Conopida, o alta leguma vedeta a toamnei care isi face loc printre retelele mele. Souffle-ul de conopida este mereu pe placul tuturor in casa, se face usor, se consuma repede si cu multa pofta. Si pentru ca am achizitionat de curand un set de vase dragute de ceramica, am zis ca neaparat trebuie incercate cu o reteta buna de souffle.
Ingrediente
1 conopida de 1kg
4 oua
200 ml smantana
3 lg faina
200 ml lapte
100 gr cascaval
50 gr telemea de casa
sare dupa gust
nucsoara rasa
Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.
Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet.
Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu o furculita, adaugam smantana si telemeaua razuita si amestecam bine. Punem cele 3 linguri de faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. La final punem si laptele, si buchetelele de conopida.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in cealalta compozitie, amestecand de jos in sus. Adaugam sare si nuscoara rasa dupa gust. Turnam compozitia in vasele pregatite, iar deasupra razuim cascaval.
Cuptorul il preincalzim la 180 de grade celsius, iar cand este incins introducem souflle-ul la cuptor si-l lasam acolo pentru 35-40 de minute. Ideea este sa fie rumen si frumos pe deasupra.
Simplu si bun, acestea sunt cuvintele pentru souffle-ul de conopida. Este satios, iar eu il consum cu placere alaturi de legume proaspete.
Sa aveti pofta!
Ador conopida , dar o gatesc rar pentru ca nu e apreciata si de restul familiei. Fain soufle-ul , as servi cu pofta portie .
O bunatate!
Si mie imi place taare conopida.
Si pentru ca imi plac retetele tale si vreau sa fiu la curent cu tot ce pregatesti, te-am adaugat la lista de bloguri pe care le urmaresc.
Deci, sint cu ochii pe tine. 😀 Pup
Buna papita ta, dar m-am indragostit de micutele vase cu capac… Pupici !
Mmm… cum arata… Mor de pofta!! Super bunatate, super prezentare!
tare buna este conopida , si eu fac rar , dar imi place !
Ce frumos arata asa rumenita! Si mie imi place conopida sub toate formele. Interesant ca se adauga nucsoara, am intalnit si eu adesea in retete cu legume si branza. Dragute vase!
Servesc imediat o portie,arata grozav!Pupici
mamaaaaaa,ce pofta mi-ai facut,,,,,,yamiii!!!!!puppp!!
arata ff bine!pup
Maaama, ce pofta-mi faci! Ai facut poze foarte frumoase si apetisante. Felicitari!
Un deliciu culinar!!!!!! Arata senzational!
Mmmmm cat de bine arata!!!Nu sunt eu mare fan conopida dar cu siguranta am sa incerc reteta ta!!! Hugs
super bun si arata minunat!
La o asa prezentare, mancarea este și mai bună!!!
Pupici
Dorina, poate reusesti sa-i faci s-o manance, in souffle-ul asta poate fi ascunsa bine daca pui cantitate mai mica de conopida
Pup
Kyra, ma bucur mult ca-ti place blogul meu, sentimentul e reciproc. Si eu te am in lista mea!! Pup
Daniela, si mie im plac tare mult…asa micute si dragute
Pupici
Foarte prezentabila. La mine in casa toata lumea adora conopida (mai putin eu :)) asa ca ar fi de succes asa ceva
Simo draga, ma bucur mult cati place, te astept la o portie!!Pup
Coco, nici eu nu fac asa des precum as vrea, dar incercsa profit de ea pe cat posibil!
Ma bucur ca am reusit sa postez, ieri nu am putut, imi plac toate retetele pe care le-ai postat!!!