Verinele sunt preparate servite la pahar. Pot fi atat dulci cat si sarate iar modalitatea de preparare este destul de simpla. De obicei ingredientele folosite sunt alternate pe straturi si acest lucru am folosit si eu la preparatul meu. Combinatie folosita de mine este de ciocolata cu menta, iaurt si zmeura, o combinatie clasica dar extrem de buna.
Strat de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
100 gr mascarpone
1 lingurita zahar vanilat
1 lingurita extract de menta
Strat alb
200 gr iaurt grecesc
100 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
100 gr zmeura
1 lingurita extract de vanilie
Extra
8 biscuiti Frollini Dr Schar
smantana dulce
ciocolata neagra rasa
zmeura proaspata
Strat ciocolata. Topim ciocolata pe foc mic impreuna cu mascarpone. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam menta si zaharul vanilat.
Strat alb. Zmeura o spalam bine apoi o zdrobim usor. Peste ea punem zaharul, iaurtul, vanillia si mascaporne apoi amestecam de cateva ori pentru a obtine o compozitie marmorata.
Biscuitii ii zdrobim usor.
Pregatim 4 pahare medii. Punem o lingura, doua, de compozitie alba apoi presaram biscuiti zdrobiti. Peste biscuiti turnam putina ciocolata. Repetam acest procedeu inca o data, sau atat cat ne permit paharele. Deasupra mai presara biscuiti si punem putina smantana dulce ( smantana cu consistenta mai groasa, si putin mai grasa ). Decoram cu fasii de ciocolata neagra si cu zmeura. Este un desert super delicios insa destul de consistent asa ca recomand servirea in portii mici.
Enjoy!
Plooshy says
Mmmm… absolut minunat!!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Plooshy!