Prajiturica asta am facut-o pentru o prietena tare draga mie care din pacate peste cateva zile va pleca din tara. Stiu ca drumul ei trebuie sa o ia pe alte cai insa nu am cum sa nu simt tristete in suflet. Si…ca sa mai ascund din tristete am facut aceasta prajitura pe care am degustat-o impreuna si care ne-a mai indulcit putin amarul 😀
Stiam ca ei ii plac prajiturile simple, fine, pufoase si cu fructe…asadar am ales special aceasta reteta. E o prajitura ce se face chiar rapid iar rezultatul e mai mult decat delicios. Merge perfect si langa cafeluta de dimineata dar si langa o cana de iaurt seara.
Ingrediente
2 cani faina
1/2 plic praf de copt
1/3 lingurita sare
60 gr unt
1 ou mare
1/2 cana lapte
1/2 cana zahar
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri zeama de lamaie
300 gr zmeura
Â
Crocant
1/3 cana migdale
1/4 cana faina
1/3 cana zahar
40 gr unt
Â
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12-16
Prima data pregatim crocantul. Migdalele le punem la robot si le macinam, dar nu foarte fin. Peste migdale punem zaharul, faina si untul si amestecam. O sa obtinem un aluat nisipos pe care il dam la rece pana pregatim prajitura.
Â
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si ungem o tava de dimensiuni 22-24 cm cu unt si apoi o tapetam cu faina.
Â
Zmeura o spalam sub jet de apa si apoi o lasam la scurs.
Â
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana cand devine pufos si cremos. Adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa.
Â
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt.Â
Â
Peste crema de oua si unt punem jumatate din faina si mixam la viteza mica. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte si iar mixam pana la omogenizare. Procedam la fel si cu celelalte ‘jumatati’. La final adaugam zeama de lamaie si extractul de vanilie si omogenizam usor.
Turnam compozitia in tava si din loc in loc punem zmeura (pe care o apasam usor in aluat) pana cand terminam intreaga cantitate. Deasupra presaram crocantul astfel incat sa fie distribuit uniform pe intreaga suprafata.
Punem prajitura la cuptor pentru 45-50 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. O lasam 10 minute in tava la racorit, apoi o scoatem pe un gratar si o lasam pana la racirea completa. Acum putem sa o portionam dupa preferinta si sa o savuram in liniste, alaturi de o prietena, sau de un prieten 😉
Â
Enjoy!
Haplea says
Arata demential!!
Gabriela says
Foarte buna prajiturica! Stratul crocant cu migdale trebuie sa fie tare bun!
bia oana says
minunata:)
Dorina says
As savura si eu o feie pentru ca imi plac prajiturile cu fructe , iar prajitura ta e minunata.
Laura Nechita says
grozava! si impresionant gestul tau!
multa bafta prietenei tale >:d<
te pup si sa ai o saptamana buna!
Laura says
Mor dupa orice e crocant, iar daca e si cu migdale atunci inca un punct in plus!
Cristina says
Pentru mine zmeura si lamaia sunt o combinatie foarte reusita!
Dohotariu-Avram Alina says
Ador zmeura! Noroc că am în curte câțiva rugi din care mă înfrupt de poftă. Nu mă îndur să o folosesc la prăjituri. E puțină.
diamond says
tare bun! harnicuto! :*
Rocsy Ciobanu says
Atat de buna..Imi place foarte mult mai ales gustul zmeurei!
Buburuza Bubu says
O reteta usor de preparat si cu siguranta DELICIOASA! pup
Mihaela Harciaga says
tare bine arata 😉
Adina says
Prea buna!:(((((((((
Timea says
The best! Imi plac prajiturile astea la nebunie. Te pup
Simona says
O prajitura excelenta!!!
Pupici
Daniela says
Una torta deliziosa. Un abbraccio, buona giornata Daniela.
Laura says
Ador prajiturile cu fructe, iar acesta este minunata si plina de savoare !!!
Kyra says
Prietenii buni nu se uita.
Mai ales cu tehnica pe care o avem acum la indemina.
Veti vedea ca distantele nici nu se vor observa comunicind pe net.
Un ramas bun asa gustos sigur a facut legatura mai trainica.
Timea says
Of ce bunatate ai aici! Vreau si eu!!!