Gata cu dulcele pentru o perioada, altfel sigur o sa avem probleme cu glicemia. Si pentru ca suntem in post, era momentul sa vin cu o reteta adecvata…care sa ne duca cu gandul mai mult la cele sufletesti decat la cele trupesti 😀
Chiftele
4 cartofi medii
100 gr spanac tocat
1/2 legatura marar
2 cepe verzi
2 catei usturoi
sare
piper
1 lingura ulei de masline
1 lingurita amestec ierburi italienesti
Sos de rosii
1 lingura ulei
1 ceapa
300 ml suc de rosii
1 lingura cu varf faina
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min.
Reteta nu este deloc sofisticata, e la indemana oricui, usor de facut, usor de mancat 😉
Pentru inceput fierbem cartofii cu coaja cu tot in apa cu sare. Ii lasam la fiert pana cand furculita poate patrunde usor in cartofi. Scurgem cartofii de apa, ii spalam intr-un jet de apa rece apoi ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
Spanancul il spalam bine in trei ape apoi il fierbem in apa cu sare timp de 5 minute. Scurgem spanacul (dar nu de tot) si-l tocam marunt. Cepele si mararul le spalam si le tocam marunt.
Peste cartofi punem spanancul, mararul si cepele tocate, cateii de usturoi, uleiul de masline si amestecam bine pana cand obtinem o pasta omogena. La final adaugam o lingurita de ierburi italienesti, apoi sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta formam chiftele si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade, iar cand este incins introducem chiftelutele la cuptor. Daca nu va plac la cuptor, aceste chiftelute pot fi si prajite…pentru un plus de savoare. Eu nu sunt adepta prajelilor si am ales sa le fac la cuptor. Chiftelutele se coc pentru aproximativ 30 de minute.
Cat timp chiftelutele sunt la cuptor putem face sosul de rosii. Ceapa (uscata) o tocam marunt si o calim usor intr-o lingura de ulei. Adaugam sucul de rosii iar in momentul in care incepe sa fiarba punem si lingura de faina diluata in putina apa. Lasam sa fiarba pana cand sosul se ingroasa.
Chiftelutele astea merg de minune alaturi de niste paste/spaghete, peste care se toarna sos din abundenta.
Pofta buna!
O idee excelenta! Si arata foarteee bine
Danutza, multumesc si ma bucur ca-ti plac!
Foarte bine arata,o sa o fac maine fetei mele,ea a avut taria sa reziste anul asta la post eu nu de la prajiturit mi se trage. pup Gabriela
Bravo fetei tale. Si noua ne este putin greu in post, insa incercam asa cate putin
o zi frumoasa!
Cred ca au un gust bun chiftelutele cu spanac!
Da Gabi, au fost tare bune 😉
ce idee super! imi place combinatia
Pupici
Mihaela, ma bucur ca-ti place! Pup
Arata minunat chiftelutele tale!
Multumesc Alina! :*
Foarte bine arata!!!!!mmmm,spanacccc!!!!
Mirela, dada…spanacul nu lipseste din casa mea 😉 :*
Vreau si eu chiftelute cu spanac, ca sa fiu mai puternica… hi, hi… Delicioase si aratoase.
Daniela :))) Te invit lao portie 😉
Ce bine arata! O combinatie perfecta!
Lavi, ma bucur ca-ti place! Pup
Asa imi plac retetele tale de ‘prajeli’ pentru ca tot timpul le faci in cuptor, defapt 😉 Si eu fac la fel (aproape tot timpul). Mult mai sanatos si la fel de bun, zic eu.
Liana, cam ai dreptate :)) Incerc sa ma feresc de prajeli pentru ca mereu fac dezastru in bucatarie cand ma apuc de prajit 😀
ce biiine si apetisant arata!
Multumesc Adnia :*
imi place reteta………….interesanta si pe placul meu.
Medi, multumesc mult
Numai bune de mancat in perioada asta. O zi frumoasa!
Oana asta este, te pup!
Chiftelutele tale imi fac rau cu ochiul !!! ;)Le ador in orice combinatie , fie cu carnita , fie fara !!
Magda, asa sunt si eu…iubesc chiftelutele 😉 Te pup
O idee foarte buna! 😉
Pupici
Ma bucur ca-ti place Angi! Pupici
Minunate. neaparat sa le incerc. Nu ai pus nici o lingura de pesmet?
Pup.