Aceasta prajiturica am facut-o cu mult timp in urma insa abia acum am reusit sa o postez. Este o prajitura delicioasa ce imbina un blat dens de vanilie, o crema bogata de ciocolata cu nuci caramelizate si un mousse usor de iaurt cu agave ( sau miere ). Toate aromele s-au imbinat frumos si au dat nastere unei prajituri delicate si grozav de bune.
Blat
reteta de la prajitura cu iaurt
Crema de ciocolata
200 gr ciocolata neagra
200 ml smantana grasa
70 gr nuci
70 gr zahar
Mousse de iaurt
300 ml iaurt grecesc
200 ml smantana pentru frisca
250 gr mascarpone
1 lingura zahar pudra
4 linguri sirop de agave
1 lingura zahar vanilat
4 foi gelatina
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 40 min Nr portii: 16-20
Reteta de la blat nu o voi mai descrie aici insa o gasiti bine explicata in reteta prajiturii cu iaurt si prune uscate. Dupa ce blatul este complet racit il putem taia in doua pe orizontala.
Crema de ciocolata. Punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie neaderenta. Cand e caramelizat complet adaugam nucile si amestecam bine. Rasturnam nucile caramelizate pe un tocator si le lasam la racit. Punem nucile intr-o punga si le zdrobim cu ajutorul unui sucitor.
Punem ciocolata impreuna cu smantana intr-o oala pe foc mic. Amestecam din cand in cand pana cand ciocolata e topita complet. Adaugam nucile si amestecam bine apoi lasam crema deoparte, la racorit.
Mousse de iaurt. Punem iaurtul la incalzit pe foc mic impreuna cu siropul de agave ( sau mierea) . Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand iaurtul e cald oprim focul si adaugam foile de gelatina scurse bine de apa. Lasam iaurtul la racit.
Mascarpone il mixam bine impreuna cu zaharul pudra. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa si ferma. Amestecam iaurtul cu mascarpone apoi cu frisca prin miscari de jos in sus.
Punem un blat de prajitura in tava in care am copt-o (tava e preferabil sa fie mai inalta) apoi intindem crema de ciocolata. Punem cealalta bucata de blat apoi crema de iaurt. Nivelam crema de iaurt si facem striatii deasupra cu ajutorul unei raclete cu zimti. Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore pana cand se intareste bine crema de iaurt apoi putem sa o portionam dupa preferinta. Poftiti la prajitura cu ciocolata, nuci si mousse de iaurt.
Enjoy!
Camy Sweet says
Arata super bine si cu siguranta si foarte delicioasa!O zi placuta iti doresc.
Adriana Gherman says
Ai făcut aşa o bunătate şi numai acuma ne-o arăţi şi nouă? Dar vorba ceea, mai bine mai târziu decât niciodată. Pupici!
Cristina says
Arata minunat!
Danutza says
Arata foarte bine!! Ce imi place crema de ciocolata cu nuci, iar de mousse nu mai zic, foarte fin si racoritor!! Delicioasa!
Pupici :*
Sidonia Toncean says
Doamne cat de bine arata ! Si mousse-ul de iaurt trebuie sa fie grozav….
O prajitura excelenta, ce trebuie incercata.
Te tzuc !
maria mihalache says
Cat de bine arata…..mmm.Trebuie sa fie delicioasa!
Adina says
Parca-i simt gustul !
Vreau sa o fac in weekend !
Rocsy Ciobanu says
Ai pregatit iarasi o prajitura nemaipomenita!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult fetelor, va pup!
Flori says
Am o nelamurire, pentu crema de ciocolata ce fel de smantana sa pun sau pot sa pun frisca?
Paula Gafitescu says
Flori eu am folosit smantana grasa de tara insa cred ca merge si o smantana pentru frisca cu peste 30% grasime