Acesta prajitura cu iaurt si prune uscate este inspirata dupa prajitura cu iaurt din ‘Cartea Regala de Bucate’ a Reginei Maria. Ce m-a determinat sa o fac? Simplu, era o reteta recomandata pentru copii 😛 Si cum toti cei din casa suntem ‘copii’ unii la propriu alti la figurat :P, m-am hotart sa fac prajitura asta pentru toti, evident.
Â
Reteta mea e modificata fata de cea originala, am renuntat la un pahar de zahar – mi se parea mult prea mult sa pun doua – am pus doar unul de zahar si am adaugat 1 pahar de prune uscate – asta insemnand cateva bucatele pentru ca nu au intrat prea multe in paharul ala :P. Am mai inlocuit jumatate de pahar de faina cu nuca de cocos si am scazut putin cantitatea de ulei….cam atat Â
Rezultatul? Delicioasa!
Ingrediente
1 pahar iaurt (175 ml)
2/3 pahar ulei
3 oua mari
1 pahar zahar tos
1/2 pahar nuca de cocos
2Â + 1/2 pahare faina
1 pahar prune uscate
2 lingurite rase praf de copt
Â
Timp de preparare: 15 min. Timp de coacere: 40 min. Nr portii: 16
Se poate folosi orice tip de masura, important e sa pastrati proportiile. Paharul de iaurt folosit de mine avea 175ml, dar merge la fel de bine cu unul mai mic/mare.
Â
Ouale le mixam cu praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin usor spumoase si se mai albesc la culoare. Amestecam iaurtul cu uleiul. Separat amestecam faina cu nuca de cocos si praful de copt.
Â
Prunele uscate le taiem marunt.
Peste crema de oua punem alternativ din amestecul de ingrediente uscate si din cel de iaurt si ulei. Omogenizam fara sa mixam prea mult.
Â
Pregatim o tava medie de copt (24/24 sau 20/30 cm) o tapetam cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia in tava si nivelam cu dosul unei linguri. Coacem prajitura timp de 35-40 de minute pana cand este frumos rumenita deasupra.
Lasam prajitura sa se racoreasca complet in tava apoi o portionam si o pudram cu zahar pudra din abundenta, sau nu…Se poate si glazura aceasta prajiturica, dar eu am vrut sa o las mai simpla…si mai usoara
Â
Enjoy!
Alina Vicu says
O bunatate de prajitura!
Paula Gafitescu says
Multumesc Alina! :*
Dohotariu-Avram Alina says
Ce simplă și faină e!
Paula Gafitescu says
Alina, asa este…simplu de facut si de papat Te pup
Nico says
Foarte buna prajiturica, iar fotografiile superbe.
Paula Gafitescu says
multumesc mult Nico! :*
mirela says
Mai ai si pentru mine?de cand mi-e pofta de ceva cu prune,,,,,pup!
Paula Gafitescu says
Mirela, daca trebuie…mai facem 😉
adnia says
foarte gustoasa si usoara!
Paula Gafitescu says
Adnia, asta cum zici tu :*
maria mihalache says
Ce delicioasa trebuie sa fie si ce idee minunata cu prunele uscate.
Pup cu drag!
Paula Gafitescu says
Medi, multumesc si ma bucur ca-ti place! Pup
Bogdan Alina says
Ce bune trebuie sa fie pufoseniile astea mici! Mmmm…
Paula Gafitescu says
Alina, au fost bune de tot! Te pup
mandala says
Sigur am sa o fac in curand !
Paula Gafitescu says
Mandala, ma bucur mult ca te tenteaza. N-o sa-ti para rau
Cristina says
Simpla si buna!!! Exact pe gustul meu! <3
Paula Gafitescu says
Cristina, ma bucur mult ca-ti place! :*
Laura says
Ce pufosenie, arata minunat !
Paula Gafitescu says
Laura, iti multumesc!
Laura@Transylvanian Kitchen says
Foarte interesanta combinatia, nu stiu cum de am ratat prajitura asta. Dar prunele sunt cu samburi?
Paula Gafitescu says
Laura, ma bucur ca-ti place! Nu, sunt fara samburi 😛
Carol says
Casnd ai timp de asa bunatati? Harnicuto. Mi-ar prinde bine si mie maine cateva bucatele… voi fi la un concurs si nu am timp sa coc. weekend linistit.
Mirela Goleanu says
Minunata !
anila says
Felicitari pentru blog si pentru retete!toate sunt pe gustul familiei mele!oua putine si zahar putin!