Bine v-am regasit dragii mei. Tocmai ce m-am intors dintr-o vacanta frumoasa la malul marii (cum altfel, doar iubesc marea) pe meleaguri straine. A fost frumos, a fost altfel…a fost o deconectare, o reincarcare a bateriilor, deci a meritat Cel mai trist e ca s-a terminat repede, insa ma bucur ca am ajuns din nou in bucataria mea, in casuta mea virtuala si alaturi de voi. Ca sa fie mai dulce revenirea va ofer azi o portie delicioasa de brownies cu cirese – cherrt brownies (minunate ciresele astea) care se face simplu si rapid iar rezultatul e ciocolatos si dens.
Ingrediente
300 gr ciocolata neagra
180 gr unt
5 oua medii
1 praf de sare
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri vin rosu
1 cana zahar
5 linguri cacao
1 + 1/2 cani faina
2 cani cirese + 2 linguri zahar
2 linguri vin rosu
*** am folosit o cana de 250 ml pentru masuratori
*** am folosit o cana de 250 ml pentru masuratori
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 30 min.
Incepem cu ciresele care vor trebui “rumenite” putin Le spalam bine si le curatam de samburi. Incingem o tigaie neaderenta punem ciresele impreuna cu zaharul si le lasam 2-3 minute pe foc. Punem si cele 2 linguri de vin rosu (preferabil dulce) si le lasam pe foc pana cand lichidul scade aprope de tot. Lasam ciresele deoparte.
Intr-o cratita cu fundul gros punem ciocolata impreuna cu untul. Punem cratita pe foc mic si o lasam acolo pana cand ciocolata si untul sunt complet topite. Punem si zaharul, omogenizam apoi dam deoparte.
Separat amestecam faina cu cacaoa si praful de sare.
In crema de ciocolata punem ouale, cate unul pe rand si mixam bine/energic dupa fiecare adaugare. Incorporam ingredientele uscate cu grija, folosindu-ne de un tel sau spatula. Nu amestecam mai mult decat trebuie.
La final adaugam extractul de vanilie, vinul rosu si ciresele. Omogenizam cu grija.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 25/35 cm cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam.
Coacem prajitura pentru 25-30 de minute. Eu am lasat-o doar 25 minute pentru un aspect mai dens. Cand e gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit in tava pentru 2-3 ore apoi o putem portiona dupa preferinta.
Se poate servi alaturi de frisca sau inghetata de vanilie, este delicioasa!
Enjoy!
Laura @ Transylvanian Kitchen says
Delicioase!! si welcome back 😉
Anonymous says
arata minunat!!! eu as incerca sa fac si cu visine 😉
simona
DiaMar bucataria galbena says
Daca-i ciocolata,atunci imi place!Pup!
The Wandering Oltean says
Welcome back!
Prăjitura e superba
Kyra says
Zau asa, n-ai mila!
Simona says
O bunatate cred ca a fost! Ma bucur ca ai avut parte de o mica vacanta!
Pupici
bia oana says
Yummy yummy, bine ai revenit
Haplea says
Ador brownies!!!
Danutza says
Wow, ce combinatie savuroasa!! :*
Gabriela says
Uite ca la brownies cu cirese nu m-am gandit, buna idee!
Daniela says
Sa-ti fie de bine vacanta. Servesc cu placere o feliuta de brownies cu cirese linga cafeluta si bineinteles, alaturi de tine. O duminica frumoasa iti doresc !
Ami Ghiga says
Distractie in vacanta.
Am furat reteta dar am inlocuit ciresele cu visine si a fost ce mai buna brownies ever. Mulțumesc pentru reteta.
Paula Gafitescu says
Va multumesc mult! Vacanta a fost tare frumoasa, sper sa revin si cu poze candva…