Un nou dulce de post, simplu si taaare rapid de facut. Ca a fost bun nici nu se mai pune problema. A fost grozav! Savurat cu mare placere si laudat de toata lumea Nu stiu care a fost secretul, poate modul in care am combinat ingredientele…poate foietajul crocant, poate toate la un loc. Eu va recomand sa-l incercati, merge bine si pentru mofturosi.
Ingrediente
400 gr foietaj
1 kg mere
1 lingura unt de cocos
3 linguri zahar brun
100 gr prune uscate
50 gr nuca de cocos
1 praf scortisoara
ulei si zahar pt uns
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min. Nr. portii: 8
Foietajul il lasam la dezghetat peste noapte in frigider.
Merele le spalam bine, le curatam de coaja apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Incingem o tigaie antiaderenta. Punem untul de cocos, merele rase si zaharul brun. Lasam pe foc pana cand lichidul lasat de mere s-a evaporat complet. Luam merele de pe foc si apoi adaugam scortisoara, nuca de cocos si prunele uscate taiate marunt. Amestecam bine si ne abtinem sa nu dam gata toata umplutura…inainte de a o folosi in scopul pentru care a fost facuta
Foietajul il intindem usor, depinde de cat de gros vreti sa fie aluatul in strudel. Eu l-am intins bine, ca asa imi place mie…sa fie crusta mai subtire si crocanta.
Impartim foietajul in 4 bucati drentunghiulare. Fiecare bucata o impartim imaginar in 3, iar in partea din mijloc punem umplutura. Celelalte parti le taiem fasii, si le aducem alternativ peste umplutura. Procedam la fel cu fiecare bucata. Luam cu grija bucatile si le transferam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ungem fiecare strudel cu putin ulei si presaram zahar deasupra.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade iar cand este incins introducem tava. Coacem strudelul pentru aproximativ jumatate de ora, pana cand este rumenit usor deasupra. Scoatem tava din cuptor si lasam strudelul la racit, abia apoi il presaram cu zahar pudra din abundenta si putem servi cu maaare pofta.
Enjoy!
Oana D. says
Ahhh, Paula, m-ai omorat! Sunt topita dupa placintele cu mere!
Seara frumoasa!
Simona says
Ce-mi faci tu mie la ora asta tarzie?! Hai, bine.. maine dimineata vin ptr o portie!
Pupici
Alina Vicu says
Strudelul cu mere este unul dintre dlciurile mele preferate de post. Arata grozav asa ca ma servesc cu o felie.
Pup
Kyra says
Sa tot maninci!
Ti topesti mai, ti topesti!
Laura@Transylvanian Kitchen says
O idee foarte buna. Poate fac si eu zilele astea
Liana@Transylvanian Kitchen says
Oare când ai timp să faci atâtea bunătăţi??
Te pup
Delicious Flavours says
Innebuneeeesc….cum arata…cred ca as savura fiecare firmitura 😀
Pupici
Anonymous says
Pai ce ai facut tu aici e o nebunie de arome, vad ca folosesti unt de cocos pot folosi unt normal, tu de unde gasesti unt de cocos vad ca ai folosit la mai multe bunatati,ce sa mai un deliciu pupici Gabriela
Cristina says
cum spune si Angela: as savura fiecare bucatica incet, incet… sa nu pierd ceva din gustul minunat!
Oana says
Eu zic ca prunele uscate au facut diferenta!
Rocsy Ciobanu says
Ador deserturile cu mere, imi place mult strudelul pregatit de tine!
Maya says
Arata fantastic si cu siguranta un deliciu!
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca va place. Multumesc mult pentru comentariile frumoase 😉
GelaDumi says
Am ajuns demult laconcluzia ca me potrivim la gusturi….Ceva de genul am facut si eu de ziua fiicei, numai ca nu i-am dat forma de strudel, ci de barcute, dar combinatia de mere si prune a fost adulata.Strudelul tau e foarte atragator, mai ales ca e de post!