Cu mare intarziere ajung si eu la provocarea ‘sarata’ din luna februarie a Bucatarului Curajos (a se lua aminte ca nu martie :P) gazduita de Angela, care a ales o minunata reteta de rotolo di ricotta e spinaci – adica mai pe romaneste ar fi rulada cu urda si spanac. E delicioasa, va garantez eu! Dupa ce am facut-o de doua ori pot sa spun ca se face chiar simplu si repede.
Ingrediente paste
200 gr faina
2 oua
apa
sare
Umplutura
500 gr urda/ricotta
300 gr spanac
1 ou
50 gr cas
1 ceapa mica
marar
2 catei usturoi
nuscoara rasa
sare si piper
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 7-8
Prima data pregatim aluatul, foarte usor de altfel. Amestecam faina cu ouale si un praf de sare. Adaugam apa cat sa obtinem un aluat omogen si elastic ca pentru paste (de casa). Lasam aluatul deoparte si trecem la umplutura.
Eu am facut cateva modificari fata de reteta Angelei, ceapa nu am mai calit-o in unt, am pus-o doar asa tocata marunt, nu am pus parmezan in umplutura ci cas de oaie (cumparat de la piata), am pus marar in loc de busuioc (mararul imi place prea multca sa nu-l folosesc :P) si…am renuntat la sosul din unt si parmezan. Dar sa va spun cum trebuie sa procedam dupa metoda mea.
Spanacul il oparim timp de 5 minute in apa cu sare. Il scurgem bine de apa si apoi il tocam marunt. Peste el punem ceapa, usturoiul si mararul tocate marunt si ele. Adaugam ricotta(urda), oul, casul razuit si amestecam bine. Razuim putin nucsoara apoi potrivim de gust cu sare si piper.
Punem apa cu sare intr-o oala cu diametru cat mai mare posibil, si apoi punem oala pe foc.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire, cat de subtire putem noi, iar peste el umplutura avand grija sa nu ajungem cu ea chiar pana la margini. Rulam aluatul cat de strans posibil.
Rulada o rulam la randul ei intr-un prosop curat (spalat cu o zi inainte in apa si otet) Prosopul il legam la margini cu sfoara, iar cand apa din oala incepe sa fiarba punem rulada si o lasam acolo timp de 30-35 de minute.
Scoatem rulada cu grija din oala, atentie la apa fierbinte! Desfacem prosopul si taiem rulada in bucati de aproximativ 4-5 cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava termorezistenta, unde vom pune bucatile de rulada cu taietura in sus, iar cand cuptorul e incins introducem tava la cuptor. Coacem rulourile pentru 15 minute.
Dupa cum spuneam eu nu am mai facut sos dar le-am servit cu putina smantana, turnata din belsug peste ele cat erau calde si deasupra am presarat parmezan ras. Au fost grozav de bune. Multumesc mult Angela pentru reteta, cu siguranta o voi mai repeta!
Enjoy!
Apetisant, si eu am cutiuta ca a ta in culoare natur, mersi ca mi-ai amintit de ea :))
Mandala, cu placere :))
Foarte faina reteta, arata superb! Desi eu as schimba urda cu altceva, ca nu-mi place 😛 Banuiesc ca se pot face si alte umpluturi…
Laura, sigur ca se poate schimba, cu branza cred ca merge la fel de bine 😉 Pup
Uffff, ce pofta mi-ai facut, Paula! A trecut atata vreme de cand le-am facut si eu ;)Frumoasa prezentare. Te pup
Diana, multumesc mult! Adevarul e ca sunt bune de tot 😉 Pupici
Super bina arata!
Multumesc Elena! Pup
super reteta, usoara si gustoasa
Pupici
Mihaela, asa este! Te pup
Imi place reteta!! Iar prezentarea e superba!
Cristina, iti multumesc! Te pup
oau..cat de bine arata!
Ophelia…si e tot atat de buna 😉 Pup
Mmmmm , imi place tare mult combinatia de ricotta cu spanac !!! 😉
O duminica frumoasa sa ai !!
magda, ma bucur ca-ti place, si eu sunt fan! Te pup
Trebuie sa ma invit la tine, sa incerc si varianta ta!
Pupici
Simona, cu drag te astept! Pup
Ce bunatate ai facut tu acolo… imi place mult si reteta, imi place la nebunie rezultatul! Ca de obicei ma surprinzi placut cu retete deosebite, te pup!
Claudia, iti multumesc esti tare draguta! A fost ommancare tare buna si usoara. Te pup
Felicitari de idee, pup!
Sara, multumesc…insa ideea nu este chiar a mea, eu i-am dat o alta forma. Trebuie sa-i multumim Angelei
Pupici
Paula, ai facut o dementialitate! combinatia este ideala, nici nu ma indoiesc de gust! ce zici…, mai faci si a treia oara pt noi ? :P:)))
Laura, cu siguranta ca mai fac. Abia astept sa am musafiri 😉 Pupici
Ce bine arata !:)
multumesc Mirela