Nu stiu daca v-am plictisit sau nu cu retelele mele de cheesecake, dar asta trebuia neaparat sa v-o arat. E unul din cele mai bune cheesecake-uri pe care l-am facut eu. Nu as putea spune ca e chiar cel mai bun, pentru ca au mai fost multe bune si sincer mi-ar fi greu sa fac un clasament…dar asta cu siguranta ar fi in top 😉 Sunt convinsa ca deja stiti despre pasiunea care o am eu pentru aceste prajituri, si dupa cum am mai spus vreau sa incerc cheesecake-ul in toate combinatiile.
Sa stiti ca mai este dovleac prin piata, eu chiar in acest weekend am cumparat, asa ca dati fuga repede pana acolo si luati un dovleac bun, il feliati apoi il puneti la cuptorul preincalzit (200 grade) timp de o ora. Pentru un plus de savoare puteti sa presarati putina scortisoara si zahar brun peste dovleac inainte de a-l pune la cuptor…e mortal asa, garantez.
Â
Crusta
170 gr biscuiti
50 gr nuca
70 gr unt
1 praf scortisoara
Â
Umplutura
700 gr crema de branza
125 ml smantana
200 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1 lingura amidon
1/2 lingurita scortisoara
Â
Topping
300 ml smantana dulce
2 linguri zahar pudra
scortisoara
Â
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora
Pentru acest cheesecake am folosit o tava cu diametru de 21cm. Merge si mai mare, dar mie asa imi place cheesecake-ul…sa fie inalt 😉
Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem putin pe laterale cu unt, apoi trecem repede la crusta.
Â
Nuca se macina fin impreuna cu biscuitii. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste mixul de biscuiti cu nuca (peste care am pus in prealabil si putina scortisoara). Omogenizam compozitia apoi tapetam fundul tavii cu acest amestec. Nu urcam crusta si pe laterale.Â
Â
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta pentru 10 minute. In acest timp putem face umplutura. Dupa cele 10 minute, scoatem tava din cuptor si reducem focul la 160 de grade.
Â
Dovleacul il facem piure. Branza o mixam impreuna cu zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare. Punem si piureul de dovleac apoi smantana si mai mixam putin pana la omogenizare. Urmeaza amidonul si scortisoara, iar la final adaugam si esenta de vanilie. Mixam putin, nu mai mult decat trebuie.Â
Â
Turnam crema peste crusta si coacem cheesecake-ul timp de o ora, o ora si 10 minute, sau pana cand vedem ca este rumeti usor la suprafata. Cand este gata oprim focul si-l mai lasam 2 ore in cuptor cu usa intredeschisa, apoi punem cheesecake-ul la rece (preferabil peste noapte).Â
Â
Pentru decor am folosit smantana dulce (normala, nu pentru frisca) pe care am mixat-o bat impreuna cu 2 linguri de zahar pudra. Decoram cheesecake-ul dupa preferinta, cu frisca din abundenta apoi presaram putina scortisoara. Am mai spus deja ca este un cheesecake demential de bun?? Eu am fost extrem de placut impresionata, cu fiecare inghititura.Â
Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor
Enjoy!!
Merele din poza?? Sincer nu stiu ce cauta ele acolo, dar erau atat de frumoase ca mi-a fost greu sa le elimin din decor
Enjoy!!
Corina Ureche says
Paula, ce frumos este! Eu az am facut primul cheesecake si tare ne-a placut. Uite ca o sa incerc si pe al tau cu dovleac. O seara frumoasa!
Sara & Miki says
Un deliciu! Pup!
Lia says
Arata , teribil!
Simt cum se topeste in gura .
Bianca says
foarte bunnnnnn:)
Disturbingly Delicious says
Si eu mor dupa cheesecake!Cu dovleac n-am facut pana acum, iar ideea de nuca in blat imi place 😉 O sa “fur” ideea ta ;). Pupici si o saptamana frumoasa.
mirela says
Vaiiiii,de ce nu esti vecin mea???ce deliciu,parca stiai ca sunt moarta dupa dovleac,al pot manca si crud.Yamiiii!!!
Mimmi says
Ce aroma buna ii da dovleacul <3!
Draga mea,te astepata un premiu la mine pe blog daca doresti si iti face placere sa-l ridici!
http://bucatepealese.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-award.html
Te pup
Danutza says
Am facut si eu luna trecuta cu dovleac si mi-a placut la nebunie:)
Ce bine arata al tau!! Si ce pofta am!!
Eu am pus dovleac copt la congelator, abia astept sa mai fac un cheesecake cu el 😉
Pup!:*
Cătău says
arata foarte bine si este si foarte sanatoasa
Dohotariu-Avram Alina says
Te așteaptă un premiu la mine pe blog:).
Daniela says
Desi nu sint innebunita dupa dovleac, parca tot as servi o feliuta din cheesecake-ul tau… Arata mi-nu-nat… Pupici !!!
The Wandering Oltean says
Cu dovleac nu am incercat niciodata dar daca stau si ma gandesc, trebuie sa fie super delicios
Danutza says
Iti ofer cu drag un premiu si te astept pe blog sa-l ridici!
adnia says
e minunata reteta! si cuma dor dovleacul…e perfecta pt. mine!
Paula Gafitescu says
Va multumec pentru cuvintele frumoase, dar si pentru premii Pupici