Daca vreodata va este pofta de ceva bun de tot si cu multa ciocolata va recomand acest chec. Si nu doar pentru ca este cu ciocolata si delicios ci si pentru faptul ca este un chec ce se face rapid. Rapiditatea este unul din marele avantaje pe care il are un chec. Nu are are tinuta sau eleganta unui tort insa are alte avantaje. Nu necesita mult timp sau efort dar poate sa fie la fel de bun.
Eu am facut un chec dens cu ciocolata si am mai strecurat prin el niste alune de padure si putin nougat de ciocolata pe care l-am achizitinat de prin tarti straine. Daca nu gasiti nougat de ciocolata cred ca se poate folosi si ciocolata de orice fel.
Ingrediente
3 oua medii
70 gr unt
150 gr zahar
200 gr faina
40 gr cacao
1 praf de sare
1/2 plic praf de copt
120 ml smantana
1 lingurita esenta de vanilie
50 gr nougat cu ciocolata
50 gr alune de padure
Decor
50 gr ciocolata neagra
50 ml smantana
alune in ciocolata
Timp de preparare: 20 min Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12
Ingredientele trebuie pregatite cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea pentru a putea ajunge la aceeasi temperatura.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (170-180 de grade). Tapetam o forma medie de chec (17-20cm lungime) cu hartie de copt.
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare pana la incorporarea completa.
Separat amestecam cu un tel faina cu cacaoa, sarea si praful de copt. Alune de padure le taiem grob, la fel procedam si cu nougatul/ciocolata.
Punem jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Adaugam smantana si restul de ingrediente uscate si mai mixam pana la omogenizare. La final adaugam extractul de vanilie, alunele de padure si nougatul apoi omogenizam.
Turnam compozitia in tava si nivelam bine cu o spatula. Coacem checul timp de 40-50 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul 10-15 minute in tava la racorit apoi il transferam pe un gratar,
Pentru decor topim ciocolata impreuna cu smantana la foc mic. Turnam glazura peste chec cand acesta este complet racit iar apoi ornam cu alune de padure glazurate. Atentie, nu puneti alunele imediat dupa ce ati pus glazura pe chec pentru ca astfel vor aluneca. Trebuie sa asteptati cateva minute pentru ca glazura sa se intareasca si sa poate sustine greutatea alunelor.
Feliem checul si servim cu pofta. Enjoy!
Fancy Cake says
Tare delicios trebuie sa fie!
Alina Vicu says
Senzational ciocolatosul asta!
Mimmi says
mm ce bunatate ai pregatit ! Arata tare bine Pusi
Dohotariu-Avram Alina says
Delicios, Paula! Cum ne-ai obișnuit deja.
Gabriela says
Ce bunatate! Si eu am facut ceva asemanator de curand.
Laura Nechita says
arata excelent! imi place mult cum l-ai ornat! pofta buna! :))) te pup!
DiaMar bucataria galbena says
Unde-i ciocolata,hop si eu!Nu o pot refuza nicicum!
Pup cu drag!
M. Angi S. says
Minunat :-* :-*
pansy says
Ce deliciu trebuie sa fie !
Simona says
La atata ciocolata, nu pot rezista, zau!!! Arata… de-mi vine sa-l mananc tot!
Pup
Cristina says
Yammy, vin si eu la o felie!
Cătău says
ce apetisant arata!!!
Rocsy Ciobanu says
Ce frumos..Vreau chec!
Maria says
foarte fin si elegant ! ca de obicei
Anonymous says
Cand aud de ciocolata dau si eu fuga, fuga sa vad despre ce este vorba:) Alta bunatate, foarte frumos decorat si apetisant. Iubesc fetele care, ca si tine, pun si dimensiunea tavii de copt, nu sa stai sa te intrebi in ce ar trebui copt:) Spune mi te rog, smantana obisnuita da? nu din cea pentru frisca. Merci mult, o saptamana minunata iti doresc:)
Gabriela Gitoi says
Imi place la nebunie! perfecta prezentarea! Pup!
Anonymous says
Vreau si eu o feliutaaaa:)))) Oricum s a evaporate deja:) si trebuie sa ma apuc de treaba ca sa gust acest deliciu. Am o nelamurire insa: 120ml smantana, din cea obisnuita sau smantana pentru frisca? Astept cu nerabdare raspunsul tau:) Merci, te pup
Diana
Paula Gafitescu says
Buna Diana. Am folosit smantana normala insa cu procent mai mare de grasime, ideal 30%. Weekend frumos sa ai!