Mirosul portocalelor, in special in prag de iarna, ma duc cu gandul la Craciun. Aceste fructe aromate au pentru mine un farmec aparte de sarbatori. In copilarie primeam foarte multe portocale de la ‘Mosul’ si am ramas cu aceasta amintire frumoasa. Tocmai de aceea cand am facut mini checurile cu portocale mirosul lor m-a purtat cu gandul la sarbatorile de iarna. Mult nu mai este, asa ca va invit sa le incercati si sa va bucurati de gustul lor imbietor.
Ingrediente
150 gr unt
150 gr zahar
3 oua mari
220 gr faina
30 ml suc de portocale
30 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
coaja rasa de portocala
1 lingurita pudra de ghimbir
1 lingurita extract de vanilie
Decor
zahar pudra / ciocolata alba
coaja de portocala
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 50 min.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Faina o amestecam cu praful de copt, sarea, coaja rasa de portocala si pudra de ghimbir. Adaugam jumatate din ingredientele uscate peste crema de oua si unt si mixam usor. Punem laptele si sucul de portocale si amestecam usor. Adaugam si restul de ingrediente uscate si omogenizam. La final punem extractul de vanilie.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Ungem cu unt si tapetam cu faina 6 tavite pentru mini-checuri sau o tava medie de chec. Distribuim aluatul in forme si nivelam.
Coacem mini-checurile pentru 50-55 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit. Le servim cu zahar pudra sau pentru un plus de efect putem sa le decoram cu ciocolata alba topita.
Enjoy!
stefy says
vai cum arata…neaparat sa incerc si eu reteta ca mi-ai facut poftaaaaaa!!