Vine weekendul si nimic nu e mai bun decat o prajitura cu ciocolata, de fapt cu muuuulta ciocolata. Negresele sunt cele mai bune prajituri cand vine vorba de ciocolata, iar daca le mai adaugam si o crema de caramel plus inca una de ciocolata se transforma in dulcele ideal. Negresa cu caramel si crema de ciocolata este o prajitura grozav de buna, si desi arata putin cam ravasita va asigur ca gustul este desavarsit.
Blat
100 gr unt
85 gr ciocolata neagra
150 gr zahar
2 oua mari
2 linguri smantana dulce
15 gr cacao
120 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita esenta de vanilie
Crema caramel
200 gr crema de branza
200 gr dulce de leche
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16
Topim untul impreuna cu ciocolata neagra pe foc mic. Adaugam zaharul si cacaoa si amestecam bine.
Separat amestecam faina cu praful de copt si sarea. Peste crema de ciocolata punem ouale, cate unul pe rand si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam si ingredientele uscate, apoi smantana si vanilia si omogenizam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava mica de 20/20cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 20-25 de minute pana cand trece testul scobitorii. Lasam prajitura la racit in tava.
Crema caramel se prepara foarte simplu, mai ales daca avem deja dulce de leche. Dulce de leche se poate gasi foarte usor aici si este minunat in orice desert. Amestecam 200 gr dulce de leche cu crema de branza (fina) pana obtinem o crema omogena. Intindem crema peste prajitura racita, acoperim cu folie si dam la rece.
Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana pentru frisca pe foc mic. Cand amestecul e fierbinte si omogen oprim focul. Lasam crema la racit apoi o punem la congelator pentru jumatate de ora.
Dupa jumatate de ora scoatem crema din congelator si o mixam bine apoi o intindem peste crema caramel. Ornam prajitura cu bucati de ciocolata alba, o mai dam la rece pentru 1-2 ore apoi putem sa o feliem dupa preferinta.
Enjoy!
Alexandrina says
Delicioasa prajitura, ma inscriu la o portie!
M. Angi S. says
Minunat!!
Claudia says
Asa e, ai dreptate, nimic nu e mai bun decat o prajitura cu muuuulta ciocolata 😉
Weekend placut!
Diaconta says
Minunata!!!!
Buburuza Bubu says
Mmmmm multa ciocolata! !!!
Anonymous says
Aoleu are ce imi place mie tare muuult crema asta buna rau ,arata bine rau ! Gabriela.
Paula Gafitescu says
Ma bucur ca va place si va multumesc pentru aprecieri! Pupici