin. Arome, care folosite cu masura, dau o savoare de neuitat acestor mici bomboane de casa. Bomboane mici, dar cu arome desarvarsite.
M-am distrat facand aceste trufe, probabil pentru ca eram intr-o dispozitie buna si totul a mers struna. Nu se intampla mereu la fel. De multe ori ma necajesc cand prepar un desert care cere mai multa indemanare. Dar acum a fost altfel, mi-am planificat in liniste pasii si totul a iesit bine. Iar dupa ce le-am asezat frumos pe platou si am admirat rezultatul, am savurat si gustul lor minunat. Arome de scortisoara, ghimbir, Bailey’s, unt si ciocolata alba, toate acestea s-au simtit la fiecare imbucatura. O minunatie!!!
Ingrediente
Trufe
150 gr biscuiti integrali
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir macinat
1/4 lingurita cuisoare
1 lingurita extract vanilie
2 linguri Bailey’s
2 linguri lapte
100 gr unt
50 gr nuci pecan
Decor
ciocolata alba
ciocolata cu lapte
Timp de preparare:1 ora Timp de asteptare: 2 ore Numar trufe: 27-30
Preparare trufe.
Pregatim robotul de bucatarie. Asezam in el frumos urmatoarele ingrediente: nucile pecan (sau nuci normale), biscuitii integrali, scortisoara, ghimbirul pudra, cuisoarele si untul. Incepem sa pulsam ingredientele pana cand se transforma intr-un aluat sfaramicios. Adaugam Bailey’s, lapte si extractul de vanilie. Mai amestecam putin.
Din aluatul format modelam bilute de marimea unei alune de padure. Punem toate bilutele intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la rece pentru o ora.
Decor.
Punem o oala micuta pe foc impreuna cu apa. Deasupra punem un vas termorezistent, mai mare decat oala, astfel incat fundul vasului sa nu ajunga la apa.
In vas punem o lingura de ulei si 200 grame de ciocolata alba. Topim ciocolata la foc mic, astfel incat apa sa fiarba doar usor.
Cand ciocolata e aproape topita, luam vasul de pe aburi si amestecam bine pana cand toata ciocolata e topita si omogena.
Luam bilutele de la rece. Scufundam, pe rand, fiecare biluta in crema de ciocolata alba. Avem grija sa fie bine invelita, apoi o transferam pe hartie de copt cu ajutorul unei scobitori.
Lasam trufele la rece pentrue intari ciocolata. Le putem decora cu ciocolata cu lapte apoi le transferam pe un platou.
Sunt mega-delicioase! Va trebui sa aveti grija sa nu le devorati pe toate odata. Enjoy!
irina says
Bună Paula, pot folosi biscuiti digestivi pt aceasta reteta?
Mulțumesc
Paula Gafitescu says
Buna Irina, da, se pot folosi.